*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

ΔΕΥΑΞ: ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ... ΚΑΜΕΡΑ

01 Οκτωβρίου

Τέλος  στις παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο όμβριων υδάτων που έχουν ως αποτέλεσμα την «αποπνικτική ατμόσφαιρα» που συχνά νοιώθουμε στην πόλη μας και ιδίως στο κέντρο, βάζει πλέον η ΔΕΥΑΞ με πρωτοβουλία του Προέδρου της Μαρίνου Σδρέβανου, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του νυν Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Συγκεκριμένα με μηχάνημα που έφερε χθες η ΔΕΥΑΞ για την παράνομη σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων υδάτων συνεχίζει μια μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό των παρανομούντων που δεν «φοβούνται» μάλιστα τα πρόστιμα...
Έτσι μια κάμερα με υπολογιστές στο ειδικό αυτοκίνητο, από το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησε τις ανιχνεύσεις χωρίς σκαψίματα σε κεντρικά σημεία του δικτύου όμβριων υδάτων, στη προσπάθειά του να εντοπίσει τους παρανομομούντες ώστε να εκλείψει το φαινόμενο αυτό από την πόλη.
«Όπως γνωρίζετε πριν τρεις μήνες, ξεκινήσαμε ελέγχους για να εντοπίσουμε συνδέσεις αποχετεύσεις στο δίκτυο όμβριων υδάτων της ΔΕΥΑΞ. Στα πλαίσια αυτών των ελέγχων, βρισκόμαστε σήμερα στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να ελέγξουμε δύο αγωγούς, ο ένας ξεκινάει από την Κεντρική πλατεία όπου και βρισκόμαστε περνάει από την Μιχαήλ Καραολή και καταλήγει στην πλατεία Μπαλτατζή, ο δεύτερος αγωγός ξεκινάει επίσης από την Κεντρική Πλατεία και περνάει από την Ηρώων και καταλήγει στη Σαράντα Εκκλησιών. Πρόθεση μας είναι να εντοπίσουμε τις παράνομες συνδέσεις. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και στην  περιοχή που βρίσκεται το παζάρι της Ξάνθης. Είναι ένα κομμάτι του δίκτυο στο οποίο δεν μπορεί να μπει προσωπικό και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε μηχανικά μέσα, μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα η οποία ελέγχει όλο το δίκτυο», δήλωσε χθες στον ΜΑΧΗΤΗ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος.  
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της εταιρείας «ΥΔΡΟΦΙΛΗ» Νίκος Περτσεμλίδης δήλωσε τα παρακάτω:
«Βρισκόμαστε από το πρωί της Τετάρτης εδώ στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και προσπαθούμε να εντοπίσουμε την πορεία του αγωγού προς τα πού οδεύει, τα σκεπασμένα φρεάτια και ότι άλλο μπορούμε να βρούμε μέσα στον αγωγό όπως παράνομες συνδέσεις κλπ. Το συνεργείο μας διαθέτει εξειδικευμένες κάμερες για αποχετεύσεις τελευταίας τεχνολογίας αδιάβροχες και για υδρεύσεις, όπου μπαίνουν μέσα στον αγωγό  και ελέγχουν. Έχουν μήκος 500μέτρα καλώδιο και ελέγχουν και μέσα στο νερό το τι υπάρχει... .θα εντοπίσουμε όλες τις λαθραίες συνδέσεις».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ...!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος που για αρκετή ώρα επέβλεπε των ερευνών του συνεργείου, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του Δήμου Ξάνθης να δώσει τέλος στις λαθραίες συνδέσεις και να εντοπίσει τους παράνομους!
«Με βάση την απόφαση που πήρε η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ προχωρούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτά τα οποία μας λέει ο κόσμος, το ότι δηλαδή υπάρχουν διάφορες οσμές σε διάφορα σημεία όλης της πόλης. Να  δούμε δηλαδή από πού προέρχονται αυτές οι οσμές και παράλληλα βλέπουμε και τυχών κατασκευαστικά λάθη του παρελθόντος  και εντοπίζονται σήμερα τα σημεία τα οποία θέλουν και χρειάζονται καθαρισμό, όπως και την τελευταία φορά που είχαμε τις έντονες βροχοπτώσεις να μην έχουμε προβλήματα γενικά στην πόλη.
Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και αποτέλεσμα...», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »