*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

Επιστολή του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων Ν. Χατζόπουλου στο "Μ" και η απάντηση του Πάνου Παπαδόπουλου

19 Ιανουαρίου
Με τίτλο «Η μαχητική αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, η βρωμιά όχι, «φίλε» Πάνο», ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκος Χατζόπουλος έστειλε την παρακάτω επιστολή στο «Μαχητή» που δημοσιεύουμε αυτούσια με την δική μας ταπεινή βέβαια απάντηση.
Εσείς θα κρίνετε δικαίους και αδίκους.
Νίκος Χατζόπουλος: «Η μαχητική αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, η βρωμιά όχι, «φίλε» Πάνο»

Οι μαχητές ξεχωρίζουν πάντα, μας γοητεύουν ακόμα κι όταν είναι εχθροί μας. Δυστυχώς δεν είναι όλοι άξιοι θαυμασμού, δεν είναι άξιοι ούτε καν του σεβασμού μας ή του …σάλιου μας. Οι προπαγανδιστές, οι θρασύδειλοι, οι φονιάδες κάθε χρώματος και πίστης θα είναι πάντα αντίπαλοί μου.
Διστάζω να εντάξω τον “μαχητή” της Ξάνθης σ’ αυτή την κατηγορία. Θέλω ανεξάρτητες και τολμηρές φωνές στην ενημέρωση και θα ήθελα να πιστεύω ότι όταν κάνουν λάθη δεν είναι παρά γιατί έλειψε η σωστή πληροφόρηση. Έτσι και τώρα με τα ζητήματα του δήμου Αβδήρων και τη ΔΕΥΑΑ, πιστεύω ότι φταίει η στραβή πληροφόρηση και όχι η όρεξη για ψέμα και συκοφαντία. Η πρώτη διορθώνεται με έρευνα, η δεύτερη κόβεται πολύ άσχημα.
Πάμε τώρα στο προκείμενο. Η ΔΕΥΑ Αβδήρων μπήκε στο μάτι πρώτα απ’όλα γιατί ο δήμαρχος Αβδήρων αποφάσισε να τη χρησιμοποιήσει για να με δυσφημίσει και να με πλήξει ως υποψήφιο δήμαρχο και αντίπαλό του. Αφού δημιούργησε το θέμα, ήταν λογικό οι “μαχητές” και οι διεκδικητές της δημαρχίας να μπουν στη συζήτηση -και μόνο το γεγονός ότι ο δήμαρχος καταγγέλει τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του (και προσωπική του επιλογή του για την προεδρία του πιο σημαντικού οργανισμού του δήμου), αρκεί για να αμφισβητήσει την ικανότητά του να διοικεί το δήμο. Σύντομα θα καταλάβει όλος ο κόσμος στην περιοχή μας ότι ο κύριος Τσιτιρίδης έκανε το χειρότερο λάθος, λίγο πριν χαιρετίσει για πάντα την καρέκλα του.
Κάθε πράγμα όμως στον καιρό του. Τώρα περιμένω τον εισαγγελέα, γιατί δύο μόνο εκδοχές υπάρχουν: ή είμαι άχρηστος και ενδεχομένως απατεώνας ή είναι συκοφάντης και πρέπει να ζητήσει ταπεινά συγνώμη για να μην τιμωρηθεί. Θα περιμένω δέκα ακόμα μέρες. Δεν υπάρχει δικαιολογία, πέρασαν τριάντα μέρες από τότε που άρχισε να με σπιλώνει, τα στοιχεία της δημοτικής επιχείρησης είναι στη διάθεσή του όλα (όχι μόνο τώρα, πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια), οι συνδημότες μας ρωτάνε, τί θα γίνει, δήμαρχε, θα με στείλεις “στον εισαγγελέα”;
Θα ξαναγυρίσω, λοιπόν, στον “μαχητή της Ξάνθης”. ΄Εχεις λάθος πηγές, βρώμικες πηγές, αν ήταν πηγές νερού θα έστελναν ανθρώπους στο νοσοκομείο. Πάρε παράδειγμα την τελευταία σου δημοσίευση περί απευθείας ανάθεσης σε “κολλητούς”. Για να μη γίνει ζημιά, ρώτα με. Τώρα που είναι νωρίς, γιατί μετά οι δημότες και η προεκλογική συζήτηση πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον του αγαπημένου μας τόπου.
Είμαι στη διάθεσή σου.
Χατζόπουλος Νίκος
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»: Μην αγχώνεσαι Νικο Χατζόπουλε, δεν σε κατατάσουμε στους ..."μαχητές" αυτοδιοικητικούς!

1.Κυριε Χατζόπουλε σας επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Την ιστορία την δικαιώνει ο χρόνος και την δική σας το ίδιο. Εμάς δυστυχώς μας έχει δικαιώσει πάμπολλες φορές...έστω και με καθυστέρηση.
2.Οι Μαχητές απολογούνται στους αναγνώστες τους και ενίοτε όταν η εξουσία θεωρεί ότι συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε και δυσφημίστηκε στη Δικαιοσύνη. Ιδού λοιπόν οι Εισαγγελείς. 
Εμείς άλλωστε από την πρώτη στιγμή πράξαμε αυτό που οφείλαμε να πράξουμε. Ζητήσαμε ΠΡΩΤΟΙ την παρέμβαση τόσο των Εισαγγελέων όσο και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης μετά τα συνταραχτικά που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων.Εσείς απλά "ψελλίζατε"  για τα όσα σας καταλόγιζαν....
3.Οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των δημοτικών εταιρειών, οι αυτοδιοικητικοί και γενικότερα οι εκλεγμένοι, απολογούνται πρώτα στους πολίτες και ενίοτε στη Δικαιοσύνη και στους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.  Απλά πράγματα που όφειλες  να γνωρίζεις από τους μέντορές σου που διεκδικούσαν την ψήφο των δημοτών και «εγκαινίαζαν»….κλειστά γυμναστήρια…χωρίς στέγες και κάμπινγκ χωρίς οικοδομικές άδειες, με αποτέλεσμα εργολάβοι και «επενδυτές» να έχουν καταθέσει τώρα αγωγές κατά του Δήμου Αβδήρων απαιτώντας συνολικά πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ!
4.Απο την ώρα λοιπόν που ένας Πρόεδρος μιας μεγάλης δημοτικής βιομηχανίας δηλώνει δημόσια ότι θα παραιτηθεί, όφειλε να έχει και το πολιτικό ήθος τις όποιες απευθείας αναθέσεις του, ακόμη και με το χαρακτήρα του…κατεπείγοντος, να τις αναθέσει στον αντιπρόεδρο ή τον διάδοχό του και να μην γευτεί ο ίδιος το το…»ποτήριο» της αναξιοπιστίας του και των «περίεργων» πρακτικών, προκαλώντας ακόμη και σήμερα την νοημοσύνη των πολιτών!
Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Πολιτικά είναι ανήθικο τρεις μέρες πριν κλείσει ο χρόνος (28/12/2018) και τέσσερις μέρες ΜΕΤΑ την έγγραφη παραίτησή σας, (11/1/2019) να συνεχίζετε τις απευθείας αναθέσεις σας και μάλιστα συμπωματικά, στην…ίδια εργολαβική εταιρεία! Δεν γνωρίζατε, δεν ρωτούσατε τους μηχανικούς δημοτικούς συμβούλους συναδέλφους σας;
Κατά τα λοιπά πρώτα «πείστε» τους μηχανικούς που ασχολούνται με τις εργολαβίες προκειμένου να πληροφορηθείτε πως «αυτοχαρακτηρίζονται» τέτοιες πρακτικές, μετά τους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης και τους Εισαγγελείς όπου θα σας στείλει ο Δήμαρχός σας και μετά...κι εμάς αν επιθυμείτε.
 5.Λάθος πόρτα «χτύπησες» Μη «μαχητή» κύριε Νίκο Χατζόπουλε. Εγώ δεν θα απολογηθώ για κανέναν Δήμαρχο και φυσικά και για κανέναν κύριο Γιώργο Τσιτιρίδη στο γραφείο του οποίου ποτέ δεν πήγα και πόσο μάλλον, συνοδεύοντας προμηθευτές ή...«αποστολές» Τούρκων και Βούλγαρων…»συνεργατών» σε Ευρωπαϊκά προγράμματα!
Εσύ "καμάρωνες" δίπλα τους ως "υπαρχηγός" και με...πόζα μάλιστα!!!
Οι πολίτες μάλιστα που είδαν το δημοτικό συμβούλιο από το Next tv γνωρίζουν ότι την φράση «θα σε στείλω στον Εισαγγελέα", άλλος την εκστόμισε πάνω από 5-6 φορές…κι όχι εγώ.
6.Σας κάλεσα από την εκπομπή μου τουλάχιστον 3-4 φορές αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων όταν εμβρόντητος άκουσα τα όσα διαδραματίστηκαν στο σώμα.
Είναι λοιπόν το ελάχιστο υποκριτικό να ψεύδεσαι και να «παραπονιέσαι» οτι ….δεν σε ρώτησα! Και να με προκαλείς μάλιστα με τόσο μεγάλη καθυστέρηση όταν ήδη αυτά που ήταν να πεις, τα έχεις ήδη πει, σε αληθινά …«μαχήτρια» δημοσιογράφο που τους παλιούς καλούς καιρούς χρησιμοποιούσε και ο μέντοράς σου…δηλαδή η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη.
7.Και όσο για τις ειρωνείες σου για τον «Μαχητή» και τους «μαχητές» δημοσιογράφους, εγώ δεν σε κατατάσσω ούτε στους «μαχητές» αναγνώστες μου, ούτε στους «μαχητές» αυτοδιοικητούς, οπότε είσαι και ελεύθερος να κατατάσσεις όπου θέλεις τον εαυτό σου.
Και κατά τα λοιπά ραντεβού στην αρένα…
Πάνος Παπαδόπουλος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »