Αλάτι & Πιπέρι ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ΄Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40

Προβολή της ταινίας «Turtles Can Fly» σήμερα Παρασκευή (21:00) στη Ρωγμή
Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις σημερινές εξελίξεις με βάση την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και τον αγώνα του Συριακού και Κούρδικου λαού.
Για την ταινία: Σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, δίπλα στους ανθρώπους βρίσκεται κατεστραμμένο πολεμικό υλικό. Η καθημερινή τους συνύπαρξη αναδεικνύει την τραγική ιστορία της περιοχής, αλλά και ενός λαού κατατρεγμένου που δεν σταματά να μάχεται για τη ζωή του. 
Ρωγμή - αριστερός χώρος σκέψης και δράσης Μιχαήλ Βόγδου 20, 4ος όροφος

Την Τετάρτη 23  Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας 
η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου
Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως ημών, ότι την Τετάρτη 23  Οκτωβρίου ε.ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ΄Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΄40
Από το Δ΄ Σ. Στρατού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα λειτουργήσει από Δευτέρα 21 Οκτ 19 έως Πέμπτη 31 Οκτ 19 στην ΛΑΦ Ξάνθης, έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για το Έπος του 40 με θέμα: «Για να θυμούνται οι επόμενες γενιές το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής»
Η Έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 09:00-14:00 και 18:00-21:00. 
Τα εγκαίνια για την υπόψη Έκθεση θα τελεστούν την Τετάρτη 23 Οκτ 19 και ώρα 19:00 και θα παρευρεθούν οι θρησκευτικές, στρατιωτικές, πολιτικές και λοιπές αρχές της πόλης της Ξάνθης.

Παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας 
ΔΙΟΝΥΣΟΣ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα παρουσιάσει την παράστασή του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».
Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. η παράσταση ανεβαίνει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, στο δημοτικό κατάστημα της Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.
Στην Αθήνα, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο «Αργώ - Αιμιλία Υψηλάντη», στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15).
Έτσι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος παραστάσεων του έργου, που ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, συνεχίστηκε στην τελετή έναρξης του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας και ολοκληρώνεται στις 19/10 στη Θεσσαλονίκη και στις 21 και 22/10 στην Αθήνα.

Νέα τμήματα εκμάθησης τουρκικών στο Κέντρο 
Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόκειται να λειτουργήσει κατά την επόμενη περίοδο τα παρακάτω προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, με εθελοντές εκπαιδευτές, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που ιδρύθηκε και λειτουργεί γι’ αυτόν τον σκοπό:
-Τουρκικά: 1 τμήμα κάθε Δευτέρα 17:00 - 19:00
-Τουρκικά: 1 τμήμα κάθε Τετάρτη 17:30 - 19:30
Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και είναι δωρεάν. Για την ένταξη των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
Τα τμήματα είναι 25ωρα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο: 25513-50088.

Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Λουκά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, εορτή του Αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά, πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από 7:30 έως 10:00 θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.