*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαρτίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Λουκέτο Στο κέντρο νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης!

28 Μαρτίου
Αποψιλώνουν την ακριτική περιοχή από τις Υπηρεσίες, έκλεισαν τον Σιδηροδρομικό σταθμό, μόνο….γερόντια θα μείνουν στο τέλος!Άμεσα θα κλείσουν επτά μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα λόγω περικοπών, αλλά και για να εξοικονομηθούν 25 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάστε ποια ΚΕΝ κλείνουν άμεσα

Αποψιλώνουν την ακριτική περιοχή της Σταυρούπολης από τις Υπηρεσίες που μέχρι τώρα έδιναν κάποια οικονομική αναπνοή στον οικισμό αλλά και τα γύρω χωριά!!!! Η σημερινή Κυβέρνηση πρώτα έκλεισε τον Σιδηροδρομικό σταθμό και χθες αποφάσισε να κλείσει και το Κέντρο νεοσυλλέκτων οπότε σε λίγα χρόνια, μόνο….γερόντια θα μείνουν σε όλη την περιοχή.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Άμεσα θα κλείσουν επτά μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα λόγω περικοπών, αλλά και για να εξοικονομηθούν 25 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάστε ποια ΚΕΝ κλείνουν άμεσα
Επτά μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πρόκειται άμεσα να κλείσουν έτσι ώστε να εξοικονομήσει το Υπουργείο Άμυνας 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Όπως αναφέρουν και τα χθεσινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έκρινε ότι ο αριθμός των κέντρων εκπαίδευσης που υπάρχουν σήμερα, είναι υπερβολικός και σε πολλές περιπτώσεις δεν εξυπηρετεί τους νέους φαντάρους και προσανατολίζεται στην τελική φάση του πλάνου του, να υπάρχει ένα ΚΕΝ ανά περιφέρεια.
Το κλείσιμο θα επιφέρει και οικονομική ανακούφιση αφού το κράτος θα γλυτώνει κάθε χρόνο 25.000.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ΕΣΣΟ το κόστος λειτουργίας ενός Κέντρου Εκπαίδευσης, ανέρχεται στα 900.000 ευρώ.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ:
*Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα
*Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
*Υγειονομικού στην Άρτα
*625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα
*Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας
*557 Τάγμα Πεζικού στη Ξάνθη
*Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων 17 μικρότερων κέντρων εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν μετά το 2004 (Ρεντίνα, Μάλεμε Χανίων, Λεπτή Ορεστιάδας, Καβησσό 'Έβρου και αλλού)
Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του ΓΕΣ, σε ορισμένα από τα παραπάνω υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης το κόστος λειτουργίας τους για κάθε ΕΣΣΟ (σειρά) υπολογίζεται μέχρι 900.000 ευρώ! Σύμφωνα με την ίδια μελέτη του ΓΕΣ, κρίνεται αναγκαία η λειτουργία μόνο εννέα Κέντρων Εκπαίδευσης για την υποδοχή 15.000 νεοσυλλέκτων ανά ΕΣΣΟ. Πρόκειται για το ΚΕΜΧ (Μηχανικό) στο Ναύπλιο, το ΚΕΤΘ (Τεθωρακισμένα) στον Αυλώνα, το ΚΕΕΔ (Ειδικών Δυνάμεων) στο Μ. Πεύκο, το 6ο και το 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και την Τρίπολη αντίστοιχα, το ΚΕΠΒ (Πυροβολικού) στη Θήβα, το ΚΕΣΝ (Νοσηλευτικό) στην Καρδίτσα, το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι Κοζάνης, το ΚΕΤΧ (Τεχνικό) στην Πάτρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »