*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στο Διεθνές Workshop «QNeST» στην Ιταλία για την ανάπτυξη δικτύου ποιότητας βιώσιμου τουρισμού

11 Ιουλίου
Διεθνές workshop για τον αειφόρο και ποιοτικό τουρισμό και έκθεση του έργου QNeST, εταίρος του οποίου είναι και το Επιμελητήριο Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν στις 27 &28 Ιουνίου 2019, στην πόλη Lecce της Ιταλίας.
Το Δίκτυο είναι μία από τις λέξεις που συνθέτουν το ακρωνύμιο QNeST, για το λόγο αυτό το Workshop είχε στιγμές αφιερωμένες στην γνωριμία μεταξύ των εμπλεκόμενων και στην ανάπτυξη ενός "δικτύου ποιότητας" βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε: παρουσίαση υψηλής ποιότητας τουριστικών διαδρομών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών, συναντήσεις Β2Β, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν study tours: στην πλευρά της Αδριατικής με θέμα «φύση και προσβασιμότητα», στο ιστορικό κέντρο του Lecce με θέμα «πολιτισμός» και σε οινοποιία της περιοχής του Salento με θέμα το «κρασί».
Οι συμμετέχοντες στο διήμερο Workshop, εταίροι και ωφελούμενες επιχειρήσεις, αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις και έβαλαν τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες, έργα και εκδηλώσεις με στόχο τη βελτίωση της προσφοράς του τουρισμού στην περιοχή αναφοράς τους ή για την επέκταση του πεδίου δράσης τους.
Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών ήταν μεγάλη. Έφεραν μαζί τους και μοιράστηκαν την εμπειρία τους, τον ενθουσιασμό τους και την επιθυμία τους να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο για τις περιοχές όπου εστιάζει το έργο QNeST.
Το Workshop πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «“QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism”», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme (Priority axis No.2 “Sustainable Region”, Specific objective 2.1 “Promoting the sustainable valorisation and preservation of natural and cultural assets as growth assets in the Adriatic-Ionian area”».
Το συγκεκριμένο έργο θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους και περιλαμβάνει μια διεθνή σύμπραξη που απαρτίζεται από φορείς από την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. Επικεφαλής είναι το Πανεπιστήμιο του Salento (Ιταλία). Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα διακρατικό δίκτυο τουριστικών φορέων που θα συνδυάζεται με ένα brand για τον αειφόρο ποιοτικό τουρισμό.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ










Share this

Related Posts

Previous
Next Post »