Αλάτι & Πιπέρι Οι εκδηλώσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ της εβδομάδας

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης
Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης που απευθύνεται σε ενήλικους που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο, συνεχίζονται.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι μια ευκαιρία για γυναίκες και άντρες άνω των 18 ετών που έχουν απολυτήριο Δημοτικού και σταμάτησαν τις σπουδές για διάφορους λόγους. Φοιτώντας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης δίνεται η δυνατότητα να τις συνεχίσουν έχοντας το πλεονέκτημα ότι θα αποφοιτήσουν σε δύο έτη. Επιπλέον τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16:30 – 20:20), για να μπορούν όσοι και όσες εργάζονται, να τα παρακολουθούν.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2541084366 (Ώρες 16:30 – 20:20). Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο κτίριο του 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

Εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία: μια πρόκληση για την εποχή μας»
Το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στις 17.30 μμ, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στη Ξάνθη (Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9, Ξάνθη), στην εκδήλωση με θέμα: «Κοινωνική Οικονομία: μια πρόκληση για την εποχή μας».

Δωρεάν μαθήματα για 3η χρονιά από το Κοινωνικό 
Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης
Τις «πόρτες» του άνοιξε και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξάνθης, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, παρέχοντας διδακτική υποστήριξη σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποτελεί μέρος των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ και δικαιούχοι είναι τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ενώ οι αιτήσεις – δηλώσεις υποβάλλονται στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας (Διοικητήριο) και στο Γραφείο Παιδείας και Διά βίου Μάθησης (Γεωργίου Σταύρου 20) του Δήμου Ξάνθης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η αίτηση – δήλωση χορηγείται από τις υπηρεσίες και πρέπει να φέρει τα στοιχεία και την υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα (θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής εφόσον δεν κατατίθεται αυτοπροσώπως) καθώς και ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ του ωφελούμενου.

Προβολή Ντοκιμαντερ για τον «οικουμενικό» Νίκο Καζαντζάκη, 
το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος, την ΕΤ3 και την Κρητική αδελφότητα Ξάνθης πραγματοποιούν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στις 19:00, ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Ξανθιώτισσας σκηνοθέτη Τάνιας Χατζηγεωργίου με τίτλο «Πάνω απ’ όλα το έργο» που προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2018.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος εκθέτει έργα του 
στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας
Ο Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στην Καβάλα σε μια ξεχωριστή έκθεση με τον τίτλο ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ, που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη για ένα περίπου μήνα, από τις 8 Οκτωβρίου 2018 έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 19.00 το απόγευμα παρουσία του ζωγράφου, ενώ την επομένη, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ιστορικού ντοκιμαντέρ: Στην άκρη του Αιγαίου – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), στον 3ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης με ελεύθερη είσοδο.

«Η Βιογραφία του Πατρογονικού»: Δεύτερος κύκλος παραστάσεων 
στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα
Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από την Παρασκευή 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του θεατρόφιλου κοινού, προγραμματίζει δεύτερο κύκλο παραστάσεων από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος
Συμμετέχει η μικρή Κατερίνα Σεμερτζίδη
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
Τιμές εισιτηρίων: 12 € κανονικό - 10 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνεργων)
*Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις εισιτηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας