*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

Στην είσοδο (πεζοδρόμιο!!!!) περίμεναν να υποδεχτούν τον Κουρουμπλή, Γ. Παυλίδης-Μ. Αμοιρίδης!

27 Μαΐου
Με αυτούς τους… γαλάζιους «αγωνιστές» θα κερδίσει ο Κυριάκος τις επόμενες εκλογές…! «Γελάκια» από τους ΣΥΡΙΖΑίους που συνόδευαν τον Υπουργό

*«Καμάρωναν» Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης για το «γαλάζιο»…υπερθέαμα της «υποδοχής» που τους έγινε!
Κι όμως… Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης το «παίζουν» στη Βουλή… ΟΧΙ σε όλα και ζητούν «εκλογές εδώ και τώρα», τα πρωτοκλασάτα στελέχη της στην Περιφέρεια και στους Δήμους, κατεβαίνουν στις… εισόδους και τα σκαλοπάτια, προκειμένου να υποδεχτούν τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που προηγουμένως… περνάνε μάλιστα και συσκέπτονται στα γραφεία του κόμματος για τον νέο εκλογικό Νόμο!
Συγκεκριμένα χθες στις 10 το πρωί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, πληροφορηθείς ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης θα επισκεφθεί την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης,  τα «παράτησε» όλα και περίμενε τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ με… ανοιχτές αγκάλες και θερμούς εναγκαλισμούς στην… είσοδο, προκειμένου στη συνέχεια να τον συνοδέψει στο γραφείο του Ζαγναφέρη, να του… δωρίσει έναν… Δημόκριτο, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του και να συμμετάσχει σε κλειστή σύσκεψη, με την συμμετοχή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Από την υποδοχή μάλιστα του κυρίου Κουρουμπλή δεν έλλειψε και ο γαλάζιος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, που κάποτε προαλείφονταν να κατέβει και… υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.! Και χωρίς να γνωρίζει φυσικά ούτε ο ίδιος, για ποιο λόγο θα έπρεπε να είναι… παρών, αφού ούτως ή άλλως την Περιφέρεια υπερκάλυπταν στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού οι Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης!
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ
Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, διεξήχθη την Πέμπτη στη Ξάνθη, η Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην οποία συμμετείχαν είκοσι δύο Δήμαρχοι.
Τον Υπουργό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ τον συντονισμό της Συνεδρίασης, είχε φυσικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος μάλιστα αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τον Υπουργό, έθιξε και μερικά ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα στον…«κόφτη» που έρχεται και τον οποίο όπως επεσήμανε «θα τον πολεμήσουμε όλοι οι Δήμαρχοι γιατί δεν αντέχουμε άλλο», ενώ του ζήτησε να διαφοροποιηθεί «η πειθαρχική από την ποινική ποινή των αιρετών και να μπει ένα όριο στις χρηματικές εγγυήσεις»!
Ακόμη ένα γενικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν ουκ ολίγοι Δήμοι της περιοχής, είναι και αυτό με τις μετατάξεις των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Περιφέρεια, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε «αφαίμαξη» του προσωπικού.
Φωτεινό παράδειγμα για αυτήν την κατάσταση είναι ο Δήμος Τοπείρου, ο οποίος δεν διαθέτει μηχανικούς –όπως τονίστηκε στον Υπουργό- προκειμένου να υλοποιηθούν και τα ανάλογα έργα.
Αναφορικά τώρα με την Αλεξανδρούπολη ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει και το «πρόβλημα» που υπάρχει με το «Γραφείο Πολιτικού Ασύλου» των Προσφύγων.
Γραφείο, για το οποίο ζητείται η απομάκρυνσή του από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, με την προτίμηση η έδρα να πάει προς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου «να μην υπάρχει…«προσβολή» των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα με προχθεσινό ΦΕΚ, το γραφείο αυτό μετονομάστηκε σε «Κέντρο Πολιτικού Ασύλου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
«Ήρθατε σε μια Περιφέρεια φτωχότερη σε σχέση όχι μόνο με αυτές της Ελλάδος, φτωχότερη σε όλη την Ευρωπαική Ένωση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπάκης, απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό, σημειώνοντας ότι «μαζί με την υπόσχεση της ανασυγκρότησης της Οικονομίας της περιοχής, θα πρέπει να προωθηθούν και οι υποσχέσεις όλων των Κυβερνήσεων πριν από εσάς».

ΤΙ ΕΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΔ
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Λαμπάκη αλλά και το Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και βέβαια και όλους τους Δημάρχους που έκαναν τον κόπο να είναι σήμερα εδώ και να κάνουμε μια γόνιμη και δημιουργική συζήτηση» ανέφερε στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Ο πρώτος στόχος της προσπάθειάς μου είναι να καλλιεργήσουμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης διότι όταν υπάρχει η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον Υπουργό και στους Δημάρχους, τότε γινόμαστε όλοι πιο παραγωγικοί και πιο δημιουργικοί και αυτό το κλίμα πρέπει να διατηρηθεί για να απελευθερώσουμε δημιουργικές δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κουρουμπλής  τονίζοντας τα παρακάτω: «Εγώ πιστεύω στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ότι ο Δήμος είναι το πρώτο προσβάσιμο κύτταρο του πολίτη στην εξουσία και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνά η πατρίδα, πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να κρατήσουν την κοινωνία όρθια και ιδιαίτερα κοινωνικά στρώματα που παραδειγματικά δέχθηκαν την μεγαλύτερη πίεση από αυτή την κοινωνική και οικονομική κρίση».
Και συνέχισε ως εξής:
«Στα πλαίσια αυτής της σχέσης, επιχειρώ να κάνω δυο πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το πολυνομοσχέδιο που είναι στα χέρια των Δημάρχων, περιμένουμε να γίνουν από τους ίδιους παρατηρήσεις διορθωτικού χαρακτήρα και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που στέλνουμε νομοσχέδιο χωρίς να είναι στη δημόσια διαβούλευση, γιατί ακριβώς θέλουμε να εμπεδώσουμε και τη σχέση εμπιστοσύνης και να γνωρίσουμε τη γνώση και την δυνατότητα που έχουν οι Δήμαρχοι μέσα από τα βιώματα και τις καθημερινές δυσκολίες που έχουν, να προτείνουν λύσεις που να απαλλάσσουν τον θεσμό από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ
«Μια χημεία αναπτύχθηκε, η οποία βέβαια ήδη υφίστατο μεταξύ των 22 Δημάρχων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Υπουργό μας ο οποίος έχει πραγματικά μια διαφορετική συμπεριφορά από κάθε άλλο κεντρικό θεσμικό και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και τον ευχαριστούν και όλοι οι Δήμαρχοι και όλες οι τοπικές κοινωνίες που εκφράζουμε και εκπροσωπούμε» αναφέρει σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από όλη την Περιφέρεια που βρέθηκαν στη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, επισημαίνοντας «είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακούει και ο οποίος όχι μόνο ακούει αλλά υλοποιεί όσα βλέπει μέσα από την εμπειρία του και την ευαισθησία του ότι πρέπει να υλοποιηθούν.»
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτή τη συνάντηση και είμαι σίγουρος ότι τα πρακτικά που θα σταλούν όλα με την απόλυτη λεπτομέρεια θα δημιουργήσουν μια δυναμική στην διόρθωση όσον αφορά στους ΟΤΑ και την κεντρική Κυβέρνηση από όπου μόνο ένας άνθρωπος έχει τη δύναμη να έρχεται στην τοπική κοινωνία και να μιλά με αυτή, χωρίς να φοβάται να έρθει και αυτό είναι πολύ μεγάλο γεγονός γιατί σημαίνει ότι τον κερδίζει ένας κεντρικός πολιτικός» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτό το χαιρετίζουμε και οι 22 Δήμαρχοι και είμαι σίγουρος ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή Διοίκηση θα κερδίσουν από αυτή την αγαστή συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίο για άλλη μια φορά τον ευχαριστώ».
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αποκάλυψε ο ότι «την επόμενη εβδομάδα μαζί με την Περιφέρεια, θα βρεθούμε στην Αθήνα, προκειμένου να λύσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα με την Αναπτυξιακή προκειμένου να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Νομό της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα τα 15.000.000 του leader. Είναι πράγματι ένα τεράστιο ζήτημα που ακούσαμε και πραγματικά το ακούσαμε με πολύ ανακούφιση από τον Υπουργό ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση άμεσα».
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, επισκέφτηκε την Ξάνθη και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τους Βουλευτές Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Γιαννακίδη Στάθη.
Ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα της Περιφέρειας και των Δήμων.
Στη συζήτηση ο Υπουργός με τη σειρά του, ενημέρωσε πως τη Δευτέρα, 30 Μαΐου θα καλεστούν στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι και η ΠΕΔ, για να δοθεί άμεση  προτεραιότητα για την λύση στο θέμα της Αναπτυξιακής του Νομού Ξάνθης, ώστε  να μη στερηθεί ο Νομός μας  τα 15.000.000 ευρώ, που προβλέπονται να διατεθούν για προγράμματα.
Ο άμεσος στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Δήμων, η ηλεκτρονική διασύνδεση της βάσης δεδομένων  των  φορέων και υπηρεσιών μεταξύ τους, έτσι ώστε ο πολίτης να μην είναι αναγκασμένος να αναζητά έγγραφα, πιστοποιητικά κλπ. από κάθε φορέα ξεχωριστά, σταματώντας τη δυσλειτουργία του Δημοσίου.
Ακόμη, ανέφερε πως για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, απαραίτητη είναι η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η οποία και ξεκινάει άμεσα.
Τέλος, αναφέρθηκε στις σκέψεις που έχει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον  καινούριο Εκλογικό Νόμο.
Ο Υπουργός στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κο Παυλίδη και την ΠΕΔ.
Από το Γραφείο Τύπου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »