Αλάτι & Πιπέρι Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 6ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης

Επετειακό Γραμματόσημο από τα ΕΛ.ΤΑ για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά από ενέργειες του Δήμου Ξάνθης, εξέδωσαν Ειδικό Επετειακό Φάκελο και  Επετειακό Γραμματόσημο για τα 100 Χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, συμβολικά,  την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 σε ανάμνηση της ένδοξης Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 1919.
Ο Δήμος Ξάνθης με την ενέργειά του αυτή στα πλαίσια του Εορτασμού για τα 100 Χρόνια από την Απελευθέρωση της Ξάνθης, επικοινωνεί το Ιστορικό γεγονός της Απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου 2019,  σε όλη την υδρόγειο.

Διάλεξη με θέμα τη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο κατά την αρχαιότητα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης σας προσκαλεί στη διάλεξη της Προϊσταμένης Κωνσταντίνας Καλλιντζή με θέμα τη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο κατά την αρχαιότητα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.
Μετά το τέλος της θα πιούμε ένα κρασί, όπως το καλούν οι χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται.
Είσοδος ελεύθερη.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης
Κωνσταντίνα Καλλιντζή
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Η Ξάνθη και οι Εύζωνες θέμα συζήτησης και στην Αυστραλία!
Με την παρέλαση των Ευζώνων και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης ασχολήθηκε το ομογενειακό ΜΜΕ Greek City Times, με έδρα το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Η ιδιαίτερα δημοφιλής ηλεκτρονική εφημερίδα κοινοποίησε βίντεο με τους Εύζωνες να παραμένουν στη θέση τους παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στην Ξάνθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, κάνοντας μνεία στην τοπική επέτειο αλλά και στον σθένος και την αφοσίωση που επιδεικνύει η Προεδρική Φρουρά.

Περπατάμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Οκτώβρης, μήνας για την υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.Θα πραγματοποιηθεί σύντομος περίπατος από την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης υπό το ροζ φωτισμένο ρολόι, και θα καταλήξει πάλι στην Κεντρική Πλατεία, όπου και θα ακολουθήσει συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε αυτή την εκδήλωση!
Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 6ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης
Ο Σύλλογος Δρομέων  Ξάνθης “Xanthi Runners” και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δ΄ Σώμα Στρατού διοργανώνουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ξάνθης και παράλληλα τον Αγώνα πόλης 5.000μ. και τον παιδικό αγώνα 1.000μ.
Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ: Έναρξη μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και των εικαστικών τμημάτων
Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στα γραφεία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και των εικαστικών τμημάτων.
Αξίζει, να αναφερθεί πως το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Τα μαθήματα θα παρακολουθήσουν 38 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, και όλη η δράση θα στελεχωθεί από 10 εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με πολλή θέληση και μεράκι θα αναλάβουν τα τμήματα τους.
Στα εικαστικά τμήματα θα γίνονται μαθήματα Παραδοσιακής και Βυζαντινής Χορωδίας, Κοσμήματος, Κοπτικής Ραπτικής, Παιδικής Ζωγραφικής και Ζωγραφικής Ενηλίκων. Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υλοποιηθούν μαθήματα παιδική χορωδίας για παιδιά ωφελουμένων οικογενειών του φορέα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.