*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Σεπτεμβρίου

Η Μεγάλη Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή 2024 στην Ξάνθη στις 27 Σεπτεμβρίου 2024

26 Σεπτεμβρίου

 

*Η Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων στην Ξάνθη θα φιλοξενήσει τη Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή (MEDNIGHT 2024), ένα ξεχωριστό πανευρωπαϊκό γεγονός που παντρεύει την επιστήμη με την τέχνη, την καινοτομία με τη μαγεία.

Η Μεγάλη Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή 2024 στην Ξάνθη:  Μια Γιορτή της Επιστήμης και της Καινοτομίας

Η πιο μαγευτική βραδιά της επιστήμης πλησιάζει! Στις 27 Σεπτεμβρίου 2024, η Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων στην Ξάνθη θα φιλοξενήσει τη Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή (MEDNIGHT 2024), ένα ξεχωριστό πανευρωπαϊκό γεγονός που παντρεύει την επιστήμη με την τέχνη, την καινοτομία με τη μαγεία.

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, σε συνεργασία με ερευνητές και ερευνήτριες από διαφορετικούς κλάδους, προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις και να συμμετάσχει σε ποικίλες διαδραστικές δραστηριότητες. Από τις 18:00 έως αργά το βράδυ, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν καινοτόμες τεχνολογίες, να βιώσουν εικονικές και επαυξημένες πραγματικότητες, και να συμμετάσχουν σε εικονικές ανασκαφές και 3D ψηφιοποιήσεις στον χώρο της αρχαιολογίας.

Η εκδήλωση στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, όπου η επιστήμη γίνεται προσιτή και κατανοητή για όλους. Το MEDNIGHT 2024 είναι αφιερωμένο στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων και πολιτών, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει το ανθρακικό του αποτύπωμα.

Με είσοδο ελεύθερη, η Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και εντυπωσιακές παρουσιάσεις, που θα συνδυάζουν τη γνώση με τη διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους επιστήμονες και τα έργα τους, βιώνοντας τον κόσμο της επιστήμης όπως ποτέ άλλοτε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα mednight.athenarc.gr.

    Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για κοινοποίηση στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

 📍Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, Παράρτημα Ξάνθης, Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων
🎫 Είσοδος Δωρεάν
📅 Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
🔗 Περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3WA8yB9

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »