*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Οκτωβρίου

See Through Τα τελευταία σχόλια, οι τελευταίες ειδήσεις με άλλο μάτι...

06 Οκτωβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κάποτε έτρεχαν πίσω από τον Γιώργο Γκιρτζίκη! Τώρα ανακάλυψαν το πόσο έντονη προσωπικότητα είναι ο… Γιώργος Πανίδης που όσο ήταν Πρόεδρος στη ΔΟΞΑ Ξάνθης, του τα έσερναν αναλόγως του ντέρμπι βεβαίως…
……
*Αναφέρομαι στον Σύλλογο Παλαιμάχων που χθες στο fb έγραψε τα παρακάτω:
«Το Δ.Σ. Παλαιμάχων ΑΟΞ συγχαίρει τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Πανίδη Γεώργιο για την είσοδό του στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του εύχεται καλή δύναμη».
-Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν!
……
*Και για να είμαι και πιο ξεκάθαρος θα την πω και ωμή την αλήθεια στους Παλαίμαχους κι ας ενοχληθούν…
-Να ‘ναι λοιπόν καλά φίλτατε Μπάμπη Χατζημεστή που μας προέκυψε… λαμόγιο ένας σύμβουλος του νέου Προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου και αναγκαστικά παραιτήθηκε και ο Πανίδης ως πρώτος αναπληρωματικός, μπήκε μέλος στην Ε.Ε. της ΕΠΟ! Άλλως ποιος ξέρει πότε θα έμπαινε..
-Κατά λοιπά θα δούμε βέβαια κι αυτός τι θα κάνει….
……
*Συνεδρίασε χθες στις 14.30 το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης –απουσίαζε ο Νίκος Ανταμπούφης- και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
-Ενέκρινε τα πρωτόκολλα παραλαβής συμβάσεων παροχής γενικών υπηρεσιών με εισηγητή τον Γ. Σπυριδόπουλο.
-Ενέκρινε την αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2017 και το πρωτόκολλο παραλαβής συμβάσεων παροχής γενικών υπηρεσιών κλπ
……
*Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Ξάνθης να βραβεύσει μόνο τους εν ζωή διατελέσαντες Προέδρους του ΑΟΞ κι όχι και τον Αείμνηστο Παράσχο Καραλίδη που όπως είπε στο Θόδωρο Κοκκάλα, ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή των γεγονότων στην ιστορία της ομάδας…
Αντιδράσεις κατά την προσωπική μου άποψη είναι δίκαιες, διότι δεν χάθηκε ο κόσμος κοντά στους 75 περίπου που θα βραβευτούν να τιμηθεί και ο Παράσχος Καραλίδης! Ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στο να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική.

2 Αλβανοί έκλεψαν 12 σακιά αμύγδαλα 
από αυλή σπιτιού στο Ορφάνιο Καβάλας
Συνελήφθησαν την 3-10-2017 το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 52 και 28 ετών, διότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφαίρεσαν από αύλειο χώρο οικίας στο ίδιο χωριό, δώδεκα (12) σάκους με αμύγδαλα, συνολικού βάρους 600 κιλών περίπου. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι επτά (7) από τους αφαιρεθέντες σάκους, οι οποίοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Συνελήφθησαν στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης 2 Πακιστανοί οι οποίοι μετέφεραν με ΙΧ 4 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Τρίτη (3-10-2017) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 25 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 
Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό στον Ανατολικό κόμβο Ξάνθης και κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή. Στη συνέχεια, στο κόμβο Ιάσμου, ο 23χρονος οδηγός του, επιχείρησε να εξέλθει από την Εγνατία Οδό, πλην όμως έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Νέος αντιπρόεδρος στην «Ελληνικός Χρυσός» -Ο Χρήστος Μπαλάσκας, 
πρώην γεν. δ/ντής της Εταιρίας Παροχής
Ο Χρήστος Μπαλάσκας, πρώην γενικός διευθυντής της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή Έργων Ελλάδας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, ανακοίνωσε απόψε η εταιρία.
Ο κ. Μπαλάσκας καταλαμβάνει τη θέση του Εντουάρντο Μόουρα, ο οποίος θα επιστρέψει στο γραφείο του στο Βανκούβερ αφού ολοκληρωθεί η περίοδος παράδοσης καθηκόντων.
Θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της ομάδας της Ελληνικός Χρυσός και θα συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους με σκοπό να συνεχιστεί η ανάπτυξη των εταιρικών έργων στην Ελλάδα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 9/10 (14:00) το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου
Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, συνεδριάζει στο Εύλαλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου με τα παρακάτω 6 θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 11ης  αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους  2017. (Εισήγηση κ. Πάλλα Έλλη)
2ο ΘΕΜΑ: Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτουμένου εξειδικευμένης γνώσης (Άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010 – Άρθρο 281 παρ. 3Ν. 3463/2006). (Εισήγηση κ. Πάλλα Έλλη)
3ο ΘΕΜΑ: Μεταφορά  ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Τοπείρου στην Τράπεζα Ελλάδος. (Εισήγηση κ Πάλλα Έλλη )
4ο ΘΕΜΑ: Έγκριση μελέτης ασφαλτόστρωσης δρόμων Δήμου Τοπείρου, προϋπολογισμού 185.000 ευρώ και υπόδειξη τρόπου διεξαγωγής. (Εισήγηση κ. Δήμαρχος)
5ο ΘΕΜΑ: Έγκριση υλοποίησης υπηρεσιών. (Εισήγηση κ. Σιαμίδης Ιωάννης)
6ο ΘΕΜΑ: Παραχώρηση αίθουσας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κύρνου στο Κέντρο Στήριξης Παιδιών Μουσουλμανικής Μειονότητας (ΚΕΣΠΕΜ). (Εισήγηση κ . Χαλήτ Ογλού Μουμίν, Αντιδήμαρχος )
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου στηρίζει το Κ.Υ. Σαμοθράκης
Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν ανήκει διοικητικά στο Π.Γ.Ν. Έβρου, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το Π.Γ.Ν.Ε. δεν σπεύδει να βοηθήσει όταν υπάρχει ανάγκη.
Στα πλαίσια αυτά έγινε και η επίσκεψη παιδιατρικού κλιμακίου στο νησί για εξέταση των μαθητών, παρόλο που η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι οι εξετάσεις αυτές είναι καθήκον των Κέντρων Υγείας (είτε έχουν παιδίατρο είτε γενικό γιατρό).
Στα ίδια πλαίσια από την πρώτη στιγμή στείλαμε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ακολούθησαν εξεταστικά κρεβάτια, καρδιογράφος και απινιδωτής και είναι έτοιμο για αποστολή φορητό ακτινολογικό μόλις αποκατασταθεί ο ειδικά θωρακισμένος χώρος του ακτινολογικού.
Ευχαριστούμε το διοικητικό, τεχνικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου που έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Διοίκησης για να βοηθήσει.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

30χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει στη Λεύκη Ξάνθης με καραμπίνα, παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία
30χρονος με ψυχολογικά προβλήματα όπως μας είπαν συγχωριανοί του, ευρισκόμενος  στο κτήμα του στη Λεύκη Ξάνθης απειλούσε επί ώρες να αυτοκτονήσει κρατώντας στα χέρια του μια καραμπίνα.
Τον 39χρονο είδαν σε αυτήν την κατάστασή του γείτονές του στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης να περιφέρεται με την καραμπίνα στα χέρια και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις ο 30χρονος πείστηκε από τους αστυνομικούς να παραδώσει την καραμπίνα του και συνελήφθη προκειμένου να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο σύμφωνα με πληροφορίες μας. Οι συγχωριανοί του λένε πάντως ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και συχνά εμφανίζει παρόμοιες εκρήξεις.
…………………………………….

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »