*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

See Through Τα σχόλια και οι ειδήσεις της μέρες χωρίς μεικάπ..Ποιά είοναι τα "μυσιτκά" κονδύλια..

19 Οκτωβρίου
Μας ενώνει το ΠΑΣΟΚ, ΔΕΝ μας «χωρίζει» ούτε ο… Παπαδόπουλος!
(Μετά την δίκη του Πάνου Παπαδόπουλου με τον Δημήτρη Μπένη...)
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν ξέρω τι ψήφους θα πάρει ο θαυμάσιος δάσκαλος χορού και στρατιωτικός του Πολιτιστικού συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ Πέτρος Δομβρίδης, είμαι όμως σίγουρος ότι ειδικά ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης θα τον… ψηφίσει και με φανατισμό! Ρωτήστε τα στελέχη του συλλόγου και θα σας πουν περισσότερα…
Τον «αγαπάνε» πολύ τον πρώην δάσκαλό τους!
…..
*Για να δούμε στις δημοτικές εκλογές του 2019 τίνος το γραφείο τύπου θα αναλάβει ο Παναγιώτης Β. Πεντζουρίδης αλλά και με πιο ψηφοδέλτιο υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης…
Από τα σχόλιά του πάντως στο fb κομμάτι δύσκολο να κατέβει υποψήφιος με  το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Τεφρωνίδης) και μάλλον θα κλείνει και πάλι με τον γιατρό…
-Εκτός αν τον «πείσει» με τις υψηλές ιδέες του ο Τσέπελης και ακολουθήσει!
……
*Ο Νίκος Κοτζιάς μετά από την παραίτησή του από τη θέση του ΥΠΕΞ, φαίνεται ότι θα ασχοληθεί πιο έντονα με την πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, δημιουργός της οποίας είναι.
……
Σύμφωνα με ανακοίνωση “η Κίνηση Ιδεών &Δράσης ΠΡΑΤΤΩ πραγματοποιεί εκδήλωση τη Δευτέρα 22/10/2018 και ώρα 19:00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΡΑΤΤΩ Νίκο Κοτζιά και θέμα: « Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».
Το ΠΡΑΤΤΩ είχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δύο υπουργούς. Τον Νίκο Τόσκα που παραιτήθηκε μετά από την τραγωδία στο Μάτι και τον Νίκο Κοτζιά στο ΥΠΕΞ. Από το ΠΡΑΤΤΩ προερχόταν και ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης ο οποίος επίσης παραιτήθηκε μετά από τις φονικές πυρκαγιές.
……
*Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης:
Αγαπητοί μας φίλοι, λόγω προβλήματος του υπεύθυνου για την πεζοπορία της Κυριακής 21/10/2018 στα μονοπάτια του Γέρακα, η διαδρομή ακυρώνεται.
Για όσες και όσους θέλουν μια διαδρομή με μικρό βαθμό δυσκολίας υπάρχει τη μεθεπόμενη Κυριακή στις 4/11/2018 το παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου στο Παρανέστι.
ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σύλληψη 31χρονης Ελληνίδας στην Ξάνθη, διωκόμενης με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη την Τετάρτη (17-10-2018) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 31χρονη ημεδαπή, η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ληστεία.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύλληψη 47χρονου αλλοδαπού στους Κήπους ο οποίος προωθούσε 
στο εσωτερικό της χώρας 2 μη νόμιμες μετανάστριες
Συνελήφθη βραδινές ώρες της 17/18-10-2018, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος αλλοδαπός,  ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο (2) μη νόμιμες μετανάστριες. 
Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.
Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δύο (2) μη νόμιμες μετανάστριες, τις οποίες είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματος.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.   
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.

“Νεκρή” η συμφωνία των Πρεσπών; 
Αποχώρησαν οι βουλευτές του VMRO από τη συζήτηση
Αποχώρησαν οι βουλευτές του VMRO από τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Οι βουλευτές του VMRO, ζητούν τη διεξαγωγή εκλογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ακόμη γίνει γνωστή η παραίτηση Κοτζιά, το VMRO, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή.
Η αποχώρηση του VMRO έρχεται λίγες ώρες μετά από την αμερικανική παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ προς τον επικεφαλής Χρίστιαν Μιτσκόσκι. Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει από το VMRO την υποστήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών.
Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι πράγματι νεκρή, όπως λέει το VMRO.

ΧΙΜΑΡΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΤΗΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Κάτοικοι της Χιμάρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κατεδάφισης κτησμάτων τους στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής που έχουν αποφασίσει οι αλβανικές αρχές.
Στους ιδιοκτήτες των κτηρίων είχε επιδοθεί ειδοποίηση από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Χιμάρας για την εκκένωσή τους σήμερα υπό την απειλή, σε περίπτωση που δεν υπακούσουν, της κατεδάφισης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκέντρωση, στην οποία οι κάτοικοι διαδήλωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν καμία κρατική παρανομία εις βάρος των περιουσιών τους, ήταν ειρηνική με την αστυνομία να παρακολουθεί εξ αποστάσεως.
Στους δεκάδες συγκεντρωμένους, μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) κ. Βαγγέλης Ντουλές, ο πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παπάς και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Φώτης Μπελέρης.
Μέχρι το βράδυ, πάντως, δεν είχαν εμφανιστεί μηχανήματα για να γκρεμίσουν τα κτήρια.

Ποια είναι τα «μυστικά κονδύλια» που «έφαγαν» τον Νίκο Κοτζιά
Πολύς λόγος γίνεται για τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία βρίσκονται πίσω από την παραίτηση του Νίκου Κοτζία από τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι περισσότεροι πλέον αναρωτιούνται αν ήταν η αφορμή ή ο λόγος η διαχείριση και ο έλεγχος στα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Πρόκειται για ποσά από τον προϋπολογισμό που προορίζονται για τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού κ.α. τα οποία ναι μεν εγγράφονται σε κωδικούς, αλλά δεν έχει κανείς πρόσβαση με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς πόσα είναι, προς τα πού κατευθύνονται και με ποια αιτιολογία.
Σίγουρα, η λεκτική διαμάχη που κυριάρχησε στο κεκλεισμένων θυρών υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, δεν κυριάρχησε η αντιπαράθεση για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, που φαίνεται να «κολλάει» προς το παρών στη Βουλή των Σκοπίων, ούτε το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας κατά την επίσκεψή του στην Αμερική.
parapolitika.gr

Λαφαζάνης για παραίτηση Κοτζιά: Σε αποσύνθεση η κυβέρνηση
«Διαλυτική και αποσυνθετική κρίση της κυβέρνησης, η οποία είναι στην ουσία κρίση της πολιτικής της» και «πλήρες αδιέξοδο της εξωτερικής πολιτικής» με πρώτο «το ναυάγιο και το φιάσκο της Συμφωνίας των Πρεσπών» διαπιστώνει σε γραπτή δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά.
Σύμφωνα με τον Παν. Λαφαζάνη, η παραίτηση του Ν. Κοτζιά δεν σχετίζεται μόνο με τις τελευταίες αντιπαραθέσεις του με τον Π. Καμμένο και όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο.
«Αυτή η παραίτηση έρχεται πρώτα απ όλα να επιβεβαιώσει και να αναδείξει την βαθιά και ανεπίστρεπτη, διαλυτική και αποσυνθετική κρίση της κυβέρνησης, η οποία είναι στην ουσία κρίση της πολιτικής της. Η παραίτηση του Ν. Κοτζιά, όσο και αν ίδιος επικαλείται λόγους ευθιξίας, κατά βάθος εκφράζει το πλήρες αδιέξοδο της εξωτερικής πολιτικής που μαζί με τον Αλ. Τσίπρα εφάρμοσε και ειδικότερα το αδιέξοδο, το ναυάγιο και το φιάσκο της Συμφωνίας των Πρεσπών» αναφέρει ο γραμματέας της ΛΑΕ.
Σημειώνει επίσης ότι «είναι αδιανόητο η χώρα να διευθύνεται από τον Αμερικανό σταθμάρχη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και να πορεύεται ως η Ουκρανία των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου» και τονίζει:
«Ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης, ούτε ΗΠΑ ούτε Γερμανία ούτε Γερμανοαμερικανοκρατία.
Η Ελλάδα χρειάζεται δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »