Συνάντηση Αλέξανδρου Κοντού με τον Αμερικανό Πρόξενο Γκρέγκορι Φλέγκερ για τους δασμούς εισαγωγών (25%) των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε ΗΠΑ


Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός θέλει να ζητήσει την παρέμβαση του Αμερικανού Πρόξενου για τους υπερβολικούς δασμούς 25% των αγροτικών ελληνικών προϊόντων σε ΗΠΑ και παράλληλα να τον προσκαλέσει στη Θράκη. 

Η Ελλάδα  εµφανίζεται στον κατάλογο δασµών που θα επιβληθούν από 18 Οκτωβρίου απο τις ΗΠΑ σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο, άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα, χυµούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου, πορτοκάλια, λεµόνια και χοιρινό.
Με τον εξαιρετικό σε κουλτούρα και μόρφωση Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ τον οποίο θέλει να προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Θράκη, θα συναντηθεί το πρωϊ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2019 ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός.
Ο κ.Γκρέγκορι  Φλέγκερ είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα των ΗΠΑ, ενώ υπηρέτησε ως διευθυντής στο γραφείο για θέματα των χωρών της Βαλτικής και Ανατολικής Ευρώπης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Τραμπ.
Μάλιστα από το ξεκίνημά του στο υπουργείο Εξωτερικών το 2006 έχει υπηρετήσει στη Ντουσαμπέ (Τατζικιστάν), στη Σαγκάη (Κίνα), στην Υπηρεσία για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, καθώς και στο Κϊεβο (Ουκρανία). Προτού ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα, είχε υπηρετήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Ρωσία (2000-2002).
Ο κ. Φλέγκερ μιλάει ελληνικά και ρωσικά και έχει μελετήσει την ουκρανική και κινεζική γλώσσα. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτικών Μελετών από το Πανεπιστήμιο Rice καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ρωσικές και Μετα-Σοβιετικές Σπουδές από το London School of Economics. Ο κ. Φλέγκερ κατάγεται από την πολιτεία του New Jersey και έχει μια κόρη.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ Αλέξανδρος Κοντός θέλει να ζητήσει την παρεμβαση του Πρόξενου των ΗΠΑ της Θεσσαλονίκης για τους υπερβολικούς δασμούς (25%) εισαγωγών  Ελληνικών αγροτικών προϊντων σε ΗΠΑ.
Και παράλληλα θέλει να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Θράκη και να γνωρίσει απο κοντά τις αγροτική παραγωγή και τις ομορφιές της περιοχής μας.
Όπως είναι γνωστό, τεράστιο πλήγµα για τους Έλληνες παραγωγούς και τη βιοµηχανία, σε καίρια εξαγωγικά προϊόντα όπως το συµπύρηνο ροδάκινο και η φέτα, αναµένεται να επιφέρει η επιβολή δασµών 25% από τις ΗΠΑ, απόρροια της πολυετούς διένεξης µε την ΕΕ για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.
Αποτέλεσμα οι Έλληνες παραγωγοί να πλήττονται από τη μια από την Ρωσία με το εμπάργκο τωμ αγροτικών προϊόντων λόγω του γνωστού θέματος με την Ουκρανία  κι από την άλλη από τις ΗΠΑ με υπερβολικούς δασμούς 25%.στις εισαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων.