*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Απριλίου

Σε εμπρησμό αποδίδει ο Σάκης Λουκμακιάς τις εστίες φωτιάς...

13 Απριλίου


1.700 στρέμματα χορτολιβάδια κάηκαν Βόρεια του Νέου Ολβίου
Σε εμπρησμό αποδίδει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς, τις τρεις συνολικά εστίες φωτιάς που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα γύρω στις 18.30 βόρεια του Ολβίου σε περιοχή με χορτολιβάδια.
Γύρω στις 19.00 ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που παρενέβη με ένα όχημα (παρών και ο διοικητής της Πυροσβεστικής) και έθεσε υπό τον έλεγχό της γύρω στις 22.10 την φωτιά που έκαψε περίπου 1.700 στρέμματα  χωρίς να επεκταθεί στα γύρω χωριά.
Όπως μας είπε ο ίδιος που έβγαλε και σχετικό βίντεο στο face book, σχετικό δελτίο θα βγάλει η Πυροσβεστική υπηρεσία, ωστόσο κάποιοι έβαλαν τις φωτιές και μάλιστα ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία
Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό
 Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό για διαβουλεύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αφού ο Πάπας χαρακτήρισε "πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα" τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων στην Τουρκία.
Οι δηλώσεις του Πάπα για την αρμενική γενοκτονία είναι "μεροληπτικές" και "ανάρμοστες", σχολίασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Επίσκεψη Κώστα Ζαγναφέρη στην Πυροσβεστική αμέσως μετά την Ανάσταση
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης επισκέφθηκε αμέσως μετά την Ανάσταση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης.
Μάλιστα δεν αρκέστηκε μόνο στο να ευχηθεί τους πυροσβέστες που ήταν υπηρεσία το Χριστός Ανέστη και τις ευχές, αλλά κάθισε μαζί τους όπως λένε οι πληροφορίες μας για αρκετή ώρα, φάγανε και τσούγκρισαν κόκκινα αυγά και άκουσα τα προβλήματά τους. Ο Κώστας Ζαγναφέρης, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει όλους και με το ήθος και την σοβαρότητά του, αλλά και την σεμνότητά του, αφού την είδηση μας έδωσε πυροσβέστης κι όχι ο ίδιος κάποιος "δικός του" μέσα απο το face book...


Σχέδια για αύξηση τελών κυκλοφορίας – Ποια οχήματα αφορούν
 Προβληματισμό προκαλεί, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών, η μείωση άνω των 500 εκατ. ευρώ που έχουν υποστεί τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης.
Μάλιστα, η πτωτική αυτή τάση των εσόδων αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος καθώς τα νέα οχήματα έχουν χαμηλότερα ή μηδενικά τέλη (λόγω του ότι υπολογίζονται και με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν), αλλά και γιατί συνεχίζεται η απόσυρση και εξαγωγή οχημάτων μεγάλου κυβισμού που η χρήση τους είναι φορολογικά ασύμφορη.
Οπως αναφέρει το capital.gr σε υπηρεσιακό επίπεδο κατά καιρούς έχουν εκπονηθεί σενάρια για ένα πιο  δίκαιο σύστημα και πιο αποδοτικό εισπρακτικά σύστημα, αλλά και για αύξηση των τελών κυκλοφορίας που πρωτοκυκλοφόρησαν μετά τον Οκτώβριο του 2010 και πληρούν τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές euro 5.
Aπό την άλλη πλευρά, αναμένεται να διατηρηθούν τα σημερινά τέλη για τα οχήματα που πληρούν την τελευταία αντιρρυπαντική οδηγία euro 6.
ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ-ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ 
 
 
 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα η εγγύηση για την περιφρούρηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας, παρά τις μνημονιακές περικοπές που τους επεβλήθησαν.

Μετέφερα τα χρόνια πολλά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες της Ταξιαρχίας.

Και επειδή με ρωτάτε, φαντάζομαι, ότι κανένας δεν αμφιβάλλει, ότι οι Ε.Δ. είναι σε καλά χέρια και ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ένας Υπουργός, που όλες οι κινήσεις του δείχνουν, ότι πράττει εις το ακέραιο το καθήκον του από την Στρογγύλη μέχρι τον Έβρο και από τη Γαύδο και τη Κρήτη μέχρι την Ήπειρο και τα Επτάνησα. Είναι κοντά στο στράτευμα και των τριών όπλων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και για να σας το πω πιο απλά, είναι ο Υπουργός που δεν... μασάει από επιθέσεις και προβοκάτσιες, από φωνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας αποκλειστικά στο μυαλό του στους στόχους της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα με τους ΑΝΕΛ, για μία πατρίδα που θα αλλάξει σελίδα, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, οι οποίοι μπήκαν οριστικά στο περιθώριο, τιμωρημένοι και απαξιωμένοι από την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

 Τέλος, σε ότι αφορά την ερώτησή σας για τις δανειακές μας υποχρεώσεις, για μία ακόμα φορά οι συστηματικές τρομολαγνικές και αποσταθεροποιητικές επιθέσεις αντιπολίτευσης και αθηνοκεντρικών ΜΜΕ διαψεύστηκαν πανηγυρικά, με την καταβολή και της προχθεσινής δόσεις μας στο ΔΝΤ. Και έτσι θα βαδίσουμε μέχρι τον Ιούνιο, οπότε τελειώνει με μία επωφελή μας συμφωνία η περίοδος - γέφυρα, για να προχωρήσουμε σε όσα υποσχεθήκαμε, δημιουργώντας μια νέα Ελλάδα με χαμογελαστές τις ελληνικές οικογένειες και με την πολυπόθητη ανάπτυξη της αγοράς σε όλα τα επίπεδα».
Αυτά δήλωσε ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, όταν τελείωσε την επίσκεψη του στη Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Βόλο, για να γιορτάσει εκεί την ημέρα του Πάσχα.
Την Ταξιαρχία επισκέφθηκε μαζί με την Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τ. Βουλευτή και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη και τον ΑΝΕΛ Πολιτευτή Ξάνθης Άκη Σκουλαρίκη, ο οποίος είναι και στέλεχος του Περιφερειακού Συνδυασμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »