*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Αυγούστου

Μετέ και... Ρωμέϊκα!

10 Αυγούστου
Ζουν ανάμεσά μας....Στην Ελληνική Θράκη, στη Ξάνθη μας! Και δεν διστάζουν να «κακίζον» τους μουσουλμάνους Προέδρους συλλόγων που σε εκδηλώσεις τους, όπως πριν λίγες μέρες στο Φεστιβάλ Νεολαίας Κενταύρου Ξάνθης, έκαναν το λάθος να καλωσορίσουν τον κόσμο στα....Ελληνικά!!!!
Ο λόγος για τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ που όταν μίλησε στην ίδια εκδήλωση (Κένταυρος), διαβάστε προσεχτικά τι είπε:
«Ένα από τα στοιχεία που κρατούν ζωντανή μια κοινωνία είναι η διασφάλιση της πίστης, της γλώσσας, της ανάμνησης των προγόνων, των ηθών και εθίμων. Ωστόσο, ο πρόεδρος του φεστιβάλ μίλησε ρωμαϊκά. Εφιστώ λοιπόν την προσοχή. Όταν τα διασφαλίζουμε αυτά, κοιτάξτε σας το λέω ανοιχτά: Η κοινωνία αυτή, με τα εζάν, τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια, τα χάτιμ, θα στέκεται πάντοτε όρθια. Η εικόνα αυτή, με το τσεμπέρι, τη μαντίλα, με ή χωρίς το κάλυμμα των μαλλιών κάτω από τη μαντίλα, η εικόνα αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει σε πνεύμα αδελφοσύνης, ενότητας και ομοψυχίας»!!!!
-Για να θυμηθεί βέβαια μετά και ο ίδιος ότι δεν μιλούσε τουρκικά αλλά μόνο....ελληνικά (και Πομάκικα συμπληρώνω εγώ), στα πρώτα χρόνια και τα έμαθε εκ των υστέρων τα Τούρκικα!!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »