*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

Κατάμεστο για τον Γερουλάνο το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ. Μπουρχάν και Έρση ήταν εκεί. Ειδήσεις και σχόλια.

01 Οκτωβρίου


Η απάντηση για το Πικαντίλι 5 – Τα όνειρα, αυτήν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ, από το Next tv Θράκη – Μακεδονία.

(σ.σ. Όλη η μεγάλη μουσικοθεατρική παράσταση  της 13 Μαρτίου 2024 από την τηλεόραση του Next)

……………………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

 



*Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασε ο Παύλος Γερουλάνος στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου. Ήταν να ρθει στις 20.30 και ξεκίνησε την ομιλία του στις 10 παρά. Παρά τα παραπολιτικά των τελευταίων ημερών, απών ο Θανάσης Ξυνίδης, παρόντες όμως  οι

Γιώργος Γκιρτζίκης, Γιάννης Ιερόπουλος, Ανέστης Αντωνιάδης, Ερση Παρχαρίδου, Μπαράν Μπουρχάν (ανεξάρτητος βουλευτής), Ρούλης Δημητριάδης και ο εκπρόσωπός του στη Ξάνθη Αχιλλέας Τσαρτσάρας με Σάββα Μελισσόπουλο΄κλπ.



Μάλιστα εκτός από το Next tv παρούσα ήταν και η ΕΡΤ στις δηλώσεις του. 

(σ.σ. Ανοιχτά κατά Δούκα, Διαμαντοπούλου κλπ)

........

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αλλοδαπός πήγε να «πουλήσει» τρία ζωάκια συντροφιάς και τον... συνέλαβαν, αφού έκανε «εμπόριο», μετά από καταγγελίες!

Ιδού τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:

Συνελήφθη την 28-9-2024 το πρωί στην  Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, ένας αλλοδαπός, έπειτα από σχετική καταγγελία για κατοχή και διάθεση προς εμπορία τριών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) τα οποία παράλληλα χρησιμοποιούσε σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.

......

*Άπαιχτο σχόλιο συμπολίτισσας για το Drone του Δήμου Ξάνθης από συμπολίτισσα στο fb όπου μάλλον δεν μπαίνει πολύ συχνά για να μην γνωρίζει τους λόγους που νοικιάστηκε για την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να ενημερώνει τις πολιτικές προστασίες για τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Διαβάστε την ανάρτησή της:


«Maria Dramali: Καλημερα, γνωρίζει κάποιος και ρωτώ προς ενημέρωση όλων που έχουμε την απορια, γιατί υπάρχει drone που πεταει κάθε βράδυ πανω απο το πρωτο γυμνάσιο και μένει εκεί όλο το βράδυ?? Ευχαριστώ εκ των προτερων για τις απαντήσεις Και η ατάκα απάντηση από συμπολίτη μας.

-Σωκράτης Καρακάσης: Αυτοί που νομίζουν πως τους παρακολουθούν, πόσο ψωνάρες παίζει να είναι».

.........

*Και η απάντηση από τον γνωστό πρώην τηλεπαρουσιαστή και δημοσιογράφο του Κανάλι 6:


«Syligardakis George: Δεν έχει καλά καλά ούτε δύο μήνες που ανακοινώθηκε και γράφτηκε και εδώ μέσα ότι ο δήμος έκανε σύμβαση με εταιρεία security η οποία λειτουργεί και το drone το οποίο για δύο μήνες έχει συμβατική υποχρέωση να το χρησιμοποιεί για λόγους πολιτικής προστασίας πάνω από την πόλη της Ξάνθης. Προφανώς υπάρχει χειριστής του drone, υποθέτω από την εταιρεία, ο οποίος το κατευθύνει κάθε φορά ώστε να έχει μία όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα της πόλης. Μάλιστα η σύμβαση είναι αναρτημένη και στην Διαύγεια για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί αναλυτικά, με το συνολικό κόστος που θα επιβαρύνει τον δήμο να είναι περίπου στις 55.000 ευρώ για δύο μήνες, αν θυμάμαι καλά. Η σύμβαση, ακόμη και με την παράτασή της λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και θα φύγει από την λίστα με τα "μεγάλα προβλήματα" που έχουν κάποιοι Ξανθιώτες... Το κακό με τον καθένα που λέει το μακρύ και το κοντό του δεν είναι ότι δεν ξέρει, είναι ότι βαριέται ή και αρνείται να κάνει μία έστω γρήγορη έρευνα για να μάθει. Έτοιμη μασημένη τροφή περιμένουν όλοι και εδώ μέσα, κατά προτίμηση φτηνό και εύπεπτο κουτσομπολιό...».

.....

*Και σχόλιο από τη στήλη ουδέν, αν και να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω κι αν το ποσό είναι της τάξεως των 55.000 ευρώ για την σύμβαση των δυο μηνών. Πάντως καλό είναι να βγάλει κάποια στιγμή ένα δελτίο τύπου ο Δήμος Ξάνθης.

Για να έχουν και μια τεκμηριωμένη και έγκυρη πληροφόρηση οι δημότες. Κάτι κατά την ταπεινή μου γνώμη ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει. Για να μην λέει κι ο καθείς  το μακρύ ή κοντό του.

……

*Από την Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Πολυξένη Μπρίκα πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:


«Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 θα αρχίσουν εργασίες  καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου και του κτηρίου Γκαίρυ, απέναντι από το Κέντρο Υγείας Ξάνθης (πρώην ΙΚΑ). Ως εκ τούτου απαγορεύεται η είσοδος και η στάθμευση  όλων  των οχημάτων, οι δε βραχίονες εισόδου δεν θα ανταποκρίνονται στα τηλεχειριστήρια.

Επίσης, παρακαλούνται οι κάτοχοι των οχημάτων που έχουν σταθμεύσει στο χώρο να φροντίσουν άμεσα  για την απομάκρυνσή τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Πολυξένη Μπρίκα».

 

Σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών Περιφέρειας
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»


Ομόφωνα εγκρίθηκε, μετά την εισήγηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Αργύρη Πατακάκη, η σύσταση «Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», το καταστατικό λειτουργίας της και η υπαγωγή στο Πρόγραμμα «Απόλλων» από το σώμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ  την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» θεσπίστηκε με σκοπό να καλύπτει σε σημαντικό ποσοστό τις ενεργειακές ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και τους Δημάρχους της ΑΜΘ στην Κομοτηνή, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την υλοποίηση της ενεργειακής κοινότητας την Περιφέρειας μας όπου και προέκυψε έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής των φορέων, ενώ στο επόμενο διάστημα, θα προγραμματιστούν ενημερωτικές παρουσιάσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η συμμετοχή στην Ε.Κ.Π. της ΠΑΜΘ με στόχο τη μείωση του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, θα είναι ανοιχτή για όλους τους δικαιούχους φορείς και νοικοκυριά της Περιφέρειας και θα πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης.

Γραφείο Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη

Αγροτικής Οικονομίας,

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΠΑΤΑΚΑΚΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ SPARMATSETO ROBOTICS
ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ


Το Sparmatseto Robotics συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στην Ξάνθη.

Σε μια γιορτή της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε με παιδιά και γονείς, να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις όχι μόνο για την εκπαιδευτική ρομποτική αλλά και γενικά για την θέση του παιδιού στην σύγχρονη κοινωνία, την σωστή του εκπαίδευση και την ανάπτυξη, μέσω δομημένων προγραμμάτων, όλων των απαραίτητων soft skills που θα του δώσουν τα καλύτερα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον.

 Θα θέλαμε από την πλευρά μας, εκτός από τα παιδιά και τους γονείς που μας επισκέφθηκαν, να ευχαριστήσουμε θερμά την διεύθυνση του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» για την πρόσκληση, καθώς και το προσωπικό του κέντρου για την αγαστή και άψογη συνεργασία του.

Δράσεις όπως η Βραδιά του Ερευνητή, είναι υπερπολύτιμες για την σωστή ενημέρωση των πολιτών του μέλλοντος σε έναν κόσμο που εξελίσσεται συνέχεια.

Πάμε για την επόμενη…

Με εκτίμηση

Αντώνης Βαρβατσούλιας

Υπεύθυνος επικοινωνίας Sparmatseto Platform

 

Προϊόντα Χωρίς Μεσάζοντες την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Ξάνθη!


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ θα πωλούνται προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ από τις 7 π μ έως 13.00 μμ.

Προϊόντα με παραγγελία

-Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο από τον Γεωργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας τα 5 λίτρων με 45 ευρώ σε πλαστικό δοχείο

-Χαρτί υγείας (τριών φύλλων ) 30 ρολά ( συνολικά 6 κιλά ) με 15 ευρώ

-Χαρτί κουζίνας 4 τεμάχια των 450 γραμμαρίων με 4 ευρώ

-Χαρτοπετσέτες τα 660 τεμάχια με 3 ευρώ

Οι παραγγελίες γίνονται στην ιστοσελίδα Ενεργοί Πολίτες Ξάνθης ή στα τηλέφωνα 6949208482 και 6937414652

Προϊόντα χωρίς παραγγελία

-Τυρί: φέτα αιγοπρόβεια και κατσικίσια από τυροκομείο της Πέλλας σε συσκευασία 1 και 2 κιλά με 11 ευρώ το κιλό

-Μέλι ανθόμελο με 7 ευρώ το κιλό

-Ελιές το 1 κιλό με 3,8 ευρώ

-Γραβιέρα Κρήτης από 14 ευρώ το κιλό

-Πατάτες κίτρινες jelly από την Άνω Βροντού Σερρών

-Ρύζι, από την περιοχή της Χρυσούπολης, Καρολίνα 1,5ευρώ το κιλό, γλασέ και νυχάκι 1,4 ευρώ το κιλό.

-Γίγαντες Καστορίας με 6 ευρώ το κιλό

-Φρούτα εποχής σε χαμηλές τιμές.

-Ψάρια κεφάλια από την Βιστωνίδα με 3 ευρώ το κιλό.

 

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στους Κήπους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν την 28-9-2024 το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στο ανωτέρω Συνοριακό Σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα  και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς με τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »