*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Αυγούστου

Νέα μέτρα του Facebook κατά διαφημίσεων και των fakenews! Και τώρα πως θα τους "πληρώνει" την προβολή ο Δήμαρχος Αβδήρων;

30 Αυγούστου
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά...992 ευρώ θα πλήρωνε ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης  στον...διαμορφωτή κοινής γνώμης Σταύρο Καρυπίδης που αν και...χορηγός επικοινωνίας, θα διαφήμιζε αθλητικούς αγώνες στο...fb και...θα λάμβανε...επιχορηγία ως δήθεν...διοργανωτής! Τα νέα όμως που έρχονται είναι δυσάρεστα και για Δήμαρχο αλλά και για Καρυπίδη..καθώς το Facebook παίρνει νέα μέτρα και πλέον θα κόβει όλες τις διαφημίσεις από τις σελίδες που ανεβάζουν διάφοροι ή διαμοιράζονται ψεύτικες ειδήσεις! (fakenews)


Ο πόλεμος εναντίον των ψεύτικων συνεχίζεται από το Facebook, με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να τους κόβει τις διαφημίσεις.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μία σελίδα στο Facebook  εντοπιστεί (από αναφορές χρηστών και από τους τεχνικούς του Facebook και από fact-checking οργανισμούς) ότι ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, τότε η σελίδα αυτή θα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις διαφημίσεις του Facebook.
Μέχρι σήμερα ένα από τα μέτρα που είχε πάρει το Facebook κατά των ψεύτικων ειδήσεων ήταν να μην επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να βάζουν links που έχουν χαρακτηριστεί ότι περιέχουν ψεύτικες ειδήσεις και πλέον αυτό που κάνει είναι να κόβει τελείως το δικαίωμα διαφήμισης τους στο Facebook.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »