*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Οκτωβρίου

Η Ξάνθη γιόρτασε την 105η Επέτειο Απελευθέρωσης με λαμπρότητα αλλά και "γκρίνιες"! Live η παρέλαση απο το το Next

04 Οκτωβρίου

 







*Δένδια ποτέ δεν θα  γίνεις δημοφιλής πολιτικός για την Ξάνθη, γιατί είσαι ο Υπουργός που εγκλημάτησες εναντίον της, κλείνοντας τον Αύγουστο του 2012 την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης! Και παρά τις τότε δεσμεύσεις σου, μας είπε ψέματας και η Σχολή επί 12 χρόνια παραμένει κλειστή! Ευτυχώς θα την ανοίξει τον Νοέμβριο 2024 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 



Mε μεγάλη κοσμοσυρροή, λαμπρότητα αλλά και πολλές γκρίνιες και παράπονα για την μεγάλη  καθυστέρηση των φετινών εκδηλώσεων λόγω ....Δένδια , γιορτάστηκαν στην πόλη της Ξάνθης τα 105 Χρόνια Ελεύθερης Ζωής από την Απελευθέρωσή της από τους Βουλγάρους. 

Όλη την παρέλαση μετέδωσε ζωντανά με άψογη εικόνα το Next tv Θράκη - Μακεδονία.


 



Αναλυτικότερα:

Με λαμπρότητα η πόλη της Ξάνθης και φέτος την 105 Επέτειο Απελευθέρωση της πόλης.

Την ίδια στιγμή, μαχητικά πέταξαν πάνω από την Ξάνθη, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Που κατάφερε πάντως να προκαλέσει την δυσαρέσκεια των Ξανθιωτών και μόνο με την παρουσία του, αφού κανείς δεν ξεχνάει φυσικά ότι είναι ο Υπουργός που έκλεισε την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!!! Την οποία επαναλειτουργεί  και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από τον ερχόμενο Νοέμβρη 2024

Κακά τα ψέματα αλλά ο Δένδιας δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ "αγαπητός πολιτικός για τους Ξανθιώτες" αφού τον "βαραίνουν" πολλά λάθη για την περιοχή μας. 

Παρόντες επίσης στις φετινές εκδηλώσεις ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης και βουλευτές του Νομού μας, ενώ Οικοδεσπότης της Πανηγυρικής Μέρας ήταν φυσικά ο Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός. 

Το "θλιβερό" και πάλι της σημερινής Γιορτής; Κλειστή η αγορά και τα μαγαζιά της πόλης, ανοιχτό το Εμπορικό Κέντρο Flamingo όπου κάποια στιγμή θα γίνει κανένα σοβαρό ατύχημα στον επικίνδυνο κόμβο και θα παριστάνουν όλοι τους.... Πόντιους Πιλάτους!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ 

Νίκος Δένδιας: Ειδική αναφορά στο κομμάτι της Μουσουλμανικής μειονότητας.

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ο Νίκος Δένδιας  ανέφερε: «Θα ήθελα να δηλώσω τη μεγάλη μου χαρά και την τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Ξάνθη, στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης το 1919. Λέω πάντα ότι οι επέτειοι έχουν νόημα όχι μόνο επειδή θυμόμαστε το παρελθόν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη μας στους προγόνους μας που διασφάλισαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αλλά έχουν νόημα γιατί δημιουργούν πρότυπα τα οποία πρέπει να ακολουθούμε για να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας στο παρόν και στο μέλλον».

Παράλληλα, ο Υπουργός έκανε μια εκτενή αναφορά στη Θράκη, τονίζοντας πως «όταν βρίσκομαι εδώ στη Θράκη, στο ακραίο σημείο προς ανατολάς και του ελληνισμού αλλά και της Ευρώπης, όλα αυτά τα λόγια αποκτούν ένα τελείως διαφορετικό νόημα. Θα ήθελα επίσης να πω ότι τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει γίνει νομίζω φανερό σε όλους, και εκτός Ελλάδος το πόσο στρατηγική είναι η σημασία της Θράκης. Αποτελεί ένα κομβικό σημείο μεταξύ της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Ένα σαφέστατο διάδρομο επικοινωνίας. Μια περιοχή αναγκαία για τα συμφέροντα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα μου επιτρέψετε να πω ευρύτερα και του Δυτικού κόσμου. Χαίρομαι λοιπόν όταν βλέπω την τοπική κοινωνία να συμμετέχει με τόση ζέση στις εθνικές επετείους και τα νέα παιδιά, τους νέους ανθρώπους σε αυτούς που βασιζόμαστε για το αύριο να παρελαύνουν με υπερηφάνεια και καμάρι με τη σημαία της πατρίδας μας. Θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά επίσης στη μουσουλμανική μειονότητα και να πω ότι αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικότητας της Θράκης, έτσι τους βλέπουμε, έτσι τους αντιμετωπίζουμε. Είμαι βέβαιος, σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι η Θράκη θα ακμάσει, θα ακμάσει ακόμη περισσότερο και θα τη δούμε στο σύντομο και όχι στο απώτερο μέλλον να παίζει έναν κομβικό ρόλο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Χριστόδουλος Τοψίδης: Τιμή σε όλους αυτούς που πολέμησαν»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Ξάνθη για να γιορτάσουμε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Δήμαρχο, όλους τους φορείς, όλους τους πολίτες της Ξάνθης, και της Περιφέρειας, την απελευθέρωση της Ξάνθης το 1919. 105 χρόνια συμπληρώνονται ελεύθερης  ελεύθερης Θράκης, ελεύθερης Ελλάδας. Οφείλουμε τιμή σε όλους αυτούς που πολέμησαν για να είμαστε εμείς και οι επόμενες γενιές ελεύθεροι. Έτσι λοιπόν, πρέπει να συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε την ιστορία μας σε όλους τους νέους. Έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε αυτό τον λαό από κάθε θεσμική μας θέση για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να ανατάξουμε την Περιφέρεια μας. Για αυτό λοιπόν δεσμεύομαι ως Περιφερειάρχης ότι κάνουμε ότι είναι δυνατόν».

Στράτος Κοντός: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υπηρετούμε την πόλη της Ξάνθης»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός στις δηλώσεις του, επισήμανε τα παρακάτω: «105 χρόνια από την πρώτη μέρα που υψώθηκε η ελληνική σημαία στην πλατεία της πόλης μας, στο στύλο του ρολογιού. 105 χρόνια που αυτή η σημαία δείχνει πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει ένα έθνος όταν είναι ενωμένο και δουλεύει δεμένο και ενωμένο για το καλό του τόπου. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε σε αυτή την πόλη, είμαστε πολύ υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτή την πόλη, αυτή την πόλη η οποία διδάσκει πολυπολιτισμικότητα, διδάσκει αρμονική συμβίωση, διδάσκει την ειρήνη και την ελευθερία των λαών».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »