«Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΙΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Η Εκκλησία εκφράζει «την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».
Ως έμπρακτη μάλιστα έκφραση της στήριξης της προς τον ηγούμενο Εφραίμ, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τον επισθεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.


