*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουνίου

Περιφερειάρχης ΑΜΘ με 50,80% ο Χρήστος Μέτιος και διαφορά μόλις 3.848 ψήφων έναντι του Χριστόδουλου Τοψίδη.

03 Ιουνίου


Σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μεταξύ του Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον πρώτο να επικρατεί τελικά με διαφορά μόλις 3.848 ψήφων σε σύνολο 268.000 περίπου ψηφισάντων της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αναλυτικά: Ο Χρήστος Μέτιος έλαβε 122.101 ψήφους και ποσοστό 50,80% έναντι 118.253 ψήφων και ποσοστού 49,20% του Χριστόδουλου Τοψίδη με την αποχή σε περιερειακό επίπεδο να αγγίζει σχεδόν το 60%.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο εκλογικό του κέντρο στην Κομοτηνή, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και στο έργο του, χαρακτηρίζοντας την επικράτηση του ως μια «σημαντική νίκη ικανοποίησης και ευθύνης».
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα  στην επιλογή του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ είναι το ποιόν θα επιλέξει ως νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης τον Νίκο Ευφραιμίδη ή τον δικηγόρο Κώστα Κουρτίδη που έχουν μικρή διαφορά ψήφων. Περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μέτιου εκλέχτηκε ο  Δημήτρης Γαλανόπουλος. 
Περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο Χριστόδουλου Τοψίδη εκλέχτηκαν οι Μιχάλης Αμοιρίδης, Οδυσσέας Βουρβουκέλης και Χατζηγκενέ Ιρφάν. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »