*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Οκτωβρίου

See Through Οι...ανώνυμες καταγγελιες, το "στήσιμο" της εξέδας και οι ειδήσεις χωρίς μεϊκάπ

09 Οκτωβρίου
Αυτό είναι  το καλαθοφόρο μηχάνημα του νεόκοπου εργολάβου του Δήμου Τσέπελη που… επιτηρούσε ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος απευθείας αναθέσεων Μανώλης Φανουράκης να εκτελεί παράνομες εργασίες στον πεζόδρομο της οδό Τρικούπη το μεσημέρι της Κυριακής… Και κυκλοφορεί κύριε  Εισαγγελέα Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ στους δρόμους της πόλης.
-Μπορεί η ηγεσία της Αστυνομίας Ξάνθης που χθες συναντήθηκε με τους  Τσέπελη - Ζερενίδη να μας πει γιατί το "καλύπτει" και σε τι ενέργειες προέβη μετά τις καταγγελίες μας;
…………………………..
Άκουσον! Άκουσον!
*«Απίστευτο και όμως αληθινό… Έκαναν ανώνυμη καταγγελία για παράνομες εργασίες στο Αμοιρίδειο, για να εμποδίσουν το στήσιμο της εξέδρας για τη συναυλία Σπανουδάκη έγραψε ηλεκτρονικό φερέφωνο… voice of Fanoyrakis!» στις 4 Οκτωβρίου.
Ασύστολο και αδίστακτο ψέμα βέβαια. Εμείς κύριε Φανουράκη δεν κάνουμε ΑΝΩΝΥΜΕΣ καταγγελίες! Και με ποιο απλά λόγια, δεν παίρνουμε ανώνυμα στην αστυνομία να καταγγείλουμε παρανομίες των… διπλανών μαγαζιών όπως επί χρόνια συνέβαινε την περίοδο που ήσουν στο Κυβερνείο!
-ΕΠΩΝΥΜΑ καθαρά και σταράτα! Κι όχι μόνο δώσαμε το όνομά μας στον αστυνομικό που σήκωσε το τηλέφωνο του 100 αλλά και σπεύσαμε ευθέως να το καταγγείλουμε και από το maxitisthrakisblogspot.gr
-Ρωτώντας αν ΥΠΗΡΧΕ ΑΔΕΙΑ για το στήσιμο της εξέδρας στο Φίλιππος Αμοιρίδης, υπενθυμίζοντας μάλιστα και τη σχετική καταγγελία του γιατρού και νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη επί Λύρατζη στο Κέντρο Πολιτισμού.
Απάντηση δεν είδαμε να παίρνουμε όπως από κανέναν μέχρι σήμερα!
……
*«Τελειώνει» από Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού αυτήν την  Παρασκευή ο Πασχάλης Λύρατζης (σ.σ. Τον άφησαν μπουκάλα όπως έγραψε και το φιλικό έντυπο του αντιδήμαρχου Απευθείας αναθέσεων…), οπότε από το Σάββατο ξεκινάει η… ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ηλία Ασκαρίδη - Αριστέας Φανουράκη Ιπποκράτη Καμαρίδη στα Καρναβάλια, στο Μουσικό Φεστιβάλ των σχολείων και στις Γιορτές Π. Πόλης;
……
*Φαντάζομαι πάντως ότι ο γιατρός θα τον «προσκαλεί» κάπου - κάπου και τον Λύρατζη στα τραπέζια του Κέντρου Πολιτισμού…
Κι όσο για τον Ηλία Ασκαρίδη; Προσοχή γιατί τον βλέπω να φεύγει… νύχτα! Και ειδικά όταν οι μάνατζερ της Αριστέας και του Φανουράκη πιάσουν «δουλειά»!

Νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης
Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Α΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.
Κατόπιν πρότασης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την Τρίτη 8 Οκκτωβρίου την αντικατάσταση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λ.Σ., Σταμάτιου Ράπτη.
Ο νέος αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Κλιάρης Θεόδωρος, γεννήθηκε στο Τρίκερι N. Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Βόλο.
Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Κύμης. ‘Έχει ταξιδέψει με ποντοπόρα πλοία ως τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ΄ Τάξεως.
Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης - Επιθεώρησης Πλοίων - Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ.
Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.
Μιλάει Αγγλικά και είναι πατέρας ενός αγοριού.

Φόλες στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ Κομοτηνής.
Την προσοχή εφιστά ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου Θάνος Καραγιώργης
Φόλες κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή του ΠΙΚΠΑ στην Κομοτηνή με «στόχο» αδέσποτα (αλλά και δεσποζόμενα ζώα).
Την είδηση έδωσε ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου Κομοτηνής Θάνος Καραγιώργης, εφιστώντας την προσοχή όλων και κάνοντας λόγο ήδη για έναν θάνατο σκύλου.
Επίσης φόλες εθεάθησαν και στην δυτική έξοδος της Κομοτηνής, όπου κι από εκεί ένα ζώο απεβίωσε.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές δικύκλων και 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων στο νομό Καβάλας -18χρονος Έλληνας ο δράστης
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Καβάλας, δύο (2) κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και δύο (2) διαρρήξεις επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν την 6 και 7-10-2019, σε χωριό και την πόλη της Καβάλας.
Συνελήφθη την Δευτέρα (7-10-2019) το μεσημέρι, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας και τον Αμυγδαλεώνα, ο δράστης αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες και διέρρηξε δύο (2) επιχειρήσεις.
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων ο 18χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων ένα tablet, έξι φιάλες αλκοολούχων ποτών, στιγμιαία λαχεία και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες δίκυκλες μοτοσικλέτες, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ποιοι δεν θα λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης
Στις 15 Οκτωβρίου του 2019 θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο.
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν έως σήμερα, το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα 0,16 ευρώ για κάθε λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται την περίοδο χορήγησης καυσίμου η οποία αρχίζει από την ημέρα αυτή και λήγει στις 30 Απριλίου του εκάστοτε επόμενου έτους.
Ωστόσο το επίδομα θέρμανσης δεν θα το λάβουν οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:
- Όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη.
- Όσοι δηλώνουν “φιλοξενούμενοι“
- Και όσοι διαθέτουν περισσότερα από 2 αυτοκίνητα ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί ΙΧ αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των 2 αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία.
Το ύψος του του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η πρώτη κατοικία του.
Επιπλέον επισημαίνεται πως ανεξαρτήτως ζώνης χορηγείται το επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχοι και για τα πρώτα 100 τ.μ σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωσης η μονογονεϊκή οικογένεια.
Πηγή: enikonomia.gr

Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη Γαλλία
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συνεχίζει τη δυναμική της προσπάθεια για την προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της, αυτή τη φορά με την παρουσία της σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στην “IFTM TOP RESA 2019” Γαλλίας.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Οκτωβρίου 2019 στο Παρίσι, ενώ βασική επιδίωξη της συμμετοχής της ΠΑΜΘ ήταν η γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού της Γαλλικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς με την Περιφέρειά μας ως τουριστικό προορισμό, η προσέλκυση του τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και η πραγματοποίηση επαφών με τους τουριστικούς πράκτορες που επισκέφθηκαν την έκθεση.
Η ΠΑΜΘ διατηρώντας δικό της χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, διένειμε με εκπροσώπους του ενημερωτικό υλικό και παρείχε πληροφορίες στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, τα αξιοθέατα, τις ομορφιές αλλά και τις διαθέσιμες τουριστικές υποδομές.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού και συζητήθηκαν οι δυνατότητες για εναλλακτικούς τρόπους προώθησης της ΠΑΜΘ ως τουριστικού προορισμού.
Το παρόν στο περίπτερό μας έδωσαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Χάρης και ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Φραγκάκης Δημήτριος, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα που αφορούν την Περιφέρειά μας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση “IFTM TOP RESA 2019” είχε εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας συγχρόνως τα μέγιστα δυνατά οφέλη στους συμμετέχοντες, εκθέτες και επισκέπτες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »