*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Ανδρουλάκης στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ: Στις 6 Οκτωβρίου οι εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ!

30 Ιουνίου

Tα χαρτιά του άνοιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ έπειτα από την κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες για την ηγεσία του κόμματος.

Εισηγήθηκε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 13 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την συνεδρίαση με την πρότασή του για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη για την εκλογή του αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης ο Χάρης Δούκας αναμένεται να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος  ξεδιπλώνοντας παράλληλα την πολιτική του πρόταση για για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Έτοιμος όμως να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Παύλος Γερουλάνος.


Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.


Χαρακτηριστικά στην συνάντηση βρέθηκαν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εδώ και μέρες με ανακοίνωση του στηρίζει τον Δήμαρχο της Αθήνας, όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος το 2021 ήταν στον στενό πυρήνα του Νίκου Ανδρουλάκη. Από τον βορρά, Αντώνης Σαουλίδης και Κώστας Πετρίδης που είχαν στηρίξει τον νυν πρόεδρο στις προηγούμενες εσωκομματικές και τώρα θα στηρίξουν τον Δήμαρχο της Αθήνας βρέθηκαν και αυτοί στην συνάντηση.

Το “παρών” επίσης έδωσαν η πρ. Βουλευτής, Τόνια Αντωνίου, ο Θοδωρής Μαργαρίτης από την Ανανεωτική Αριστερά , ο Γρηγόρης Κατσίλας, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, η Βάσια Αναστασίου, ο προερχόμενος από την ΕΔΕΜ, Νίκος Ιωσήφ, ο Παντελής Καμάς, ο Μανώλης Αννέτης, η πρώην Αν. Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Λάζαρος Καραούλης, ο Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνος Σκανδάμης, ο Αριστείδης Γκατζόγιας, ο Γιάννης Φωτάκης, ο Θανάσης Λεβέντης, ο Βασίλης Νούσιος, ο εκ των Τρικάλων και υποψήφιος Δήμαρχος το 2021, Γιώργος Ηλιάδης, η Έφη Πάγκαλου, ο Τάσος Δαρσινός και ο Χρήστος Μέγας.


Οι δημοσκοπήσεις και οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι

Εν μέσω εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της politic.gr δείχνει πως εφτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στη δημοτικότητα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας προηγείται ελαφρώς του Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

    Χάρης Δούκας: 21,5%
    Νίκος Ανδρουλάκης: 20,9%
    Παύλος Γερουλάνος: 18,4%


Ο Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε έτοιμος να καταθέσει την δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον η συνεδρίαση κυλήσει χωρίς παρατράγουδα, αλλιώς θα το πράξει τη Δευτέρα. Θα παρουσιάσει την δική του πολιτική πρόταση, όπως έκανε συνομιλώντας με εκατοντάδες στελέχη – κεντρικά και περιφερειακά – προκειμένου να λάβει την στήριξή τους,

Ο Μιχάλης Κατρίνης είναι ένα βήμα πριν ανακοινώσει επίσης την υποψηφιότητα του, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν θα το κάνει στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »