Halloween party την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο «Καθ’οδόν» στην Ξάνθη

Σεμινάριο παραμυθιού στην Ξάνθη το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού (ΑΜΚΕ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνουν ετήσιο σεμινάριο με τίτλο:«Η γραφή και αφήγηση παραμυθιών στην οικογενειακή, εκπαιδευτική και νοσηλευτική διαδικασία»
Το σεμινάριο θα υλοποιείται ένα διήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, και για 3 ώρες κάθε ημέρα, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με την υποστήριξη και του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή το Σάββατο 12 Οκτωβρίου κατά την εναρκτήρια διάλεξη και παράσταση παραμυθιών του εισηγητή Δημήτρη Αβούρη που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση είναι ανοικτή σε ενήλικες και παιδιά και θα γίνει στις 18:30 στην αίθουσα «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ», στην Καπναποθήκη Π. (Γενική είσοδος: 3 ευρώ). Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς, νοσηλευτές, εμψυχωτές, ηθοποιούς, φοιτητές και σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Η «ΕΛΕΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 
στις 21.00 στο θεατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη να ερμηνεύει τον ρόλο της Ελένης, στο ομώνυμο εμβληματικό έργο του μεγάλου ποιητή. Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς συνεχίζει το ταξίδι της, σε επιλεγμένες στάσεις ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Ερμηνεύει, η Βερόνικα Αργέντζη. Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης.
Τιμές εισιτηρίων: 10 € Γενική Είσοδος (προπώληση), 15 € Γενική Είσοδος (ταμείο)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Halloween party την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο «Καθ’οδόν» στην Ξάνθη
Το Halloween έφτασε και το Καθ'οδόν Cafe Rock Bar δεν θα μπορούσε να σπάσει την παράδοση ετών σε αυτά τα Event. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  μεταμορφωνόμαστε σε νεκροζώντανους ρυθμούς και με το μεγάλο Event την ημέρα του Halloween την Πέμπτη 31/10/2019. Οι μουσικές Δυνατές και γεμάτη ενέργεια!!!
Στα Decks o Γιάννης Μανασσής. Mood? Αμερικανιές, marshmallows, american bourbon και μασκαρεμένοι!
Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί και επωφεληθείτε με τις προσφορές!

Συναυλία της βιολονίστας Στεφανίας Σπύρη σήμερα στον Πολυχώρο 
Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι»
Στα πλαίσια της 14ης περιόδου - Ξάνθη 2019, Οκτώβριος - Νοέμβριος «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα: 21:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», διοργανώνεται συναυλία της βιολονίστας Στεφανίας Σπύρη (φοιτήτρια στην κατεύθυνση βιολιού, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο) με τον πιανίστα Απόστολο Κωσταντάκη   (φοιτητή στην κατεύθυνση πιάνου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο) με τα εξής έργα:
Ludwig van Beethoven (1770-1827): σονάτα νο.1 για βιολί και πιάνο, 
Jean Sibelius (1865-1957): κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα (μεταγραφή για πιάνο), 1ο μέρος,
Nicolo Paganini (1782-1840) Caprice Nr. 13 και Nr.20 (βιολί).

Το 1o Walk For Freedom το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Ξάνθη!
H Α21 και το Europe Direct Ξάνθης διοργανώνουν το 1o Walk For Freedom στην Ξάνθη!
Στις 19 Οκτωβρίου 2019 εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.
ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα ανακοινωθούν σύντομα.
Δηλώσεις Συμμετοχής: https://www.a21.org/app/registration

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
Ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Νόμου Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας, σας καλούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, στις 19:30', στο Αμφιθέατρο ΠΕ Καβάλας «Γεώργιος Παυλίδης», στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Ομιλητής ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ, με θέμα: «Μακεδονικός Αγώνας, Προάγγελος της Ελευθερίας και της Ενσωμάτωσης της Μακεδονίας στον Εθνικό Κορμό. Η συμμετοχή των Καβαλιωτών».

Την εκδήλωση πλαισιώνουν η χορωδία του Συλλόγου «Ρωμανός ο Μελωδός» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας.