*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Απριλίου

See Through - Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Π.Ε. Ξάνθης

17 Απριλίου
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η 77η Επέτειος της  Μάχης των Οχυρών στον Εχίνο Ξάνθης
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σχολιάζει με νόημα ο «Καλλισθένης»:
«Προχθές το έγραψα, κι ήρθε σήμερα η επιβεβαίωση: «Στην Ελλάδα πώς και δεν πληροφορούμαστε για διώξεις γκιουλενιστών στην Θράκη; Και σχολεία είχαν, και βιβλιοπωλείο… Πρόλαβαν και μεταλλάχτηκαν νωρίς;». Να τώρα, που πληροφορίες φέρουν τον Γιλντιρίμ, στο προχθεσινό συλλυπητήριο -τάχα μου- τηλεφώνημα, να ζήτησε ανταλλαγή των δυο στρατιωτικών μας, με γκιουλενιστές!
……
*Κοίτα τώρα… Γκιουλενιστές είναι όλοι οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη -και είναι πολλοί, γεμίζουν τραίνα- επειδή τους το επέβαλε ο ίδιος ο Ερντογάν. Με μεγάλη χαρά θα απαλλασσόμασταν από όλη αυτή την Πέμπτη Φάλαγγα -να τους κάνουμε και τα εισιτήρια- αλλά πώς να τους στείλεις σε ένα βάρβαρο καθεστώς;
……
*Αν και τους αξίζει κάτι περισσότερο, ως προδότες του κράτους στο οποίο ζουν και το υπονομεύουν συνειδητά, έναντι αργυρίων. Αλλά, αν αρχίσουμε να διώχνουμε όσους υπονομεύουν τον ελληνισμό, θα αδειάσει η Ελλάδα. Να είναι καλά οι εθνομηδενιστές αριστεροδεξιοί, που με τον μανδύα του δήθεν προοδευτικού, έπρατταν και πράττουν τα πάντα για τον αφελληνισμό».
(σ.σ. Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα, θα έχουμε εξελίξεις και για τους Γκιουλενιστές της Θράκης… Ο Ερντογάν δεν αστειεύεται!).
……
*Συνάντηση στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, είχαν άτομα με αναπηρία διαμαρτυρόμενοι για την προσβασιμότητα στα μαγαζιά, στις υπηρεσίες και στους διάφορους κοινούς χώρους μετά από ανακοίνωση στο fb
……
*Στο Elisso Hotel θεάθηκε το βράδυ της Παρασκευής με παρέα φίλων ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός επιστρέφοντας από τα Σκόπια.
……
*Μπορεί να γιόρταζε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου την Κυριακή, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πάει στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον γιο του και να πανηγυρίσει την νίκη της ομάδας μας επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύλληψη 2 Ελλήνων για κλοπή στη Ξάνθη
Συνελήφθησαν την Παρασκευή 13-4-2018 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 61 και 35 ετών, διότι εντοπίστηκαν να έχουν αφαιρέσει καλώδια, βάρους 15 κιλών περίπου, από μη λειτουργικό εργοστάσιο. Τα αφαιρεθέντα καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σταυρούπολης διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια κατά την διάρκεια του κυνηγιού καθώς και την σωστή χρήση του κυνηγετικού όπλου που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου ώρα 09:30 στο συνεδριακό κέντρο Κομνηνών.
Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι:
1) Σκοπευτικά και Κυνηγετικά όπλα
2) Κανόνες Ασφαλείας (σωστός χειρισμός του όπλου και πρόληψη ατυχημάτων).
3) Βιολογία και κυνηγετική διαχείρηση του αγριόχοιρου.
4) Απαγορευμένες περιοχές και ζώνες εκγύμνασης σκύλων.
5) Η υγεία του κυνηγετικού σκύλου( εμβολιασμοί, παράσιτα)
6) Τραυματισμοί κατά την διάρκεια του κυνηγιού και οι πρώτες βοήθειες πρίν το κτηνιατρείο.
7) Η λύσσα των άγριων ζώων και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη ζωή.
Ομιλητές της ημερίδας: ΦΑΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤ ΚΟΜΑΘ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΖΩΩΝ.
Πρίν την έναρξη της ημερίδας θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης και εμβολιασμού κυνηγετικών σκύλων μελών του συλλόγου μας κατόπιν συννενόησης. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κυνηγετικός Σταυρούπολης Ξάνθης

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ ΣΟΧΟΥ
Από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Παπά, που παραιτήθηκε για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης μάθαμε ότι το καρναβάλι του Σοχού πέρασε στο δεύτερο στάδιο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αναγνωρίζεται η σημασία του ως πολιτιστικού θεσμού. Δικαίως είναι υπερήφανος για ένα τοπικό έθιμο, που επιβίωσε στους αιώνες στον τόπο μόνιμης κατοικίας του. Όπως γράφει και ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook, η άυλη πολιτιστική κληρονομιά «Περιλαμβάνει εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την Ελλάδα μας, τον ίδιο τον Έλληνα ως λαό, ως έθνος, ως οντότητα, ως διαχρονικότητα. Εκείνα τα στοιχεία που είναι η καθημερινότητά μας και συνάμα η ψυχή μας, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις, η πιο πολύτιμη κληρονομιά μας, που μας διαμορφώνει ως προσωπικότητες και ως θησαυρό οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές».

Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Π.Ε. Ξάνθης για εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές
Με την υπ’αρίθμ. πρωτ.: Γ/ΟΙΚ/821/22-03-2018, ΑΔΑ: 68ΘΩ7ΛΒ-712, Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ξάνθης συγκροτήθηκε η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού Π.Ε. Ξάνθης όπως προβλέπεται από το άρθρο 108 του Ν.4512/2018/ΦΕΚ/5Α/17-01-2018.
Έργο της Επιτροπής είναι η εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών όπως περιγράφεται στο άρθρο 11 του Ν.2251/1994 όπως κωδικοποιήθηκε με την αποφ. 5338/ΦΕΚ 40 Β/17-01-2018 και ισχύει.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Βρυώνη Παναγιώτα, υπάλληλος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ξάνθης (τηλ. 2541350140, email:vrioni@xanthi.gr) με αναπληρωτή της τον υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης, Βασιλειάδη Ιωάννη (τηλ. 2541350140, email:vasileiadis@xanthi.gr.

Συντάξεις Μαΐου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία
Από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 03 Μαΐου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους συνταξιούχους των πρ. ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και Δημόσιο, οι συντάξεις του Μαΐου του 2018
Αναλυτικά οι συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας θα καταβληθούν ως εξής:
-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή.
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 02 Μαΐου 2018, ημέρα Τετάρτη.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή.
-Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τιςεπικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου 2018, ημέρα Πέμπτη.
-Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή

Γ. Πατούλης: Ακατανόητες οι εμμονές και οι επιμονές του ΥΠΕΣ
Με αφορμή το περιεχόμενο σημερινής συνέντευξης του Υπουργού Εσωτερικών, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με δήλωσή του, κάνει λόγο για ακατανόητη επιμονή του κ. Πάνου Σκουρλέτη «να μην επιθυμεί διαβούλευση και διάλογο σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως είναι η μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης».
«Εξίσου ακατανόητη είναι η εμμονή του να θεωρεί ότι υπάρχει διαβούλευση, ενώ δεν έχει ακόμη ο ίδιος παρουσιάσει το νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι ετοιμάζεται εδώ κι ένα χρόνο. 
Για την ΚΕΔΕ η περίοδος διαβούλευσης ξεκινά από τη μέρα που θα μας δοθεί το νομοσχέδιο. Διαβούλευση πάνω σε σκέψεις, ιδέες και επιλεκτικές στον Τύπο διαρροές, δεν γίνεται.

Η μεταρρύθμιση του Κράτους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο κ. Σκουρλέτη», προσθέτει ο κ. Πατούλης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »