Η μοναξιά του Μάκη του Καμπριολέ, ο Φερτούν, η νέα γνωμάτευση του Θωμά και οι ειδήσεις της ημέρας με άλλο στυλ...

Η… μοναξιά του Μάκη  του Καμπριολέ! Αφού τον «χρησιμοποίησαν» σαν "σημαία" σε όλη την προεκλογική περίοδο Τσέπελης και Σία και «ανεξαρτητοποίησαν» τον… Φερτούν, τον πέταξαν σαν… λεμονόκουπα!
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Την μοναξιά του σχοινοβάτη βιώνει ο Μάκης ο Καμπριολέ από το Δροσερό. Σε όλη την προεκλογική περίοδο σημαία της δημοτικής παράταξης Τσέπελη, μέχρι και στην Καβάλα τον «κουβάλησε» ο Τσέπελης για να κάνει την «ιστορική» χειραψία με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον βγάλει φώτο ο γιατρός, την Κυριακή οι Δροσερίτες τον σήκωναν στον ώμο έξω από το εκλογικό κέντρο του «Μεγαλου» όπως τον αποκαλεί ο Φανουράκης.
-Και μετά όταν άνοιξαν οι κάλπες και διαπίστωσε ότι δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, η… μοναξιά του σχοινοβάτη!
-Ο Φερτούν πριν αλέκτωρ λαλήσει ανεξαρτητοποιήθηκε και ψηφίζει πλέον ότι εντολή του δώσει ο Τσέπελης κι αυτός… «κερκίδα» στις καρέκλες κοινού το βράδυ της περασμένης Παρασκευης!
……
*Τι να το κανείς Μάκη μου να λες ότι ο Δήμαρχος σε όρισε «σύμβουλο» και θα κάνεις εσύ στο Δροσερό κουμάντο, όταν όλα αυτά ήταν υποσχέσεις προεκλογικές; Και να μη στάλεγα; Εγώ από την αρχή τα έλεγα και σε σένα, αλλά και τους λοιπούς νεροκουβαλητές των παλιών στο συνδυασμό του Τσέπελη!
……
*Όπως και πριν αλέκτωρ λαλήσει, βρήκε τον μπελά της η Σπανού με το χρηματικό ένταλμα για το ταξιδάκι του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτου, της Χατζογλίδου και των υπαλλήλων του Δήμου στις Βρυξέλες!
Χώρια που κινδυνεύουν όλοι να  τους «τρέχουν» Εισαγγελείς και Αποκεντρωμένη! Κι ακόμη ούτε 2μηνο δεν έκλεισαν!
……
*Κι όσο για τον Φερτούν; Ας χαρεί όσο είναι να χαρεί, γιατί έχω την εντύπωση ότι σύντομα θα βγει… εκτός δημοτικού συμβουλίου! Σε αναμονή και απλά αυτοί που λένε ότι ο Φερτούν όσα τριόφορα και να κάνει στο Δροσερό, όσο και παρέα να κάνει σε κάποιον στο τέλος πάλι… Φερτούν θα μείνει, δικαιώθηκαν περίτρανα! Με πρώτο φυσικά εμένα..
……
*Κι όσο για τον γιατρό που θα έχει πλέον αντιπρόεδρο στη ΔΕΥΑΞ τον Χρήστο Μούρκα που εκλιπαρούσε για μια αντιμισθία τον Τσέπελη, έχω την εντύπωση ότι κι αυτό ήταν ένα από τα μοιραία λάθη του Ιπποκράτη. Θυμηθείτε με…
.....
*Μια ακόμη νομική...γνωμάτευση του δικηγόρου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλου. Ολο "γνωματεύσεις" είναι τελικά ο Θωμάς! Μια για τον "παιδότοπο" του γιατρού, τώρα για να κάνει τα χατήρια του Τσέπελη ενώ υποτίθεται ήταν υπέρ του Δημαρχόπουλου! 
......
*Κι δικηγόρος είναι, δικαιούται να βγάζει νομικές γνωματεύσεις...ακόμη κι αν αυτές είναι "διάτρητες"! Την νομική του καριέρα στ' αλήθεια, δεν την λογαριάζει καθόλου; Χώρια που όπως φάνηκε και χτές, έχει πάρει στο "λαιμό" του και τον Ματθαίο Σαββίδη...! Δυστυχώς....! 
(σ.σ. Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέρθω

Συνελήφθη 50χρονος στο αεροδρόμιο Καβάλας με σπρέι πιπεριού
Συνελήφθη την 13-10-2019 το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 50χρονος ημεδαπός, διότι κατείχε στο σακίδιο του ένα σπρέι πιπεριού, το οποίο κατασχέθηκε.

6,4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την οδική ασφάλεια της Εθνικής Οδού 2 στην Ξάνθη
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 6.458.963 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σε συνολικό μήκος 8.848 μέτρων από την περιοχή Τοξοτών έως τον κόμβο Ζυγού και περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή ερεισμάτων, τοποθέτηση σύγχρονων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεις, καθαρισμούς από τη βλάστηση κ.ά.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Τάσο Παράσχου και ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την προϊσταμένη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Νέα έρευνα της Αστυνομίας στις Φυλακές Κορυδαλλού 
- Βρέθηκαν ρόπαλα και μαχαίρια
Σε νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα από την Ομάδα Αντιμετώπισης έκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, σε θαλάμους της Ε' πτέρυγας και κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα, αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα.
Ειδικότερα κατασχέθηκαν: Επτά κινητά τηλέφωνα, 13 φορτιστές και 6 ζευγάρια ακουστικών, 15 αυτοσχέδια ρόπαλα, 11 αυτοσχέδια μαχαίρια και συσκευασία κάνναβης μικτού βάρους 18,2 γραμμαρίων.
Σημειώνεται ακόμη ότι ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, καθώς και ο εισαγγελέας επόπτης, ενώ διενεργείται προανάκριση από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 
ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
Η συνεργασία των αποστράτων της Αστυνομίας με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη τα τελευταία χρόνια έχει οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, πέρα και πάνω από κομματικές και κλαδικές λογικές.
Όποτε χρειάστηκε ο Βουλευτής Ροδόπης ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πρώην αστυνομικών, αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο τους στην τοπική κοινωνία. Το ίδιο ισχύει και για τον Σύνδεσμο Αποστράτων της Αστυνομίας που στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό του Ροδοπίτη πολιτικού, σε κάθε διεκδικητικό αγώνα για το Νομό και την Περιφέρεια μας.
Οι Απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας δια του προέδρου τους κ. Γ.Τσαβδαρτζή, του ταμία τους Θ.Βλαχάκη και του γραμματέα τους Χρ. Μπαμπαλή, υπέβαλαν υπόμνημα σχετικά με συνταξιοδοτικά και άλλα οργανωτικά προβλήματα και συγκεκριμένες προτάσεις για να προωθήσει ο Βουλευτής στους αρμόδιους Υπουργούς.

Σέμπα Καραχότζα: Με συγκεντρωση «Χ» ποσότητας πλαστικών καπακιών, 
τι μπορεί να κάνει ένα άτομο συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια!
Μια σπουδαία ανάρτηση έκανε ο Σέμπα Χαραχότζα και την φιλοξενώ αυτούσια στη στήλη, γιατί αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες:
Από τη στιγμή που με τη συγκέντρωση μιας «Χ» ποσότητας πλαστικών καπακιών μπορεί ένα άτομο με κινητικά προβλήματα να αποκτήσει εντελώς δωρεάν ένα αναπηρικό αμαξίδιο, θα πρέπει τόσο ο Δήμος Ξάνθης όσο και οι υπόλοιποι Δήμοι να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών, κατά προτίμηση μέσα σε κάποιο κτήριο του Δήμου και όχι έναν απλό κάδο κάπου έξω έτσι ώστε εκείνοι που συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια να ξέρουν που να τα δώσουν. Δε θα ήταν άσχημο να γίνει κάτι ανάλογο και για τις μπαταρίες.
Όλα αυτά πάντα με την αντίστοιχη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Για την ώρα όσοι συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια στην Ξάνθη, μπορούν να τα δίνουν σε κάποιο από τα σχολεία της περιοχής που μένουν.

Συνελήφθη 68χρονος Έλληνας σε χωριό της Καβάλας 
με 166 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθη την Κυριακή (13-10-2019) το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι εντοπίσθηκε να κατέχει 166 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.