*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Σεπτεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου άλλη μια πεζοπορία απο τον ΕΟΣ Ξάνθης

18 Σεπτεμβρίου
Πεζοπορία στο Κάστρο της Ξανθίππης
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας του Δήμου Ξάνθης, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, διοργανώνει πεζοπορία μικρής δυσκολίας από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης στο Κάστρο της Ξανθίππης και επιστροφή, συνολικής διάρκειας δύο ωρών περίπου. Σημείο συνάντησης στις 18:00 μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου. Υπεύθυνη της εκδήλωσης η Καραογλάνη Μαρία. Απαραίτητος εξοπλισμός σακίδιο πλάτης με νερό τουλάχιστον 1 λίτρου, δεύτερο μπλουζάκι κοντομάνικο, ζακέτα, φακός και αθλητικό παπούτσι.

Κύκλος σεμιναριών: Η σχέση μας με τον λαϊκό πολιτισμό, 
στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με την ΕΠΟΦΕ, συνδιοργάνωσαν αυτή τη δράση με σκοπό την ουσιαστική εμπλοκή των τοπικών συλλόγων, φορέων και πολιτών σε ένα διάλογο για την σχέση μας με τον λαϊκό πολιτισμό. Τα σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο Δημαρχείο του Διδυμοτείχου την Κυριακη 8/9 & 15/9.
Οι εισηγητές:
Χάρης Σαρρής, εθνομουσικολόγος, Ειρήνη Λουτζάκη, επίκουρη καθηγήτρια
Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νάνσυ Χαρμαντά, καθηγήτρια χορού υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Τερζοπούλου Μιράντα, λαογράφος - εθνολόγος, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών, Βάλια Στεριώτη, συντονίστρια εκπαιδεύσεων, Interpret Europethe European Association for Heritage Interpretation, Ανδρομάχη Οικονόμου, ερευνήτρια, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ) Ξάνθης
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΟΔΙΑΚ) Ξάνθης, ξεκίνησε της εγγραφές όσων ενδιαφέρονται να γίνουν Εθελοντές Διασώστες, μέσα από τη λειτουργία Σχολής Διάσωσης.
ΟΔΙΑΚ Ξάνθης

Το Σάββατο η πρεμιέρα του Ελληνάδικου «ΟΞΥΓΟΝΟ» 
στη Διομήδεια Ξάνθης με Άρη Λοϊζίδη!
Πρεμιέρα κάνει αυτό Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, το Ελληνάδικο «ΟΞΥΓΟΝΟ» (πρώην «Σκιές» στη Διομήδεια Ξάνθης με guest star τον γνωστό DJ Άρη Λοϊζίδη όπου θα παίξει σύγχρονη Ελληνική Λαϊκή μουσική για την έναρξη!
-Όσοι θέλετε να παραβρεθείτε στην πρεμιέρα του «ΟΞΥΓΟΝΟ» κλείστε ρεζερβέ στο τηλέφωνο: 6985 070820!

Η πρώτη κινητή έκθεση φωτογραφίας «WHEELING2HELP» 
στις 4 Οκτωβρίου στο Σύλλογο «ΠΑΣ Αντίκας»!
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ξάνθη στο Σύλλογο ΠΑΣ Αντίκας στις 20.00 η πρώτη κινητή έκθεση φωτογραφίας «WHEELING2HELP»!
Σύμμαχός η εθελοντική ομάδα ReFused Αrch.
Λίγα λόγια για την έκθεση...
Με τίτλο ''Ταξίδι από το Εγώ στο ΕΜΕΙΣ'' θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε εικόνες και συναισθήματα από τα πρότζεκτ που κάνουμε στα ταξίδια αλληλόδρασης MyQuest τα τελευταία 3 χρόνια σε κοινότητες σε Αφρική και Ασία!
Εθελοντές μας από 13 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενηθεί η έκθεση στην πόλη τους, οπότε τον Οκτώβριο ξαναπαίρνουμε τους δρόμους! H έκθεση θα πλαισιωθεί με προβολή ντοκιμαντέρ MyQuest του Yiannis Papadakos και συζήτηση.

Ημερίδα: Μουσικά όργανα & Οργανοπαίχτες της Αν. Ρωμυλίας-Β. Θράκης
Το διήμερο φθινοπωρινών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την Ημερίδα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, με τη στήριξη του Υπουργείο Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6.30μ.μ.
Στην Ημερίδα αυτή θα γίνει ιστορική αναδρομή της διαδρομής των προσφύγων της Αν. Ρωμυλίας - Β. Θράκης έως την εγκατάστασή τους στον ελλαδικό χώρο, καθώς και της μουσικής παράδοσης που μετέφεραν. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλυση των μουσικών οργάνων από εισηγητές-μουσικούς και αναφορά στους ντόπιους συλλόγους με ρίζες καταγωγής από τις περιοχές της Αν.Ρωμυλίας - Β.Θράκης. Τέλος, θα παρουσιαστεί το ηχόχρωμα της κάθε περιοχής ξεχωριστά με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και χορευτικών ομάδων.
Εισηγητές της ημερίδας είναι: Σπυρος Κουκος, Παύλος Λιτούδης, Νικος Μποζογλου, Stratis Pasopoulos, Lefteris Pavlou, Σπύρος Στράτος.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »