*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιανουαρίου

Ανθελληνικό παραλήρημα! Να μαθαίνουν τούρκικα και τα...Ελληνάκια, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

09 Ιανουαρίου

 Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων λέει ο βουλευτής Ξάνθης, ο αυτοαποκαλούμενος και ως «Τούρκος της Θράκης»
Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα οι φωνές στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας που προτρέπουν την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην Θράκη σε δίγλωσσα.
Ανάμεσα στα στελέχη αυτά συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, γνωστός στο πανελλήνιο για τις σχέσεις του με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους εγκάθετους της Άγκυρας στην περιοχή.
«Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δήλωση του που φιλοξενείται στο «Πρώτο Θέμα».
    Η δύναμη του Ζεϊμπέκ δεν είναι τόσο η ιδεολογικοπολιτική ταύτισή του με την Κουμουνδούρου όσο το γεγονός ότι φέρνει τις αριστερόστροφες μουσουλμανικές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ
«Με τον τρόπο αυτό Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους θα αναγκαστούν να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. Επιπλέον, οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, κάτι που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια στα τουρκόφωνα σχολεία της περιοχής.
Από την άλλη, το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα, η τουρκική προπαγάνδα θα μπει εκτός από τα παράνομα – σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα – νηπιαγωγεία που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα στην Θράκη και στα δημόσια ελληνικά σχολεία» σημειώνει στο δημοσίευμα της η κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο «Τούρκος» βουλευτής
Εκτός από την παραπάνω δήλωση, το «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζοντας το προφίλ του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αποκαλύπτει την ανθελληνική του δραστηριότητα και τις απόψεις του που συμπλέουν με την επίσημη γραμμή της Άγκυρας στην περιοχή.
Ο ίδιος, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως «Τούρκο», σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» χαρακτήρισε αυθαίρετα τη μουσουλμανική μειονότητα «Τούρκους της δυτικής Θράκης» διαιρώντας με αυτόν τον τρόπο, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, τον ελληνικό λαό σε εθνικές ομάδες. Υπήρξε εκπρόσωπος του «Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», ενός συλλόγου που είχε την εξωφρενική απαίτηση να πληρώνει το ελληνικό Κράτος προκειμένου αυτοί να διορίζουν (!!!) τους δασκάλους στα σχολεία.
Στην εφημερίδα «Hurriyet» είχε εκφράσει τη «μεγάλη ελπίδα» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να κατεδαφίσει το «τείχος του αίσχους» αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου ενώ προσφάτως αμφισβήτησε το νόμο 3647/2008 που αφορά τη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη και των περιουσιών τους».
Ο Ζεϊμπέκ είχε εισβάλλει στη Μουφτεία Ξάνθης και είχε απαιτήσει την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του τεμένους στη Γενισέα φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προκηρύξει μέχρι και εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής χωρίς καμία εξουσιοδότηση.
Αναφορά επιπλέον στο δημοσίευμα γίνεται και στην περίοδο των Ευρωεκλογών του 2014 όταν ο βουλευτής Ξάνθης είχε πρωτοστατήσει προκειμένου να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η ακτιβίστρια μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό η συμμετοχή του στο «πραξικόπημα» της Γλαύκης. Τότε που ο ίδιος μαζί με τον ψευδομουφτή Ξάνθης και άλλους εγκάθετους της Άγκυρας εισέβαλλαν στον χώρο της κηδείας, απαίτησαν να αφαιρεθεί η σημαία από το φέρετρο του στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στο νεκροταφείο.
Τέλος, το «Πρώτο  Θέμα» σχολιάζει και τις σχέσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, με τον οποίον όπως σημειώνεται διατηρούν στενές σχέσεις και οργάνωσαν μαζί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη πριν λίγο καιρό.
«Δεν είναι λίγοι στην Θράκη αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι απλώς συνεργάστηκε με τον Ζεϊμπέκ για την επίσκεψη Τσίπρα, αλλά και υποχώρησε στα αιτήματα του, παρότι είναι κοινός τόπος ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στην περιοχή σαν το μακρύ χέρι της Άγκυρας. ‘’Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει με λόγια και πράξεις αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και έχει λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος’’ σημειώνει τοπικός παράγοντας για τον Ζεϊμπέκ, διαχωρίζοντας τον σαφώς από τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά», καταλήγει στο δημοσίευμα του το «Πρώτο Θέμα».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »