Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το Grand Opening του Vesper Club Stage στην Ξάνθη

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου (19:30) εγκαινιάζεται στο ΙΘΤΠ 
στην Ξάνθη η έκθεση «Δρόμος, χώρος, τόπος»
O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας,  σε μια έκθεση που επιδιώκει να επανασυστήσει στο κοινό την τοπική εικαστική δημιουργία.
Τίτλος της Έκθεσης: «Δρόμος, χώρος, τόπος»
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1Νοεμβρίου, στις 19:30,στην αίθουσα εκδηλώσεων«Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π»στην οδό καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
Ώρες επίσκεψης για το κοινό, απόγευμα 17:00-21:00.
Πρωινές ώρες κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 25410-29282.
Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Παρουσίαση του δίσκου «Γένεσις» του Γιώργου Βολίκα σήμερα στη Φ.Ε.Ξ.
Τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βολίκα και τον δίσκο του «Γένεσις» παρουσιάζει το βράδυ (21.00) του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι".
Ο Γιώργος Βολίκας γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος «Γένεσις» έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα (με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»), στην Κωνσταντινούπολη (με την εφημερίδα «Ηχώ») και στη Γερμανία (με την εφημερίδα «Τρίγωνο»), περιλαμβάνοντας δέκα δικές του συνθέσεις.
Η σύνθεση του «Γένεσις» έχει πλαισιώσει μέρος της τηλεοπτικής εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» στην Ε.Ρ.Τ.1 σε σκηνοθεσία Τάσου Μπιρσίμ. «Πιστεύω» του είναι πως «δεν επιλέγει ο δημιουργός τη στιγμή της έμπνευσης, αλλά η έμπνευση είναι αυτή που επιλέγει το πότε και αν θα έρθει στον δημιουργό».

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το Grand Opening 
του Vesper Club Stage στην Ξάνθη
Το νέο club της Ξάνθης είναι γεγονός και έρχεται να ταρακουνήσει  το night life της πόλης μας!!!
-Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου το Grand Opening του Vesper Club Stage (Μ. Παναρέτου 3), στον χώρο του πρώην χειμερινού «Εδέμ» και μετέπειτα «City».
Ιδιοκτήτες του; Οι γνωστοί Ξανθιώτες επιχειρηματίες Τόλης Χατζηγεωργίου,  Γιώργος Δράκος και Λεωνίδας Ηλιάδης!
-Καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα!

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης 
και τοποθέτηση απινιδωτών στο Σουφλί
Το Γυμνάσιο Σουφλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον ανθρωπιστικό Οργανισμό "Kids Save Lives - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές" υλοποιούν σεμινάριο για την εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 - 16:00 στο χώρο του Γυμνασίου Σουφλίου.
Ενήλικες και παιδιά θα εκπαιδευτούν και θα μάθουν πως μπορούν με τα δυο τους χέρια να σώσουν μια ζωή!
Μετά το τέλος του σεμιναρίου και ώρα 17:00 στο κέντρο του Σουφλίου θα γίνει η τοποθέτηση ενός από τους δυο φορητούς απινιδωτές, που αγοράστηκαν από τις χορηγίες επαγγελματιών - ιδιωτών και Συλλόγων του Σουφλίου.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στη Δράμα η Τράπεζα Τροφίμων
Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 11 το πρωί στο αίθριο του συλλόγου. Τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Τράπεζας Τροφίμων Αθηνών Παναγής Βουρλούμης.
Τι είναι η Τράπεζα Τροφίμων
Η Τράπεζα Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας λειτουργεί από το 1995 και έχει πρωταρχικό σκοπό και στόχο την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης. Συνεργάζεται   με εταιρείες τροφίμων και θεσμικά με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ώστε τρόφιμα που δεν μπορεί να απορροφήσει η αγορά να προσφέρονται δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) και εργάζεται σύμφωνα με τις αρχές της. Στην Ελλάδα Τράπεζες Τροφίμων υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας ιδρύει την τέταρτη Τράπεζα Τροφίμων στην Ελλάδα.

Το πρώτο TEDxDUTH είναι γεγονός!

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει για πρώτη χρονιά και θέτει υπό την αιγίδα του τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx  σε εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στις 11:30 στην Αλεξανδρούπολη στο Grecotel Astir Egnatia, με κύριο σκοπό τη διάδοση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης.