*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Οκτωβρίου

Αλάτι & Πιπέρι «Ας αρχίσουν οι χοροί…» στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων

03 Οκτωβρίου
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ: 
Θέλεις να γίνεις μέλος της Democritus Racing Team;
Η Democritus Racing Team ιδρύθηκε το 2015 στην Ξάνθη. Η ομάδα εκπροσωπεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις εκπαιδευτικές διοργανώσεις μηχανικών Formula Student και FSAE, αντιμετωπίζοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Η DRT προσφάτως δημιούργησε το 1ο μονοθέσιο τύπου formula 1, την «Αργώ», και συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία Class 1 των διαγωνισμών Formula Student κατακτώντας την 20η θέση ανάμεσα σε ομάδες μεγάλων πανεπιστημίων διεθνούς εμβέλειας. Πλέον η ομάδα αναζητεί νέους φοιτητές τους οποίους θα μπορέσουν να στελεχώσουν την ήδη υπάρχουσα ομάδα για τα ολοκληρώσει τους νέους στόχους που έχει βάλει. Με την ανακοίνωση που ανέβασαν στο διαδίκτυο παρακινούν τους νέους φοιτητές και όχι μόνο να συμμετάσχουν συμπληρώνοντας την φόρμα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: «Θέλεις να γίνεις μέλος της DRT; Οι αιτήσεις μόλις άνοιξαν! Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να γίνεις μέρος μιας ομάδας Formula Student, μπες στο παρακάτω link, όπου θα βρεις τη φόρμα του recruitment: https://bit.ly/2mAD7Zt».

Εκδήλωση για ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον Σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Ξάνθης
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός Περίπατος με σημείο έναρξης και λήξης την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, όπου μετά τον περίπατο θα ακολουθήσει συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Η παρουσία σας στην προσπάθεια αυτή θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως και σας περιμένουμε να την στηρίξετε.
Με τιμή,
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου

«Ας αρχίσουν οι χοροί…» στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων

«Ας αρχίσουν οι χοροί…» και ας κρατήσουν τους μικρούς μας φίλους συντροφιά… μουσικές, όργανα, τραγούδια, χοροί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θα πλημμυρίσουν το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στις «Τέχνες και Ψυχαγωγία – Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο» και στο πλαίσιο αυτό, οι αρχαιολόγοι Μαρία Χρυσάφη και Δέσποινα Σκουλαρίκη καλούν τους μαθητές της Δ΄ τάξης Δημοτικού σε μία γνωριμία με το παρελθόν του ελεύθερου χρόνου.
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 9.00-13.00
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (τηλ.: 25410-52041, Δευτέρα-Παρασκευή: 07.00-15.00, κα Ραξιώνη).
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης
Κωνσταντίνα Καλλιντζή
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Το 6ο Διεθνές WALK FOR FREEDOM, πραγματοποιείται 
στην Κομοτηνή για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, θα συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Walk For Freedom (Περπατάμε για την Ελευθερία), που θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά στην πόλη της Κομοτηνής, με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.
Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 70 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Φέτος, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν η Αθήνα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή!

25χρονο Φοινικόπτερο στο Δέλτα του Έβρου
Η μετανάστευση των πουλιών βρίσκεται σε εξέλιξη και πλέον στο Δέλτα του Έβρου άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των Φοινικόπτερων, τα οποία προέρχονται πιθανότατα από τις περιοχές αναπαραγωγής.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρακολούθησης μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, καθώς μεταξύ των ατόμων που καταγράφηκαν παρατηρήθηκε και ένα Φοινικόπτερο με δαχτυλίδι, το οποίο δακτυλιώθηκε το 1994 στην περιοχή της Camargue στην Γαλλία, την οποία πάνω από 10.000 ζευγάρια Φοινικόπτερα τη χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή τους.

Πρόκειται για την πρώτη παρατήρηση του συγκεκριμένου πτηνού στον υγρότοπο και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία που έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί στον υγρότοπο του Δέλτα Έβρου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »