*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Οκτωβρίου

"Φανατικότερος" του Τσέπελη ο Θωμάς, αλλά...! Σοκ στη Ξάνθη, πτώμα γυναίκας που καίγονταν σε παλιό εργοστάσιο!

16 Οκτωβρίου
Τσέπελης Νο 3 με τα όλα του ο Γιάννης Μπούτος! Ξέσπασε (και πήρε φυσικά την απάντηση…) στον Πασχάλη Λύρατζη για το ταξιδάκι στη Βρυξέλες!  Τσέπελης Πρόεδρε δεν «γεννιέσαι»… Αλλά "γίνεσαι"! Κι εσύ τα "καταφέρνεις" άριστα...μην αγχώνεσαι..
………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ούτε ο… Τσέπελης θα ήταν τόσο «ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ» με  την νομική γνωμάτευση του δικηγόρου  του Δήμου Ξάνθης κ.Ξανθόπουλου, όσο ο ίδιος ο…Θωμάς! Πως και δεν τον… «μάτιασε» τον Θωμά για την… «ευφράδεια» και την σαφήνεια των νομικών του επιχειρημάτων και η συνάδελφός του κ.Χατζηλιάδου, ειλικρινά απορώ…! (σ.σ. Τα νομικά επιχείρηματα ακόμη αναζητώ γιατί άλλο τα 3/5 του δημοτικής αρχής κι άλλοι "διορίζει" ο Δήμαρχος και τον Πρόεδρο αλλά και τον αντιπρόεδρο...
Κι ο νοών νοείτω…
……
*Κι όσο  για τον γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Ματθαίο Σαββίδη και την επιστολή που έστειλε στους συναδέλφους του δια…χειρός Θωμά, ουδέν σχόλιο.
-Για μένα ο Ματθαίος αποτελούσε ευθύς εξ’ αρχής επένδυση για την Αυτοδιοίκηση, τον θεωρώ φίλο μου και δικαίωμά του να γράφει και να λέει ότι θέλει…!
Έχει όμως πολύ άδικο ζητώντας να μένουν στο απυρόβλητο οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, όταν επί 5ετίας Δημαρχόπουλου, τους…"βομβάρδιζαν" αυτές οι ίδιες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης! Κάποιες  απο τις οποίες "ευννόησε" σκανδαλωδώς θα έλεγα...
Άσχετα αν τώρα τους έχουν από κοντά…!
(σ.σ. Δυστυχώς  τα γραπτά μένουν…).
……
*Από κει και μετά, αν ο γιατρός σκέφτεται ήδη από τώρα να την ...«κάνει» όπως και με την παράταξη Πούλιου και να παραιτηθεί γιατί ενδεχομένως βρήκε περισσότερα σημεία εφαρμογής στον… Τσέπελη και στον "Φανουράκη"! Που προεκλογικά χαρακτήριζε ως..."βαρίδια";!
Εγώ δεν τον «χαρίζω» στο συγκεκριμένο «δίδυμο», ωστόσο για τον Ματθαίο αποφασίζει μόνο ο…Σαββίδης! Οπότε… σημασία έχει αν ο ίδιος αισθάνεται ευτυχής και καλά με τον εαυτό του!
Τα υπόλοιπα είναι απλά για να… λέγαμε!
Και απλά υπενθυμίζω ότι ο γιατρός Ματθαίος Σαββίδης στις 24 Μαΐου 2019 ήταν αυτός που έκανε τη σπουδαία δήλωση «Ο  Δημαρχόπουλος είναι η αιτία που κάποια βαρίδια δεν υπάρχουν πια!...» προκαλώντας την μήνιν ορισμένων…».
-Τώρα αν σε 5 μήνες συγκεκριμένα… «βαρίδια» έγιναν «φίλοι» του…! Ε, τα παράπονα Παπαδόπουλε στη… «γριούλα»!
……
* Τώρα μάλιστα. Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Νομού Ξάνθης, συγχαίρει τον κ. Ράπτη Δημήτριο για την εκλογή του κατά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη διάρκεια της τρίτης ημέρας του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ (4, 5 και 6 Οκτωβρίου 2019), ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Ευχόμαστε στον εκλεγέντα καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του.
Ο Πρόεδρος
Νταμπουρατζής  Αλέξανδρος
Ο Γραμματέας
Καρασερίδης Γεώργιος

Σοκ στην Ξάνθη - Βρήκαν πτώμα γυναίκας να καίγεται στις γραμμές του ΟΣΕ στο παλιό εργοστάσιο Πασχαλίδη!


Απέναντι σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι  η Πυροσβεστική υπηρεσία στην Ξάνθη στο παλιό εργοστάσιο Πασχαλίδη στο δρόμο Ξάνθης-Κομοτηνής!
Συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής κοντά στις γραμμές του ΟΣΕ, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης  για ύπαρξη φωτιάς στο εγκαταλειμμένο επί χρόνια κτίριο.
Όταν λοιπόν οι  Πυροσβέστες  έσπευσαν στο σημείο αντίκρισαν ένα πτώμα που ανήκει σε γυναίκα, αγνώστων στοιχείων να καίγεται και προχώρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Ξάνθης η οποία έσπευσε στο σημείο ενώ διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το πτώμα στην περιοχή καθώς και για το πώς τυλίχθηκε στις φλόγες.
Το πτώμα ήδη μεταφέρθηκε πάντως από το ΕΚΑΒ για το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Ξανθής για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.
ΓΟΗΤΕΥMΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΩΝΕΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
Προσκαλεσμένος από τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή, επισκέφτηκε το βράδυ της Δευτέρας την Μαρώνεια. Μια επίσκεψη φορτισμένη με συμβολισμούς από το μεγαλείο και την ιστορία του τόπου που οδήγησε σε αποφάσεις για την τουριστική ανάδειξη , προβολή και αξιοποίηση του.
Σε δείπνο στην πλατεία του οικισμού, στο οποίο παρακάθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης και ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χ. Μέτιος, κατατέθηκαν από τον Δήμο ουσιαστικές, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης τους. Το πλαίσιο τους θα συμφωνηθεί σε συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών που θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην Αθήνα.
Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. εξέφρασε την απόφαση του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την χρηματοδότηση εμβληματικών έργων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της περιοχής.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου (19.00) το  Ε.Β.Ε. Ξάνθης
Συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19.00 το ΕΒΕ Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1.Επικύρωση πρακτικού συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου Ε.Β.Ε. Ξάνθης αρ. 5/2019
2.Έγκριση β' τροποποίησης προϋπολογισμού έτους 2019
3.Μαθητές και επιχειρηματικότητα – συνέργειες για το μέλλον - υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος "CLLD-Leader" Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης
4.Ανακοινώσεις.

Συνελήφθησαν 2 Έλληνες στη Δράμα για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών
Συνελήφθησαν την Δευτέρα (14-10-2019), το πρωί, στο νομό Δράμας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των  ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 60χρονος και μία 48χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του και σε παρακείμενο οικόπεδο, πέντε (5) φυτά κάνναβης, ύψους από 20 έως 30 εκατοστών, τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 492 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας η  48χρονη, διότι βρέθηκαν στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου της και του τροχόσπιτου όπου διαμένει, έξι (6) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 192 γραμμαρίων και τρία (3) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης. Κατασχέθηκαν συνολικά 5 φυτά κάνναβης, 684 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 τσιγάρα κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνεχίζεται και τον Οκτώβρη το  πρόγραμμα καταπολέμησης 
κουνουπιών στην Π.Ε. Ξάνθης
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Οκτώβρη ως εξής:
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου
Χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων Σαμαρά, Μεγάλο Τύμπανο, Μικρό Τύμπανο, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων "Πλαστικών Θράκης", κανάλι Αλκυώνης, Μαγικό, Αυξέντιο, Παλιό Κατράμιο, Συδινή, Πολύσιτος, Σούνιο, Σήμαντρα, Φίλια, Πετεινός, Διομήδεια, Φελώνη, Χαίτη, Ζυγός
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Λεύκη, σφαγεία Ξάνθης, Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, Πετεινός, Διομήδεια, Φελώνη, Χαίτη, Ζυγός, αμμοληψίες Πηγαδίων, Βαφέικα, Γενισέα, σφαγεία Πατρώνη, κανάλι Χατζηιωάννου, Νέα Αμισός, Εξοχή, Κυψέλη, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου
Χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων τελωνείου, Άγιος Νικόλαος, εντός πόλης
Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, γήπεδο Α.Ο.Ξ., περιοχή "Lidl", εντός πόλης.

Εξιχνιάστηκαν 41 κλοπές δίκυκλων και 9 κλοπές 
από επιχειρήσεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στο νομό Καβάλας 
-18χρονος Έλληνας ο δράστης
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σαράντα μία (41) κλοπές δίκυκλων και εννέα (9) κλοπές από επιχειρήσεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 4-7-2019 έως 1-10-2019, στο νομό Καβάλας. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας, τις Κρηνίδες, τον Αμυγδαλεώνα, τη Νέα Καρβάλη και το Παληό, ο δράστης αφαίρεσε σαράντα (40) δίκυκλα (μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα) και διέπραξε έξι κλοπές από επιχειρήσεις.
Επιπλέον, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και σε άλλες τρεις περιπτώσεις αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα και να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό επιχείρησης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.
Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα (1) tablet, δύο (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και διάφορα χρηματικά ποσά.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τριάντα πέντε (35) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα  Ασφαλείας Καβάλας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »