*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Φεβρουαρίου

Υποψήφιο περιφερειάρχη στην Αν. Μακεδονία-Θράκη κατεβάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

23 Φεβρουαρίου


Την απόφαση συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αυτόνομο ψηφοδέλτιο αποφάσισαν τα μέλη της τοπικής οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης. Το θέμα συζητήθηκε στην πολική εκδήλωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο χώρο του εργατικού κέντρου Κομοτηνής. «Η ανάγκη να εκφραστεί το μαχητικό ρεύμα κατά της πολιτικής της ΕΕ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία οδηγεί στην αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Μποτσάκης μέλος τοπικής επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης . «Πάνω σε αυτή τη λογική εμείς θέλουμε να κατέβουμε στις εκλογές της Περιφέρειας ΑΜΘ και αυτό που είπαμε είναι ότι θέλουμε να δώσουμε σε αυτή την εκλογική μάχη μία σειρά από κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε.
  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ροδόπης πρωτοστατεί στη συγκρότηση αντικαπιταλιστικής κίνησης  και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στη Κομοτηνή. Θα ακολουθήσουν και άλλες στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ενώ η κεντρική, σε επίπεδο περιφέρειας, προγραμματίζεται στις 28 Φεβρουαρίου με επικρατέστερη στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η κίνηση αυτή πρέπει να στηρίζεται στους εξής βασικούς άξονες:
1. Την καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που βυθίζει την ελληνική οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση, οξύνει την φτώχεια, εκτινάσσει τα επίπεδα της ανεργίας. 2. Την αποδέσμευση/ρήξη από το ευρώ και την ΕΕ. Η ΕΕ ήταν, είναι και θα είναι μηχανισμός του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και η παραμονή σε αυτήν μόνο να εντείνει μπορεί την εκμετάλλευση της εργατική τάξης και την πλήρη κατεδάφιση των δικαιωμάτων της.  3. Την κατάργηση του “Καλλικράτη” ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης και όχημα υλοποίησης της μνημονιακής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. 4. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο για να περάσει η οικονομία στα χέρια και στις ανάγκες του λαού. 5. Την μονομερή διαγραφή ολόκληρου του ληστρικού χρέους.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ, ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Στόχος  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δημιουργία ενός ισχυρού μαζικού ανατρεπτικού λαϊκού κινήματος, με όργανα συγκρότησης της λαϊκής βούλησης, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μποτσάκης. Ο ίδιος τόνισε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα ηγηθούν του συνδυασμού καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες στην υπόλοιπη περιφέρεια. Πάντως ανάλογες συναντήσεις με αυτή της Κομοτηνής έχουν γίνει ήδη σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη καθώς και την Ξάνθη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »