*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουνίου

Αλάτι & Πιπέρι Όλο το 24ωρο θα λειτουργεί η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Ξάνθης

12 Ιουνίου
«ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
15/6 ΣΤΟΥΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΞΑΝΘΗΣ
Από τον Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Τοξοτών Ξάνθης πήραμε την παρακάτω πρόσκληση:
«Σας προσκαλούμε στη «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΑ» που διοργανώνει ο Σύλλογός μας το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30 στο προαύλιο του Γυμνασίου Τοξοτών.
Παράλληλα στην εκδήλωση αυτή για 1η χρονιά θα διεξαχθεί διαγωνισμός παραδοσιακής τοπικής κουζίνας και σκοπό έχει την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας. Έχει καθοριστεί το παραδοσιακό φαγητό «Σαρμαδάκια γιαλαντζί».
Ζωντανή λαϊκή και ποντιακή μουσική.
Παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί.
Είσοδος: 5 ευρώ (περιλαμβάνει σαρδέλες ψητές, σαλάτες, ψωμάκι).
Με τιμή το Δ.Σ. του Συλλόγου»

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» πρόκειται θα λειτουργερίο επί 24ωρου βάσεως, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου
Από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης & Περιθεωρίου γνωστοποιείται ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Ξάνθης και Περιθεωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» πρόκειται να λειτουργήσει επί 24ωρου βάσεως, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι περιθαλπόμενοι θα διαμένουν εντός της Μονάδας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας όπου θα τυγχάνουν της απαραίτητης φροντίδας, χωρίς την ανάγκη καθημερινής μετακινήσεως προς και από την Μονάδα.
Επειδή σε αυτήν την πρώτη φάση λειτουργίας της Μονάδας σε 24ωρη βάση οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, για όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής μετά την υποβολή όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στο τηλέφωνο της Μονάδας 25410 66004, από10:00 έως 14:00, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, πλην αργιών.
ΕΚ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Από την Κυριακή 16 Ιουνίου το A for Art Design Hotel στη Θάσο φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Καδήρογλου «Η άνιστι χροιά της άνοιξης»
Την Κυριακή 16 Ιουνίου2019, το A for Art Design Hotel Thassos πραγματοποιεί την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Καδήρογλου με τίτλο, «Η άνιστι χροιά της άνοιξης»
Χρόνος, σκέψεις πάνω στο λευκό αποτυπώνει, ένα πολύπλοκο κωδικοποιημένο σύστημα σφραγίζει την στιγμή.
Επιμέλεια έκθεσης:
ΒασίλειοςΜακέδος, ιστορικός τέχνης
ΑντώνηςΒαρβατσούλιας, πολιτισμικός ερευνητής
Εγκαίνια:16/6. Ώρα:19:30
Τόπος: A for Art | Design Hotel (ΛιμέναςΘάσου).
Διάρκεια έκθεσης: 16/6 ως 30/6

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ 
Πελαργών στον Πόρο Φερών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πελαργών, που διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στον Πόρο Φερών - το Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών.
Με στόχο την γνωριμία του κοινού με τον Πελαργό και την ευαισθητοποίησή του για την προστασία του, το διήμερο ήταν πλούσιο σε δρώμενα για όλες τις ηλικίες, όπου μέσω αυτών απέκτησαν γνώσεις για το είδος και παράλληλα έπαιξαν και διασκέδασαν.
Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του οικισμού, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες και περιελάμβαναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης και Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, παιχνίδια (κυνήγι θησαυρού, ποδηλατοδρομία, τουρνουά σκάκι, πελαργοπλατσουρίσματα), ενημερωτικές παρουσιάσεις για το αγαπημένο είδος, δακτυλιώσεις νεοσσών πελαργών, διαδρομές και ξεναγήσεις στις φωλιές των πελαργών καθώς και στον ποταμό Έβρο.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος παρουσιάζει 
την «Οδό» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Ο Σύλλογος Φοιτητών Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος παρουσιάζει την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή για την θεατρική παράσταση "Οδός" του Ιάκωβου Καμπανέλλη με πρωταγωνίστριες φοιτήτριες του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Παρουσίαση του Βιβλίου «CHRONOPASS – στο χρόνο του χώρου
ή στο χώρο του χρόνου» της Εύης Λάππα στην Αλεξανδρούπολη
Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 8.30 μ.μ. στο χώρο της “Αrt Gallery”, η Εύη Λάππα παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο CHRONOPASS – στο χρόνο του χώρου ή στο χώρο του χρόνου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και εκλεκτών ομιλητών - συντονιστών.
Θα μιλήσουν:
Στέλλα Καραμήτρου - ραδιοφωνική παραγωγός και Μαίρη Τζιβελέκη – πολιτικός μηχανικός.
Θα απαγγείλουν: Γιώτα Ρίζου –εκπαιδευτικός φιλόλογος ελληνικής γλώσσας,
Ελένη Τσιροπούλου - δικηγόρος και Νικολέτα
Αποστολίδου – φιλόλογος αγγλικής γλώσσας.  
Την εκδήλωση συνοδεύουν με τους ήχους και το τραγούδι τους οι Μουσικοί Ορειβάτες.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »