*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

15 Ιανουαρίου
*Για τις 9.30 το πρωί σήμερα έχουν προσκληθεί οι δημοσιογράφοι του Νομού να βρίσκονται έξω από τη «Ξανθίππη». Κι από εκεί με πούλμαν της Περιφέρειας όλοι μαζί, θα οδεύσουνε για τα σύνορα με Βουλγαρία, όπου ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Βούλγαρο ομόλογό του και από κοινού θα εγκαινιάσουν επίσημα τον νέο Τουριστικό δρόμο της Νομαρχίας Ξάνθης.
Τουτέστιν σήμερα ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης (και δίκαια), έχει την τιμητική του. Αν και πολύ «φοβάμαι» ότι όταν δει από κοντά τον «δρόμο» ο Γιώργος, μάλλον θα… απογοητευτεί τόσο στενός που είναι!
Αλλά στο τίποτα… και με τις καθέτους τόσο να αργούν, κάτι είναι κι αυτό.
……
*Πληροφορίες λένε ότι στον νέο Μεθοριακό σταθμό θα υπάρχουν καλλιτεχνικά συγκροτήματα και από τις δύο πλευρές, θα δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στην συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών ενώ ο κύριος Παπανδρέου θα μεταβεί εκεί με ελικόπτερο. Που σημαίνει ότι δεν θα παραβρεθεί στην επίσημη έναρξη του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Νομαρχίας Ξάνθης που θα ξεκινήσει στο ξενοδοχείο «Z-Palace».
-Και θα εκπροσωπηθεί από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραϊτη.
……
*Σημειώνω ότι σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού Ξάνθης , θα μιλήσει και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, με θέμα την «Αγροτική πολιτική και ανάπτυξη».
Και πιθανόν θα απαντήσει και στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ και για την Ζάχαρη, αλλά και για τα Συνεταιριστικά.
……
*Φουλ υπέρ Σγουρίδη και κατά Πούλιου-Αδελφών Ξυνίδη χθες ο Γρηγόρης Ακριβόπουλος. Ο οποίος με πήρε τηλέφωνο και ήταν απόλυτος στο θέμα αυτό.
-Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι ο αυριανός Δήμαρχος Ξάνθης.
-Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνεί μαζί του ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας, αλλά οι δύο «καρδιακοί» φίλοι μάλλον έχουν διαφορετικές απόψεις πλέον για τον Δήμο Ξάνθης…
……
*Διάβασα χθες στο έντυπο του κυρίου Καρυπίδη ότι «η πολιτευτής της Ν.Δ. κυρία Ανδρέου θέλει να κατέβει υποψήφια Δήμαρχος στον… Τόπειρο»!
-Και μάλιστα ότι την… «πιέζουν»!!!
-Ποιοι δεν μας είπε ούτε η ίδια, ούτε ο Σταύρος…
-Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως αποκλείεται!
……
*«Ισχυρές προσβάσεις και πολύ δύναμη έχει η πολιτευτής της νέας δημοκρατίας κα Γεωργία Ανδρέου στον Τόπειρο και την ευρύτερη παρανέστια περιοχή. Έτσι φίλοι της που ξέρουν την δύναμή της, αλλά και διαβλέπουν ότι ο Παυλακάκης δεν έχει καμία τύχη απέναντι στο Στέλιο Χατζηευαγγέλου προτείνουν στην Γεωργία να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος στον διευρυμένο δήμο Τοπείρου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Καρυπίδης.
-Καλό είναι να ξεκινάς τη μέρα σου με χιούμορ και ανέκδοτα…αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος η κυρία Ανδρέου αν «συνεχίσει» στο ίδιο μοτίβο, μόνο μειδιάματα θα προκαλεί…
……
*Αλλάζω θέμα. Δεν δημιούργησε και τις καλύτερες εντυπώσεις για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, η τοποθέτηση του συνταξιούχου εργατοπατέρα Νίκου Παπαβασιλείου στη θέση του Προέδρου της BIO filter.
Αντίθετα πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για «πράσινο»...Κοντό Νο 2 με τα συνεταιριστικά και τα τοιαύτα, καθώς ο «φθόνος» περισσεύει στους περισσότερους γαλάζιους και πράσινους για την πολιτική εξέλιξη του Σωκράτη…
......
*Ωστόσο και για να λέμε όλη την αλήθεια, αυτός που προώθησε τον Παπαβασιλείου στη συγκεκριμένη θέση λόγω της στενής του σχέσης με τον αείμνηστο Μιχάλη Τσαλδαρίδη, είναι ο νυν Πρόεδρος κ.Μπρόσκος που χθες βρίσκονταν μάλιστα στη Ξάνθη.
-Και όχι ο Σωκράτης Ξυνίδης...
-Που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με τέτοιες πρακτικές.
Και ειδικότερα όταν δεν έχει και καμία σχέση με αυτές!
.....
*Κι όσο για το εργοστάσιο «φάντασμα» στη Μόσχα επί εποχής Σεϊτανίδη στο οποίο αναφέρονταν το πρωτοσέλιδο της «Μακεδονίας» πριν λίγες μέρες, απλά θα υπενθυμίσω ότι στην διοίκηση εκείνη, συμμετείχε και ο Νίκος Παπαβασιλείου...
Έτσι για την ιστορία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »