*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

Μη χάσετε τον "ΜΑΧΗΤΗ" της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου-Επιστολή "βόμβα" Τσολακίδη, για τον ένα χρόνο θητείας του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη-Τι του καταλογίζει! Επιστολή διάψευση των εργαζομένων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, διαψεύδουν συκοφαντικά δημοσιεύματα των αδελφών Παύλου και Γιάννη Σιδηρόπουλου σε ΤΟΛΜΗ και XanthiPress

01 Οκτωβρίου


Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα με προοπτική ή ένα κόμμα υπό διάλυση; Καλύτερα να μιλήσουμε με αριθμούς.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ;
Το 1974 υπό την ηγεσία του ιδρυτή της Κων. Καραμανλή έλαβε 2.669.133 ψήφους. Το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων έλαβε το 2004 υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή του νεώτερου, 3.359.058. Ακόμη και επί προεδρίας Ράλλη και Έβερτ που δεν φημίζονταν για τη θετική ανταπόκριση τους στο λαό, η ΝΔ έλαβε αντίστοιχα 2.034.496 και 2.584.765 ψήφους.
Τις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει αρχίσει κάθετη καθοδική πορεία της με τη χειρότερη, αυτή των τελευταίων εκλογών, όπου έλαβε 1.526.205 ψήφους ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ακόμη μικρότερο αριθμό ψήφων 1.290.698!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον ανταπόκριση στη μεσαία τάξη την οποία εξέφραζε παραδοσιακά, δεν έχει ανταπόκριση στους νέους, στις γυναίκες, στους επιστήμονες, στους αγρότες, στις παραγωγικές ομάδες της χώρας.
Ήδη βρίσκεται στη διαδικασία μίας ακόμη προεκλογικής περιόδου, για τα του οίκου της αυτή τη φορά, και οι μνηστήρες προκαλούν απορία, ίσως και θυμηδία…
Πρώτος εκδήλωσε την υποψηφιότητά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος προέρχεται από μία πολιτική οικογένεια που ανήγαγε την πολιτική σε επάγγελμα, κληρονομικώ δικαίω! Πέντε μέλη της οικογένειας του ασχολούνται με την πολιτική. Εκτός από τον ίδιο, ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός, η αδελφή του Ντόρα, ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης και η πρώτη του εξαδέλφη, Αντιγόνη Λυμπεράκη που πολιτεύθηκε με το Ποτάμι (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι κόρη της αδελφής του Κων. Μητσοτάκη).
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του Action 24 “Evening Report” δήλωσε το εξής…πρωτότυπο όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, ποιες επενδύσεις έκανε η Νέα Δημοκρατία; “Τελευταία μεγάλη επένδυση την οποία δρομολογήσαμε είναι η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εμείς είμαστε φίλοι των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα»!!!
-Βλέπετε ο Κυριάκος, το ξεπούλημα και τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν, το ονομάζει επένδυση!!
Δεύτερος υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος θεωρεί πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα τον Αντώνη Σαμαρά… Είναι ο μέγιστος θιασώτης των μνημονίων. Αγωνίστηκε να μην του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν και η τρόικα γιατί όπως είπε οι αποφάσεις για τις απολύσεις είναι δικές του, όχι του Τόμσεν.
Είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι ήξερε πως το μνημόνιο ήταν καταστροφή αλλά έβγαινε και έλεγε «μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα».!! Διακηρύσσει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι είναι δεξιός, δεν καταλαβαίνει όμως, φαίνεται, ότι οι εποχές αυτές πέρασαν. Ο κόσμος δεν…τσιμπάει πια στις πολώσεις που του σερβίρουν. Το ζητούμενο, Άδωνι, δεν είναι να είμαστε δεξιοί ή αριστεροί, κόκκινοι ή μπλε, το ζητούμενο είναι να είμαστε Έλληνες και να προασπίσουμε αυτή τη χώρα ώστε να μην μεταλλαχθεί σε χώρο. Η υπογραφή των μνημονίων, αυτό συνεπάγεται.
Ο τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπό την αρχηγία του, η ΝΔ πήρε τις λιγότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ σε εθνικές εκλογές! Φαίνεται δεν έχει καταλάβει ο Βαγγέλης ότι η μαγκιά δεν έχει πια πέραση. Το σοβαρότερο γι’ αυτόν είναι ότι έχει ανοιχτά γραμμάτια με τη δικαιοσύνη και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης του.
Τέταρτος υποψήφιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας που απέδειξε ότι έχει διείσδυση στη Βόρεια Ελλάδα αφού είχε το σθένος και το θάρρος να σταθεί απέναντι στη ΝΔ επί Σαμαρά και να την κερδίσει. Δεν τον γνωρίζουμε καλά, έως τώρα έχει επιδείξει πατριωτικά χαρακτηριστικά και διακριτική στάση, μακάρι να τα διατηρήσει στην πορεία του. Είναι νέος και άφθαρτος, επιτυχημένος στα καθήκοντα που έχει αναλάβει μέχρι τώρα.
Εκείνο που πρέπει να αναδείξουμε, πέρα από τα πρόσωπα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αγνοεί την κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση. Ασχολείται με τις εσωκομματικές της εκλογές και δεν σκύβει ταπεινά το κεφάλι να αφουγκραστεί τον έλληνα φορολογούμενο που θα μπει σε νέα δίνη φόρων.
Δεν έγινε καμία πρόταση από τα στελέχη της για μείωση του μισθού των βουλευτών στο 50%, για κατάργηση των προκλητικών προνομίων τους, για κατάργηση των πολιτικών νεολαιών στα πανεπιστήμια και καταδίκη όλων των καρκινωμάτων που έχει επιφέρει στην κοινωνία το πολιτικό σύστημα.
Η ΝΔ ΔΕΝ έχει να επιδείξει στελέχη από την κοινωνία, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, νέους εκτός κομματικού σωλήνα γιατί έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία. Της έκλεισε την πόρτα και κατά συνέπεια η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.
Δεν χρειαζόμαστε νέα κόμματα. Χρειαζόμαστε καινούριους, φρέσκους ανθρώπους, αληθινούς πατριώτες στα κόμματα και το σημαντικότερο, για να μην βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας, χρειάζομαστε καθορισμό θητείας έως 8 έτη για όλα τα δημόσια αξιώματα.
Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από δεινόσαυρους και καρεκλοκένταυρους.
ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κουίκ: Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο καταγραφής - υποδοχής προσφύγων στον Έβρο



Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο καταγραφής – υποδοχής προσφύγων στον Έβρο, επεσήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων στην Κομοτηνή την Πέμπτη.
Όπως διευκρίνισε, «άλλο τα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας και άλλο τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο, που ονομάζονται και τριεθνικά», ενώ ζήτησε ταυτόχρονα να κατεβούν οι τόνοι από όλους, «για το ειδικό - τεχνικό αυτό θέμα», όπως το χαρακτήρισε, «για το οποίο η Ευρώπη κατάλαβε επιτέλους ότι είμαστε και σύνορα δικά της και όχι μόνο της Ελλάδας».
Ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε το παράρτημα Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον πρύτανη του Δ.Π.Θ. καθώς και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Απαντώντας σε επισημάνσεις του προέδρου του παρατήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, σημείωσε ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει σταθερά αρνητική εξαιτίας των επιπτώσεων που προκύπτουν στην περιοχή για το περιβάλλον.
Παράλληλα, ο με αφορμή την περίπτωση «επίορκου» υπαλλήλου του νοσοκομείου Κομοτηνής και την πιθανότητα επιστροφής στην θέση του, δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι «δεν θα μπορούσε ως πολίτης και ως πρώην δημοσιογράφος αλλά και ως στέλεχος των ΑΝΕΛ να δεχθεί “επίορκους” πίσω στην κρατική μηχανή».
Πηγή: ΑΜΠΕ


Σφοδρός επικριτής του Ερντογάν δέχθηκε επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τέσσερις άνδρες χτύπησαν τον γνωστό αρθρογράφο της Hurriyet


hakan


O διακεκριμένος τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Χακάν, γνωστός για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, δέχτηκε επίθεση αργά χθες μετά τα μεσάνυχτα από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο εργοδότης του.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet και παρουσιαστής εκπομπής στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk παρακολουθείτο μέχρι να φθάσει στο σπίτι του από τον τηλεοπτικό σταθμό από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο, πριν δεχτεί επίθεση κοντά στο σπίτι του, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Νισάντασι, γράφει η εφημερίδα Hurriyet, επισημαίνοντας μια νέα ένδειξη επιδείνωσης των συνθηκών για τα μέσα ενημέρωσης επί προεδρίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Βλέπουμε ότι ήταν μια οργανωμένη, σχεδιασμένη επίθεση», αναφέρει στη Hurriyet Daily News ο διευθυντής της Σεντάτ Εργκίν.
Ο ένας από τους δράστες κράτησε τον σωματοφύλακά του Χακάν, ενώ οι άλλοι τρεις ξυλοκόπησαν τον Χακάν, πριν τραπούν σε φυγή. Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά απ' όπου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο. Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα.
Η επίθεση σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά την έναρξη δικαστικής έρευνας από τούρκους εισαγγελείς για «τρομοκρατική προπαγάνδα» εναντίον του ομίλου Dogan Media Group, όπου ανήκει η εφημερίδα και το CNN-Turk. Οι επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων έχουν ενταθεί σε μία περίοδο όπου η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο τη βία από κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική χώρα.
Μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου καταγγέλλουν συχνά την κυβέρνηση της Άγκυρας για τις επιθέσεις που ασκεί στον Τύπο.
Ο Χακάν είχε δεχτεί πρόσφατα απειλές από αρθρογράφους φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης για την κριτική του κατά της κυβέρνησης και είχε ήδη ζητήσει αστυνομική προστασία.
Ο Τζεμ Κιουτσούκ, αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Star, τον είχε απειλήσει ότι θα τον «συντρίψει σαν σκουλήκι». Δύο επιθέσεις έχουν σημειωθεί από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές στα γραφεία της Hurriyet στην Κωνσταντινούπολη που κατηγορούσαν την εφημερίδα ότι παραποιεί τις δηλώσεις του Ερντογάν και ότι συμπαθεί την εκτός νόμου οργάνωση των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Η Hurriyet συγκαταλέγεται στις λίγες εφημερίδες της χώρας που επικρίνει τον πρόεδρο Ερντογάν.
Οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν μετά την απώλεια της πλειοψηφίας για το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και τις ανεπιτυχείς συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, με αποτέλεσμα να προκηρυχθούν εκ νέου πρόωρες εκλογές για την 1η Νοεμβρίου.
Σε μια πρώτη αντίδραση υψηλόβαθμο στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατήγγειλε την επίθεση. "Η Τουρκία είναι μια δημοκρατία, υπάρχει κράτος δικαίου. Δεν εγκρίνουμε ούτε αποδεχόμαστε την επίθεση αυτή", δήλωσε ο Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν.
Μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2003, ο πρόεδρος Ερντογάν έχει στραφεί επανειλημμένα κατά του ομίλου Dogan Media.

ΤΖΟΚΕΡ 01-10-2015: Αποτελέσματα κλήρωσης & διαλογή  Νέο ΤΖΑΚ-ΠΟ






 Νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ σημειώθηκε στην κλήρωση της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου 2015 στο ΤΖΟΚΕΡ (JOKER). Τα Διανεμόμενα κέρδη στην πρώτη κατηγορία (5+1) ήταν 2.858.190,44 ευρώ. Επίσης στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δώδεκα (12) τυχερά δελτία, που το καθένα κερδίζει το ποσό των 19.403,27 ευρώ.Τουλάχιστον 3.500.000 ευρώ θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Κυριακής 04-10-2015 μετά το ΤΖΑΚ-ΠΟΤ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1640ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.www.express.gr
Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:
3,   13,   21,   25,  30
ΤΖΟΚΕΡ: 17

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ    ΚΕΡΔΗ

5+1           -     ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
 5           12    19.403,27
4+1          36     2.500,00
 4        1.107        50,00
3+1       1.730        50,00
 3       42.190         2,00
2+1      19.404         2,00
1+1      85.078         1,50

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »