ΤΟ ΘΕΜΑ

*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Νοεμβρίου

Λεφτά υπάρχουν Αλλά δεν σας λέω… που τα δίνουμε!

11 Νοεμβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Σε τιμάει Σωκράτη Ξυνίδη που επιβεβαιώνεις την έγκριση των «απόρρητων» 400.000 Ευρώ στην Κόκλα, γιατί όμως δεν απαντάς στο «ΒΗΜΑ» που το αποκάλυψε στις 31/10/2010 και απαντάς στον… «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» που το «αναδημοσίευσε»… «εργολαβικά» στις 10-11-2010;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:
*Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ:
*Αληθές το «απόρρητο» κονδύλιο των 400.000 Ευρώ που εγκρίθηκε από τον Ξανθιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, τα ερωτηματικά όμως γίνονται περισσότερα, γιατί τα ίδια ισχυρίζεται ότι έκαναν και οι προκάτοχοί του Υπουργοί της Ν.Δ. Τζίμας και Καλαντζής!Λεφτά υπάρχουν… Αλλά δεν σας λέω που τα «δίνουμε, γιατί εσείς… ξέρετε»!!! Κάπως έτσι αντέδρασε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Μακεδονίας και Θράκης Σωκράτης Ξυνίδης μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» που φαίνεται ότι τελικά τον «ευαισθητοποίησε» να βγάλει και μια ανακοίνωση…αφού από τις 31 Οκτωβρίου 2010 που είχε κάνει την αποκάλυψη ο «ΒΗΜΑτοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής» μέχρι σήμερα, απαξίωσε να… «ασχοληθεί» με το συγκεκριμένο θέμα ο βουλευτής Ξάνθης!!!
Σιωπώντας κατά «περίεργο» τρόπο…

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΕΙ!
Ωστόσο η πολιτική υποκρισία του Σωκράτη Ξυνίδη, διαφαίνεται δυστυχώς και από την ίδια την πολιτική απάντησή του!!!
Αποφεύγει (φοβούμενος προφανώς το συγκρότημα Λαμπράκη…) να απαντήσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» που έκανε την αποκάλυψη του απόρρητου ποσού των 400.000 Ευρώ και απαντάει στον…»Ελεύθερο Τύπο» που έκανε την…αναδημοσίευσε μετά από 11 ημέρες και αφού στο ίδιο θέμα προηγήθηκε και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Καθαρές κουβέντες λοιπόν.
-Αληθές το «απόρρητο» κονδύλιο των 400.000 Ευρώ που εγκρίθηκε από τον Ξανθιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, τα ερωτηματικά όμως γίνονται περισσότερα, γιατί τα ίδια ισχυρίζεται ότι έκαναν και οι…. προκάτοχοί του Υπουργοί της Ν.Δ. Τζίμας και Καλαντζής! Δηλαδή αν και επειδή τα έκαναν οι «γαλάζιοι», τα κάνουν τώρα και οι…»πράσινοι» και μάλιστα ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;;;; Δηλαδή «απόρρητα’ λεφτά και μάλιστα… 400.000 Ευρώ υπάρχουν για «πολιτικά παιχνίδια», αλλά δεν υπάρχουν για τις συντάξεις και τον φτωχό λαουτζίκο;;;

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΠΟΡΡΗΤΑ» 400.000 ΕΥΡΩ!
Με κατάπληξη διαβάσαμε την 31/10/2010, παραμονές εκλογών, ότι εγκρίθηκαν απόρρητα κονδύλια ύψους 400.000 € από τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στη διάθεση όλων (ΒΗΜΑ 31-10-2010, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 10-11-2010).
Λεφτά υπάρχουν. Σε περίοδο μνημονίου, ανεργίας, λουκέτων, αδυναμίας να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φτώχειας και ανέχειας ένα τόσο μεγάλο ποσό πώς δικαιολογείται; Που πήγε; Γιατί απόρρητο; Που χάθηκε η διαφάνεια;
Ως "Περιφερειακή Αναγέννηση" αγωνιζόμαστε για τον τόπο και ως πολίτες αγωνιούμε γι’ αυτά που συμβαίνουν.
Γιώργος Παυλίδης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Α.Μ.Θ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ
Θεσσαλονίκη 10/11/10
ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΜΘ “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
Η εργολαβία της προσωπικής μου λασπολογίας από τον Ελεύθερο Τύπο δεν είναι κάτι το οποίο με εντυπωσιάζει. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που το κομματικό έντυπο της Ν.Δ. επιδιώκει συχνά-πυκνά και με κάθε τρόπο να με κάνει πρωτοσέλιδο. Άλλωστε υπάρχουν οι νόμιμοι τρόποι για την ηθική μου αποκατάσταση. Εκείνο που πραγματικά με αιφνιδίασε είναι η ανακοίνωση του αυτοανακηρυχθέντος ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη κυρίου Παυλίδη που δηλώνει έκπληκτος για την αναρτημένη στο διαδίκτυο απόφασή μου για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης, για την πληρωμή απόρρητων δαπανών της Γραμματείας και αφήνει υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα έγκρισης της δαπάνης. Γνωρίζει όμως ή εν πάση περιπτώσει θα όφειλε να γνωρίζει ότι:
1) Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με εντολή μου, παρότι ο Νόμος “Διαύγεια” ορίζει ότι προκειμένου περί απορρήτων δαπανών, δεν έχω τέτοια υποχρέωση. Άλλωστε εάν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση αυτή, κανείς δεν θα ήξερε την απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κύριος Παυλίδης δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι προχώρησα με δική μου πρωτοβουλία σε μια τέτοια κίνηση γιατί ξεπερνά την πολιτική και ατομική του φιλοσοφία.
2) Εάν ο κύριος Παυλίδης διερωτάται για ποιους λόγους υπήρξε τέτοια απόφαση, καλά θα κάνει να ρωτήσει τον Καβαλιώτη κ. Καλαντζή και τον Δραμινό κ. Τζίμα, συνοδοιπόρους του στη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια, σε τι συνίσταται αυτό το κονδύλι και τι δαπάνες πρέπει να πληρωθούν. Ακόμη να πουν στην κοινωνία πως το διαχειρίστηκαν. Το θέλουν;
3) Πρόκειται για έγκριση δαπάνης και έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της αρμόδιας υπολόγου υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης. Το ένταλμα αυτό δεν έχει καν εκδοθεί ακόμη, γιατί δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Άρα ευρώ δεν έχει διατεθεί.
4) Επί των ημερών μου στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης δεν έχει γίνει ούτε εγκριθεί καμία δαπάνη που να αφορά απόρρητες δαπάνες. Τι συνέβαινε επί ημερών Νέας Δημοκρατίας; Θα μας απαντήσουν ο κ. Καλαντζής και ο κ. Τζήμας τι κονδύλια απόρρητων δαπανών διέθεσαν;
5) Οποιοδήποτε ποσό θα καταβληθεί, ενδεχόμενα στο μέλλον, από το κονδύλι αυτό, θα έχει πλήρως εξετασθεί ότι πληρεί τις προϋποθέσεις και συνοδεύεται από παραστατικά, άλλωστε τυγχάνει της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όλοι στη Θράκη γνωρίζουν ποιος διέθεσε μαύρη πολιτική δύναμη την Κυριακή που πέρασε. Ποιοι έδωσαν γην και ύδωρ για την ψήφο. Υπομονή η Κυριακή είναι κοντά γιατί στην μικρή μας κοινωνία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο απέναντί μας. Ο κύριος Παυλίδης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον κακό του εαυτό.
Σωκράτης Ξυνίδης
Αναπληρωτής Υπουργός

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »