Με πέναλτι στο 81΄ η Ξάνθη 1-0 τη Λάρισα που φωνάζει για τη διαιτησία του Λάμπρου, τι απαντάει η ΠΑΕ Ξάνθη




 Αιχμές ΠΑΕ Ξάνθη για Κούγια: «Μόνο ένα λάθος έκανε ο διαιτητής»
Μετά από επεισοδιακό παιχνίδι η Ξάνθη λύγισε 1-0 με πέναλτι του Γέντρισεκ στο 81’ τη Λάρισα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες κι έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Λάμπρου.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά νευρικό, με λάθη και από τις δυο πλευρές, πολλά φάουλ και μια αποβολή λίγο πριν από το φινάλε. Ο Ζίζιτς στο 43’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και δημιούργησε νέα δεδομένα στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη, το σκηνικό ήταν ίδιο. Οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή, είχαν την υπεροχή, δίχως, όμως, να μπορούν να πατήσουν περιοχή. Αντιθέτως, η ΑΕΛ είναι αυτή που απείλησε στο 58’, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντέλετιτς μπήκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε πάνω σε αμυντικό της Ξάνθης και πέρασε παράλληλα από την εστία του Ζίβκοβιτς.
Η ΑΕΛ, όμως, ατύχησε να χάσει έναν ακόμη παίκτη της. Ο Καρανίκας στο 73΄ είδε κι αυτός τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Μπρίτο. Οι φιλοξενούμενοι (που δικαιούνται να διαμαρτύρονται για μη αποβολή σε δολοφονικό μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς στο 10΄), έμειναν με 9 και εκεί άρχισαν τα… πολύ δύσκολα.
Στο 80’ έγινε και η φάση που έκρινε το παιχνίδι. Ο Μπρίτο έβαλε την μπάλα μπροστά, άρχισε μια κούρσα από τα αριστερά και στα όρια της περιοχής, ο Γκόλιας τον «γκρέμισε» με τράβηγμα. Ο διαιτητής Λάμπρου έδειξε την άσπρη βούλα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη φάση, καθώς ακόμη και από το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο αν το μαρκάρισμα είναι εντός ή εκτός περιοχής, ωστόσο ο παίχτης είναι αρκετά εμφανές ότι ανατράπηκε μέσα στη μικρή περιοχή.
Ο Γέντρισεκ, ένα λεπτό αργότερα, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά για το 1-0. Το γκολ αυτό και έκρινε και το παιχνίδι. Η Ξάνθη έφτασε στους 9 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 6.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (38’ Κάστρο), Καντά (64’ Καντά), Σιλά, Σουλεϊμάν (46’ Ντουρίτσκοβιτς), Καμαρά, Γέντρισεκ
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (70’ Μπαργκάν), Πίτι (46’Γρομητσάρης), Ντέλετιτς, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87’ Κοέφ), Φατιόν, Σαχίτι
*Διαβάστε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στον έντυπο ΜΑΧΗΤΗ λεπτομέρειες από το παιχνίδι, ποιοι ήταν στην εξέδρα αλλά και τις δυο ανακοινώσεις του Κούγια στο ημίχρονο και το τέλος του ματς. 


Αιχμές ΠΑΕ Ξάνθη για Κούγια: «Μόνο ένα λάθος έκανε ο διαιτητής»
Η ΠΑΕ Ξάνθη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε εκείνες της Λάρισας και αναφέρει ότι ο διαιτητής έκανε λάθος που δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Ντε Λούκας στη φάση του 10ου λεπτού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:
«Όταν οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι εμφανίσεις ενός “ανδρός” είναι μηδενικές τα τελευταία 10 χρόνια, τότε τη μία φορά που εμφανίζεται, όλη η Ελλάδα οφείλει να τον ακούει προσεκτικά, να τον επικροτεί και αποθεώνει, όπως όλος ο θεσσαλικός κάμπος. Στο 10ο λεπτό η κίτρινη κάρτα που υπεδείχθη από τον διαιτητή στον Ντε Λούκας ήταν κόκκινη. Αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος του διαιτητή στο μποξ που παίχτηκε».