*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Αυγούστου

«Πανηγυρίζουν»…»γριούλα» και Αμοιράς! Ο Μανώλης Φανουράκης Νο 2 του Τσέπελη και επί των…Οικονομικών στο Δήμο Ξάνθης!

01 Αυγούστου
«Παρωδία» Τσέπελη! Κάλεσε σε σύσκεψη τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για να τους ενημερώσει ο…Φανουράκης! "Σούζα" ο Σάββας Μελισσόπουλος μπροστά  στον...αποπεμφθέντα πρώην στενό συνεργάτη του!

*Απο τον....Τσικουλάτα, "σύμβολο" του Μάκη του Καμπριολέ και του Τσέπελη την βραδιά των πανηγυρισμών, στον...Σταμάτη Σπανουδάκη του Φανουράκη! Άγνωστο το μπάτζετ των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της Πόλης, θα είναι όμως πολύ υψηλό και...ανάλογο με το"πλούσιο" παρελθόν του! 
*Πανηγυρισμοί Φανουράκη στη σύσκεψη: Έχουμε μαζί μας και τον...νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη!




Πριν αλέκτωρ λαλήσει και κατά παράβαση και των κανονισμών και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας, ο Τσέπελης απέδειξε το αυτονόητο…
Ότι θα λειτουργήσει και ως Δήμαρχος Ξάνθης, ως…Τσέπελης. Πριν λοιπόν ορκιστεί Δήμαρχος Ξάνθης, προκειμένου να ...«νομιμοποιηθεί» από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και να γνωρίσει την αποδοχή τους, συγκάλεσε σύσκεψη Αρχηγών η οποία μάλιστα ήταν και…»κλειστή», έχοντας δίπλα τον …»υπαρχηγό» του Μανώλη Φανουράκη, στον οποίο και επίσημα πλέον, ανέθεσε στα καθήκοντα του….Αντ’ αυτού Δήμαρχου Ξάνθης και επί των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ του Δήμου Ξάνθης.(σ.σ. Εδώ τα σχόλια μας ξεπερνάνε...!)
Για την τοπική κοινωνία βέβαια και τα όσα έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα από τον Δεκέμβρη 2018 όταν τα ίδια τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Τσέπελη απο φιλικό τους έντυπο είχαν καταγγείλει τον Φανουράκη ως…»απατεώνα» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος τον ...απέπεμπε ΔΗΜΟΣΙΑ από το συνδυασμό «Ξάνθη για όλους» όπως και ο Σταύρος Αμοιράς από το τζοκεράδικο για λόγους που είναι γνωστοί στο ευρύτατο κοινό, μπορεί αυτό να «φαντάζει» ως…ανέκδοτο (!), αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ξάνθης να τον …«επιβάλει» και «νομιμοποιήσει» στους υπόλοιπους Αρχηγούς-επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων που κυριολεκτικά…«πάτησαν» την πεπονόφλουδα!
-Αφού υποτίθεται πήγαν το μεσημέρι της  Τετάρτης στο Δημαρχείο για μια πρώτη σύσκεψη των Αρχηγών και είδαν τον…Φανουράκη να  τους…ενημερώνει γι’ αυτά που ήδη είχαν…αποφασίσει με τον «Δήμαρχό» του!
Δηλαδή την διοργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Απελευθέρωσης της Ξάνθης τις οποίες του…ανέθεσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος για επίσης προφανείς λόγους...!
Και το μπάτζετ των οποίων προβλέπετε ιδιαίτερα υψηλό...Κατά τα πρότυπα των καρναβαλιών, των βραβείων Γκίνες  και Γιορτών Π. Πόλης που οργάνωνε επί Λάκη Στυλιανίδη και προκαλούσαν συνεχώς την κοινή γνώμη!
Μια ενημέρωση από την οποία αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι –δεν τους άφησαν ούτε μια φωτογραφία να βγάλουν…για το «ιστορικό» μέγα γεγονός- με τον Τσέπελη μάλιστα να παρεμβαίνει δυο φορές, ακόμη και όταν ο Φανουράκης μιλούσε για την συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη λέγοντας ότι «ακόμη δεν πάρθηκε οριστική απόφαση κλπ…», αφού το μπάτζετ προβλέπετε ιδιαίτερα ακριβό και θυμίζει τα γνωστά Καρναβάλια του…1.160.000 ευρώ και κάτι ψιλών και ο νέος Αντιδήμαρχος των Οικονομικών όπως έχει αποδείξει και απο το "πλούσιο" παρελθόν του δεν έχει πρόβλημα....λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Ξάνθης.
Μάλιστα στην προσπάθειά του να «πείσει» τους άλλους Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για το…καλλιτεχνικό του πρόγραμμα ο Φανουράκης έβαλε στο «κάδρο» ως …νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τον φίλο του Νίκο Ευφραιμίδη λέγοντας με νόημα, "θα έχουμε μαζί μας και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης!!"
-Χωρίς ωστόσο ο Χρήστος Μέτιος να έχει αποφασίσει ακόμη ΟΡΙΣΤΙΚΑ αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση που θα έχει με τους Περιφερειακούς του συμβούλους!!! Και απλά κάποιοι κάνουν…»κουστούμια» από τώρα!
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ-ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Από την πλευρά τους στην σύσκεψη της Τετάρτης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που παραβρέθηκαν –απουσίαζαν φυσικά από την «παρωδία» Τσέπελη-Φανουράκη τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όσο και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες για τη Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου - ο μεν Πασχάλης Λύρατζης ήταν θετικός για συνεργασία κατά τα «γνωστά» και αυτονόητα, ο δε Σάββας Μελισσόπουλος που απέπεμψε από τον συνδυασμό του τον Φανουράκη για τους γνωστούς λόγους, έκανε τις…προτάσεις του επί του καλλιτεχνικού προγράμματος και άκουγε με...θρησκευτική "προσήλωση" την ενημέρωση που του έγινε!
Τραγελαφική φυσικά και η θέση του Γιάννη Παπαχρόνη που μίλησε και πάλι για την…εκπροσώπηση δυο διαφορετικών κόσμων με την τελική κατάληξη οτι, "για το καλό του…τόπου θα συνεργαστούμε κι εμείς με τον Φανουράκη!!!"
(σ.σ. Τον κόσμο των Τσέπελη-Φανουράκη τον ξέρουμε, τον «κόσμο»  του Γιάννη Παπαχρόνη και των υπολοίπων προσπαθούμε να «ανακαλύψουμε», εκτός αν βρίσκονται στον….κόσμο τους και αντί να δουν την πραγματικότητα και άρχισαν ήδη τους συμβιβασμούς…)
Η συνάντηση κράτησε μια ώρα περίπου (12.00-13.00) στο Δημαρχείο Ξάνθης και άπαντες αποχώρησαν…πανευτυχείς γι αυτήν την πρώτη συνάντηση! Όχι φυσικά από την κεντρική είσοδο αλλά από τα…πλάγια!
Η «ΓΡΙΟΥΛΑ» ΚΑΙ Ο….ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΜΟΙΡΑΣ ΧΑΡΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!
Τα δικά μας σχόλια; Οι μόνοι που πραγματικά θα χάρηκαν και θα αισθάνθηκαν και ιδιαίτερα συγκινημένοι μάλιστα από τις παραπάνω εξελίξεις και την επίσημη πλέον διαβεβαίωση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη ότι θα πορευτεί με….αντιδήμαρχοι….ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ τον…Φανουράκη, σίγουρα θα ήταν η γνωστή «γριούλα» και ο…Σταύρος Αμοιράς  του γνωστού τζοκεράδικου της πλατείας.
Πως αισθάνονταν οι υπόλοιποι «αρχηγοί» που πήγαν στη σύσκεψη ν’ ακούσουν τον…Τσέπελη και ενημερώνονταν από τον…Φανουράκη, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι οι Σάββας Μελισσόπουλος και Γιάννης Παπαχρόνης. Για τον Λύρατζη ουδέν σχόλιο φυσικά….Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει!
ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΣΕΠΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Τι άλλες ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση; Ότι γραμματέας του Τσέπελη στα νέα του καθήκοντα επιστρέφει η Βέτα Μήτσου αλλά και ότι νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα είναι ο Νίκος Ευφραιμίδης στον οποίο επίσης «ποντάρει» πολύ ο Φανουράκης αφού επικαλέστηκε τουλάχιστον δυο φορές το όνομά του.
Μολονότι επίσημα ο  Μέτιος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ΤΙΠΟΤΑ!
Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ο γνωστός συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου διαδίδει παντού ότι «νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης την τελευταία 2ετία (2021-2023) θα είναι ο Δημήτρης Γαλανόπουλος!
Και εμφανίζουν ως...θεματικό αντιπεριφερειάρχη με θητεία ενός ….χρόνου τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη! Με ..ειδικότητα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και αγροτικά θέματα!
Κι όσο για τον Δήμο Τσέπελη όπου πλέον το Νο 2 επίσημα γίνεται ο Φανουράκης με τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη να αναλαμβάνει Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΞ τον Γιάννη Ζερενίδη τις Τεχνικές Υπηρεσίες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι:
1.Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Ηλίας Ασκαρίδης που πιθανότητα θα του ανατεθεί και η Προεδρία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο. .
2.Αντιδήμαρχος καθαριότητας ο Λεβέντ ή ο Σιαμπάν Μπαντάκ.Με την υπόσχεση στον Χασάν Ογλού Φερτούν να γίνει κι αυτός αντιδήμαρχος για ένα χρόνο, αν προσχωρήσει στο συνδυασμό Τσέπελη!
3.Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης ο Ελευθεριάδης.
4.Αντιδήμαρχος Αθλητισμού με αρμοδιότητα τέλεσης και τους πολιτικούς  γάμους  ο  Σουά.
5.Αντιδήμαρχο Δόμησης…αναζητείται το πρόσωπο που θα επωμισθεί να καλύψει τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ των μαγαζιών!! Ποιος θα είναι ο «τυχερός»;
6.Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης θα είναι ο Γιάννης Μπούτος με θητεία δυο ετών.
7.Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα ο Πασχάλης Λύρατζης -αν είναι καλό "παιδί" - που θα συνεργαστεί με τους «3» που διαθέτει συν τον Χασάν Ογλού Φερτούν που θα ανεξαρτοποιηθεί με το συνδυασμό Τσέπελη. Με την υπόσχεση να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί του στις εκλογές του 2023 καθώς επανέρχεται ο παλιός Νόμος για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
7.Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών η Χρυσούλα Δημούδη με θητεία δυο ετών και ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης μετά τον Γιάννη Μπούτο στη διετία 2019-2023
Ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές μέχρι τέλη Αυγούστου, αφού ο Τσέπελης θεωρεί δεδομένη την ανεξαρτοποίηση και προσχώρηση στο συνδυασμό του και 2-3 ακόμη δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις Δημαρχόπουλου και Σάββα  Μελισσόπουλου.
Καλό 3ήμερο
Πάνος Παπ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »