*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Οκτωβρίου

See Through Έκτακτη γεν. συνέλευση των δασκάλων σήμερα. Τα σχόλια και οι ειδήσεις της ημέρας

18 Οκτωβρίου
Ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας κ. Σαρόγλου, με την ιεραποστολή της Μητρόπολης Ξάνθης, κοντά στους μαθητές των σχολείων στη μακρινή Κάναγκα της Αφρικής!
………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για μια ακόμη φορά νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συνδρομητές και φίλους του «Μαχητή» που στα δύσκολα… είναι πάντα δίπλα μας, Για μια ακόμη φορά…
……
*Τους το ‘πα μια, τους το ‘πα δυο… και τους το ξαναλέω όχι για να το «καταλάβουν» ότι όταν με υβρίζουν νοιώθω ξεχωριστή υπερηφάνεια…. αλλά για να τους επαναλάβω και πάλι ότι εγώ και λάθη να κάνω, είμαι αυθεντικός! Ούτε «πλαστελίνη», ούτε υποκρισία…
……
*Και στη ζωή μου όπου κι αν βρίσκομαι… Ούτε τα βρήκα έτοιμα από τον πατέρα μου, ούτε και μου στρώθηκαν χαλιά στη πορεία μου...
Κι όταν τόσες πολλές φορές έχει κινδυνέψει ακόμη και η ζωή σου, τα ασήμαντα έρχονται και παρέρχονται…
-Καινούργια μέρα, ζήτω η επόμενη μέρα..
……
*Μια απορία. Δεν είδα τον κοινό τους φίλο και πρώην Δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλου στην προχθεσινή μου δίκη με τον Μπένη…
Να ήταν απασχολημένο με  τον… Κιατίπη, τον Τερζή και την Καρκαλιάνη ή έπινε κι αυτός τσίπουρο πουθενά με τον Άγγελο Κηλικιώτη!
……
*Και βέβαια έκανε και κάνει λάθη ο Δήμαρχος Τοπείρο Θωμάς Μίχογλου όπως όλοι μας. Αλλά είναι και ο Δήμαρχος που έγραψε την ιστορία στον Τόπειρο, «ξηλώνοντας» ένα σάπιο σύστημα πολλών ετών…
-Κι αυτό προσωπικά μου αρκεί.
……
*Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 19.00 στο 3ο δημοτικό σχολείο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, «σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου».
……
*Το στέκι "Kardelen" εγκαινιάζει τη λειτουργία ξενόγλωσσων τμημάτων στο πλαίσιο του αλληλέγγυου τρόπου μάθησης και εκπαίδευσης, με πρώτο σταθμό την τουρκική γλώσσα. Τα μαθήματα απευθύνονται σε αρχάριους και θα παραδίδονται κάθε Σάββατο (18.00-20.00) στον χώρο του αλληλέγγυου φροντιστηρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν έπειτα από συνεννόηση με την καθηγήτρια.

Φωτιά στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» 
στον χώρο των καταστημάτων Duty free, το πρωί της Τρίτης
Αναστάτωση προκάλεσε για λίγη ώρα , στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του αεροδρομίου της Χρυσούπολης “Μέγας Αλέξανδρος” μία φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου στον χώρο των καταστημάτων Duty free.
Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η φωτιά αφενός να μην επεκταθεί και να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές. Τα αίτια που οδήγησαν στην πρόκληση της φωτιάς ερευνώνται από την Πυροσβεστική υπηρεσία.
Ανοιχτό για όλους το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Ξάνθης στις 23/10
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορητικής Φροντίδας η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορητικής Φροντίδας, στις 23 Οκτωβρίου 2018,  κατά την οποία τα ιατρεία πόνου στα νοσοκομεία της χώρας θα συντονίσουν τη λειτουργία τους για να δεχτούν τους ασθενείς που υποφέρουν από πόνο και όσους έχουν ανάγκη παρηγορητικής φροντίδας.
Το Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετέχοντας στον εορτασμό, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8:30 π.μ. έως τις 18:00.

Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης:
Εορτασμός Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας
Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης καλεί τα μέλη της με τις οικογένειες τους και όσους θέλουν, να παραστούν, στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, για τη γιορτή του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρα της Αγίας μας Εκκλησίας και προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αρτεμίου, που θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 17.30΄.
Δεξίωση θα ακολουθήσει αμέσως μετά τον εσπερινό, στη Λέσχη μας (1ο όροφο).
ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
ΜΕ ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης ανακοινώνει ότι με αίτηση που κατέθεσε ζητεί από τον ΕΦΚΑ την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων.
Η επιστολή του Σωματείου αναφέρει τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ: Αίτηση προς τον ΕΦΚΑ για επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων
Αξιότιμοι κύριοι
Το σωματείο συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης σας παρακαλεί να ενημερώσετε τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε (πρώην ΤΕΒΕ,ΤΣΑ,ΤΑΕ) Ξάνθης να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του σωματείου 2541070484 καθημερινές απο 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι ή στο τηλέφωνο του προέδρου Τσιακίρογλου Σωτήρη 6944255240 απο 9 το πρωι ως 9 το βράδυ για να ενημερωθούν σχετικά με την αίτηση που πρέπει να καταθέσουν στον ΕΦΚΑ για την επιστροφή των αναδρομικών και τον επανακαθορισμό των συντάξεων στα επίπεδα προ του 2013.
Υπάρχει έτοιμο έντυπο αίτησης στη διάθεση κάθε συνταξιούχου του Ο.Α.Ε.Ε
Με εκτίμηση
Τσιακίρογλου Σωτήρης
Πρόεδρος Σ.Σ.Ο.Α.Ε.Ε Ξάνθης

Κάλεσμα της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ 
για την σύσκεψη της Πέμπτης 18/10
Ανοιχτό κάλεσμα σε εργαζόμενους και σωματεία για συμμετοχή στη σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης απευθύνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας τα παρακάτω:
Συνάδελφοι, σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται την επίθεση της κυβέρνησης, με την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση-Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και τις "αντοχές" της οικονομίας τους και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σήμερα είναι αναγκαία η οργάνωση αποφασιστικής και μαχητικής απάντησης σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν να υποταχθούμε στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάει η ανάπτυξή τους.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι επιβεβλημένη η άμεση απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος με οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης. Καλούμε όλα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του νομού μας και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να παρευρεθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 7.00 μμ. με στόχο την προετοιμασία της απάντησης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »