*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαρτίου

Skoda Ξάνθη Από τώρα! Το νέο ξεκίνημα…

28 Μαρτίου
Η Skoda Ξάνθη «αδικεί» τον εαυτό της με τη θέση που κατέχει ΤΩΡΑ στον βαθμολογικό πίνακα, αφού εντός κι εκτός, χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί
*O Μαρίνος Oυζουνίδης έχει ενημερωθεί για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, έχει συναινέσει στην πρόθεση του Πανόπουλου για μείωση του όρου ηλικίας και του μπάτζετ και καταστρώνει ήδη τα σχέδιά του για την νέα Skoda Ξάνθη.
H εξασφάλιση της παραμονής για την SKODA Ξάνθη ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο προκειμένου ο πάντα διορατικός Xρήστος Πανόπουλος να βάλει τις βάσεις για το χτίσιμο της νέας ομάδας, της περιόδου 2011-2012.
Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι προσεχείς ημέρες θα είναι οι τελικές στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με τον Mαρίνο Oυζουνίδη, από τότε δηλαδή που ο Έλληνας τεχνικός αποχαιρέτησε τον Ηρακλή.
O πρώην παίκτης και βοηθός προπονητή (επί θητείας Mατζουράκη) της Skoda, ο οποίος άλλωστε ζει μόνιμα στην Ξάνθη και παρακολουθεί από κοντά τόσο τους αγώνες της όσο και κάποιες προπονήσεις, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πανόπουλο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο άνδρες έχουν ρυθμίσει σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες της διαφαινόμενης συνεργασίας τους σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της Βιαμάρ στην Αθήνα.
O Oυζουνίδης έχει ενημερωθεί για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, έχει συναινέσει στην πρόθεση του Πανόπουλου για μείωση του όρου ηλικίας και του μπάτζετ και καταστρώνει πλέον τα σχέδιά του για την ομάδα. Ακόμα και για τους άμεσους συνεργάτες του...

Ο ΝΙΚΟΣ KΕΧΑΓΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους ανθρώπους που θα αξιοποιηθούν, σε άλλο όμως πόστο από αυτό που μας είχε συνηθίσει, θα είναι ο Nίκος Kεχαγιάς.
Στον πρώην προπονητή της SKODA Ξάνθη θα ανατεθεί ένα πόστο καίριο στο ποδοσφαιρικό τμήμα (κάτι σαν τεχνικός διευθυντής), χωρίς ωστόσο να επηρεάζει σε κάτι την παρουσία του κουμπάρου του Γιάννη Παπαδημητρίου.
Πρόθεση του Πανόπουλου είναι σε τρία σημαντικά πόστα να βρίσκονται τρεις παλαίμαχοι παίκτες της Ξάνθης, τρεις πρώην συμπαίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ακριτική ομάδα.

ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΕΥΓΕΝΙΚΑ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η προφορική συμφωνία της Skoda με τον Μαρίνο Ουζουνίδη δεν αποκλείει την παραμονή του Νίκου Παπαδόπουλου στο τεχνικό τιμ της ομάδας, ωστόσο ο νεαρός τεχνικός φαίνεται να δίνει από μόνος του τη λύση...
Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, ο Παπαδόπουλος θα αρνηθεί ευγενικά μια τέτοια προοπτική, δηλαδή να παραμείνει ως βοηθός του Ουζουνίδη, όχι διότι το θεωρεί υποτιμητικό, αλλά γιατί εκτιμά πως το διάστημα που διατέλεσε πρώτος προπονητής στην Ξάνθη του δίνει τα εχέγγυα να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.
Άλλωστε και ο ίδιος κατά καιρούς είχε δηλώσει πως το μέλλον του στην Ξάνθη έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του Χρήστου Πανόπουλου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ…ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ!
Στη SKODA Ξάνθη, πάντως, έχουν ήδη καταστρώσει τα πρώτα τους πλάνα εν όψει της νέας σεζόν. Στις προθέσεις τους είναι, όπως έχουμε τονίσει, η μείωση του μπάτζετ και του μέσου όρου ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως παίκτες όπως ο Μπόατενγκ θα αποτελέσουν παρελθόν.
Το ρόστερ θα επαναξιολογηθεί και σε συνάρτηση με τις μεταγραφικές αναζητήσεις των Παπαδημητρίου και Κωνσταντινίδη θα γίνουν συζητήσεις με όλους τους ποδοσφαιριστές (ακόμα και με αυτούς που τα συμβόλαιά τους δεν λήγουν), ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ανάδειξη παικτών από τις Ακαδημίες.
Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Βασίλη Δανιήλ θα αποφασιστεί ποιοι παίκτες από την ομάδα Νέων θα ανέβουν στους «μεγάλους», ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει τόσο το θέμα της επιστροφής κάποιων «δανεικών», όσο και της επιστροφής κάποιων ποδοσφαιριστών (Πασχάλης Μελισσάς κλπ) που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας και εφόσον επιστρέψουν, μπορούν με τις εμπειρίες που απόκτησαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από πριν στην ομάδα…

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ –ΡΕΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Παρασκευής για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Στις 09:30 ήταν έτοιμοι στα Πηγάδια να ξεκινήσουν την δουλειά παίκτες και προπονητικό team, μία μέρα πριν το Σαββατοκύριακο ξεκούρασης, καθώς υπάρχει ρεπό για το διήμερο που ακολουθεί. Ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα και στη συνέχεια παιχνίδια σε αγωνιστικά τετράγωνα περιλάμβανε το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός από τους απόντες με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους.
Η ομάδα στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου θα «κυνηγήσει» το καλό αποτέλεσμα αλλά χωρίς άγχος και περισσότερη…ελευθερία στα πόδια των παιχτών. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο προπονητής να χρησιμοποιήσει μετά από καιρό σε θέση βασικού αμυντικού τον Σταθάκη, αλλά να κάνει και άλλες αλλαγές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ευχάριστη είδηση ήρθε λίγο αργότερα όμως με τον νεαρό αριστερό μπακ της SKODA ΞΑΝΘΗ Νίκο Τσουμάνη να καλείται στην Εθνική Ελπίδων για το παιχνίδι με την αντίστοιχη ομάδα του Βελγίου που θα γίνει σήμερα στο Μπέρινγκεν. Στην ίδια αποστολή να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται κι άλλος ένας παίκτης της ξανθιώτικης ομάδας, ο Γιούρι Λοντίγκιν που αγωνίζεται δανεικός στον Εορδαϊκό.

ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
Ένα από τα συνηθισμένα ταξίδια τους στο εξωτερικό έχουν κάνει οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Κώστας Κωνσταντινίδης, προκειμένου να εξετάσουν κάποιους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί στην ομάδα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γενικός αρχηγός και ο σκάουτερ της ΠΑΕ βρίσκονται στη Γαλλία, ενώ και η ισπανική αγορά είναι μία απ' αυτές τις οποίες παρακολουθούν με προσοχή στην ακριτική πόλη.
Ωστόσο επειδή τα πάντα βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, ουσιαστικές εξελίξεις στα μεταγραφικά αναμένονται μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »