Τι υπάρχει μετά τον θάνατο; Το αναπάντητο αιώνιο ερώτημα...Κοριτσάκι 2 χρονών γλίτωσε ο Λύρατζης

Selfies στον… εαυτό του, στον Τσέπελη ή στους Εύζωνες της πλατείας Συντάγματος κάνει ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος με το κινητό στο χέρι; Ιδού η απορία!
(σ.σ. Στον κόσμο του…)
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Όσοι με ξέρουν έστω και λίγο, ξέρουν ότι αποφεύγω οποιαδήποτε συζήτηση για το χτες…!
Με το που πάει δηλαδή κάποιος να μου πει… μια φορά κι έναν καιρό! Μια παλιά ιστορία… ή να μου δείξει μια παλιά φωτογραφία
Τον σταματάω με μια λέξη.
-ΝΕΧΤ day… Η καινούργια μέρα, είναι η επόμενη μέρα!
……
*Μόνο την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, τη μέρα που έχασα την ΑΘΑΝΑΤΗ Μάνα μου Ελευθερία Μιχαηλίδου (3/10/1992)…Δεν άντεξα κι έκλαψα δυνατά…!
Ίσως γιατί μια μέρα νωρίτερα έχασα και τη δεύτερη Μάνα μου…Την Αλέκα Ταρπίδου!
……
*Δεν ήταν μόνο που την έχασα  την Ελευθερία Μου πολύ νέα (μόλις 61 χρονών..)….δεν ήταν μόνο το ανήμπορο…Να ξεψυχάει κυριολεκτικά στο στήθος μου, και να μην μπορώ να κάνω τίποτα! (Μόλις είχαν φύγει οι θείοι κι ο παππούς μου από το σπίτι κι είχαμε μόνο οι δυο μας…! _
Ήταν που έχανα τη ζωή μου και τον κόσμο όλο, κάτω από τα πόδια μου! Ότι είχα και δεν είχα…
……
*Από την επόμενη μέρα λοιπόν της κηδείας της (επί τρεις μήνες δεν βγήκα ούτε για καφέ…μέχρι που πήγα στην ΟΠΕΡΑ για την βασιλόπιτα της Θρακικής Σκηνής), το μόνο που με ένοιαζε, ήταν να βρω απάντηση στο ερώτημά μου. Αν υπάρχει ζωή…!
……
*Ο πρώτος λοιπόν που μου τηλεφώνησε την επομένη μέρα ήταν ο Αείμνηστος Μητροπολίτης Αντώνιος που έψαλε την Νεκρώσιμη ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο Διομήδειας. (σ.σ. Καμία σχέση με Παντελεήμονες…)
-Σε θέλω στη Μητρόπολη μου είπε…Έμαθα ότι πλανιένται πολλά ερωτήματα μέσα σου για το αν θα δεις την Μητέρα Σου που τόσο πολύ αγαπούσες!
……
*Πήγα κι άρχισε να μη διηγείται μια ξεχωριστή προσωπική του ιστορία…Πως «έφυγε» κάποια στιγμή μετά από μια δύσκολη επέμβαση που έκανε και πως «ξαναγύρισε» στη ζωή… Δεν χανόμαστε, η ψυχή δεν πεθαίνει ποτέ..!
……
*Και μετά πολλά βιβλία για ανθρώπους που πήγαν στην «άλλη όχθη» για λίγο και ξαναγύρισαν και κάθε βράδυ ατέρμονες συζητήσεις στο σπίτι μου με τους φίλους που βρέθηκαν δίπλα μου! Τον Αείμνηστο Κώστα Βλαχόπουλο, τον Αείμνηστο Νίκο Γεωργιάδη, τον Σάκη Χατζηϊωάννου… Και φυσικά τους «δικούς» μου ανθρώπους…!
……
*Το ίδιο ακριβώς ερώτημα λοιπόν με απασχόλησε και πάλι με το θάνατο της Αλέκας Ταρπίδου! Της δεύτερης Μάνας που με λάτρευε αν και τόσα χρόνια χωρισμένος με την κόρη της…Μιας Απίστευτης Λαμπερής Γυναίκας με έντονη προσωπικότητα και υψηλή μόρφωση!
……
*Τι υπάρχει λοιπόν μετά το θάνατο;
Ειλικρινά νοιώθω απογοητευμένος…Όπως και το 1992 που δεν μπόρεσε ο  δικός μου ΘΕΟΣ να κρατήσει την Μάνα μου…Όπως και εδώ και 42 μέρες περίπου καθημερινού τρεξίματος στους γιατρούς και στις κλινικές. (σ.σ. Χρωστάω ευγνωμοσύνη στους γιατρούς Φιλίππου, Κοδωνά και τον αδελφό μου Ανέστη Χιώτη...)
-Που και πάλι δεν τον «ένοιωσα» τελικά δίπλα μου…
(Ή είμαι τόσο εγωϊστής ώστε να πιστεύω ότι μόνο με μένα ασοχλείται....ο δικός μου Θεός)
……
*Ειλικρινά δεν ξέρω. Κι αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι ένα. Τη δική μου Μάνα εγώ τη συναντάω κάθε μέρα Σπίτι μου! Δεν έχει φύγει ποτέ...! Ακόμη και τις νύχτες που κοιμάμαι, τη νιώθω να τριγυρνάει στα δωμάτια…Κι αν στον ίδιο ΄χώρο κοιμάται και κάποιο άλλο άτομο...κι αυτό το ίδιο....αισθάνεται!
Κι όπως έγραψα και τον Οκτώβρη του 1996 όταν πήγαν με μαχαιριές να με σκοτώσουν έξω από την πόρτα του σπιτιού μου…!
-Μα τόσο… μαλ…ες είσαστε  βρε σκουλήκια; Τόσο ανόητοι; Πήγατε και με μαχαιρώσατε και πήγατε να με σκοτώσετε που;
-Έξω από το σπίτι μου; Δεν ξέρετε ότι εδώ είμαι ΑΤΡΩΤΟΣ!
-Με φυλάει η Μάνα μου;;;!!! Πρωί και βράδυ και μεσάνυχτα...εδώ βρε ήρθατε να με "φάτε"; 
Π.Π.
……
ΣΦΗΝΕΣ 
*Έχω βαρεθεί ν’ ακούω τους πρώην κολλητούς γνωστού αυτοδιοικητικού να λένε ότι τον… «παίρνει»… όπισθεν τον ναργιλέ και τέτοιες χυδαιότητες, ενώ τόσα χρόνια τον στήριζαν! Και να το λένε και… «φωναχτά» μάλιστα!
-Μάγκες, οι «ιδιαιτερότητες» του εν λόγω «κυρίου» δεν με αφορούν και δεν με ενδιαφέρουν… Τα άλλα «χούγια» του είναι τα «επικίνδυνα»…!

Το μπράβο του Τσαπατώλη στον Πασχάλη Λύρατζη 
που έσωσε ένα μικρό κοριτσάκι δυο χρονών!
Ένας περαστικός, το Σάββατο στις 8 το βράδυ, έτυχε να είναι μπροστά σε ένα συγκλονιστικό γεγονός, όταν κινδύνεψε η ζωή ενός μικρού δυο χρονών, όταν από υψηλό πυρετό, έκανε σπασμούς και γύρισε η γλώσσα του με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Πασχάλης Λύρατζης και να του σώσει κυριολεκτικά τη ζωή μέχρι να ρθεί το ασθενοφόρο.
Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση του περαστικού που ήταν μπροστά στο συγκλονιστικό γεγονός:
«Con Tsapatolis Ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στο κ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ και παλιό μου μαθητή που με την παρέμβαση του χθες το βράδυ έσωσε ένα μικρό κοριτσάκι από βέβαιο θάνατο Ήταν κατά της 8 το βράδυ γύριζα σπίτι μου όταν αντιλήφθηκα μια αμάδα ανθρώπων να κρατάνε ένα μικρό κοριτσάκι αναίσθητο. Πλησίασα τους ανθρώπους και είδα το κ Λύρατζη να κρατάει τη γλώσσα του μικρού παιδιού γιατί της είχε γυρίσει από τους σπασμούς που είχε προκαλέσει ο υψηλός πυρετός. Τα δάχτυλα του κ Λύρατζη ήταν ματωμένα και κομμένα από την ασυναίσθητη προσπάθεια της μικρής να κλείσει το στόμα της. Αν δεν ήταν κ Λύρατζης εκεί ίσως να διαβάζαμε στις εφημερίδες για την απώλεια ενός μικρού παιδιού και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!».

Εργασίες αφαίρεσης σημαιοστολισμού της οδού 28ης Οκτωβρίου 
την Τετάρτη στην Ξάνθη
Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου  2019, κατά τις ώρες 15:00 έως 17:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία).  Οι εργασίες αφορούν  στην αποξήλωση των σημαιοστολισμών της εν λόγω οδού με χρήση γερανοφόρου.
Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών θα έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην  παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.
Από το Τμήμα Συντηρήσεων Υποδομών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

Με τον Βασίλη Σδράλη και άλλους Εύζωνες που παρέλασαν στην Ξάνθη συναντήθηκε ο π. Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Με τον Εύζωνο Βασίλη Σδράλη που παρέλασε στη Ξάνθη μαζί με τους Ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς, συναντήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μετά την συγκινητική ανάρτησή του που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.
Ιδού τι αναφέρει η σχετική ανάρτηση του Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου:
«Ζήτησα στην Αθήνα σήμερα, να δω και να συγχαρώ ΤΟΝ ΕΥΖΩΝΑ, τον Βασίλη Σδράλη το 19χρονο αυτό παλληκάρι από την Τρίπολη που με την ανάρτησή του, για τα 100 χρόνια των Ελευθερίων της Ξάνθης, μάς έκανε όλους ακόμα ποιο περήφανους και ευλογημένους που είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Τον συνάντησα μαζί και με άλλους Εύζωνες που βρέθηκαν στην Ξάνθη τις προηγούμενες μέρες. Τους συνεχάρει όλους, αισθάνονταν όλοι τους το ίδιο και με ευχαρίστησαν για την τεράστια αγάπη που εισέπραξαν από τους Ξανθιώτες.
Ο Βασίλης, μου είπε : Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας. Πραγματικά είναι κάτι που δεν το περιμέναμε!!»!

Ο σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης παίρνει θέση για την τράπεζα στην Σταυρούπολη -Καλεί τον Δήμο. Ξάνθης να αναλάβει πρωτοβουλία
Ο σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης, παίρνει θέση για την απομάκρυνση από την Σταυρούπολη του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος, που εξυπηρετούσε εδώ και χρόνια ολόκληρη την περιοχή των χωριών του Νέστου κι όχι μόνο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Ιερόπουλος  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε την λύπη αλλά και την αγανάκτηση μας για την απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος από την Σταυρούπολη. Το γεγονός αποτελεί καίριο πλήγμα για τους συναδέρφους – μέλη του συλλόγου ξενοδόχων Ν. Ξάνθης, με άμεσες δυσμενείς συνέπειες στο ήδη δύσκολο επαγγελματικό έργο που επιτελούν».
Ο κ. Ιερόπουλος μιλά επίσης για υποβάθμιση του τουρισμού στην περιοχή, για δυσλειτουργία στην οικονομική ευχέρεια και τις συναλλαγές των πελατών στα ξενοδοχεία που επισκέπτονται την περιοχή Νέστου και συνεχίζει:
«Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2019 ο τουρίστας που επισκέπτεται την κοιλάδα Νέστου και τα ξενοδοχεία μας στην περιοχή να χρειάζεται να διανύσει 30 και πλέον χλμ για να κάνει μια απλή τραπεζική συναλλαγή που θα τον εξυπηρετήσει στις διακοπές του. Το θεωρούμε απαράδεκτο και κάτι που μας πάει χρόνια πίσω»
Ο σύλλογος ξενοδόχων Ν. Ξάνθης καλεί τον Δήμο Ξάνθης να αναλάβει άμεσα δυναμική πρωτοβουλία, ασκώντας πίεση με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να λυθεί το θέμα.

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ασφαλτοστρώσεις στις οδούς 
Αγίας Λαύρας, Πραξιτέλους και Ηλιουπόλεως
Σας ενημερώνουμε ότι κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης:
α) Aπό τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, στην οδό Αγίας Λαύρας,(από την οδό Ανατολικής Θράκης μέχρι την οδό Περικλέους).
 β) Aπό τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στις οδούς Πραξιτέλους και Ηλιουπόλεως, (οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα αρχίσουν από την οδό Σταύρου Βλαχοπούλου μέχρι τον κόμβο της οδού Εθελοντή Αιμοδότη).
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της  κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο  χρονικό διάστημα και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.