*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

Ξεκάθαρο μήνυμα Αυγενάκη: Όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη!

23 Μαΐου

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα αποζημιώνονται και θα ενισχύονται μόνο όσοι πραγματικά παράγουν και όποιος παρανομεί θα οδηγείται στη Δικαιοσύνη,  έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης με δήλωση που έκανε με αφορμή την κατάθεση  στη ΓΓ της Κυβέρνησης του σχεδίου για το νέο κυρωτικό πλαίσιο που αφορά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ και ΕΠΙΠ.

Ελέγχονται μια προς μια οι 1.000 περιπτώσεις της «εγκληματικής ομάδας» παράνομων ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους και αγρότες- Προφυλακίσθηκαν τέσσερις

Συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε on camera μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Πρόκειται για καθοριστικό βήμα, στην προσπάθεια ελέγχων που έχουμε ξεκινήσει από τις 18 Ιανουαρίου με μικτά κλιμάκια του ΥΠΑΑΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΕΦΕΤ και των κατά τόπους ΔΑΟΚ, με αποτέλεσμα να αποτρέψουμε χιλιάδες ελληνοποιήσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν. Ως τώρα τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζουμε διασταυρωτικούς ελέγχους και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η αποκάλυψη κυκλωμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με παράνομες ενισχύσεις και οι περίπου 1.000 περιπτώσεις που εντοπίσθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία είναι μόνο η αρχή.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Διαθέτουμε πλέον όχι μόνο μηχανισμούς αλλά και την πολιτική βούληση να αποκαλύψουμε κάθε περίπτωση παρανομίας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, όποια θέσει κι αν κατέχει, να δρα σε βάρος των πολλών τίμιων παραγωγών της χώρας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »