*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Κρίμα. Μακάμπι - ΠΑΟ 85-83: Άργησε να ξυπνήσει και γεύτηκε πικρή ήττα θρίλερ

30 Απριλίου

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την ανώτερη Μακάμπι, η οποία πλέον προηγείται με 2-1 στην σειρά των playoffs της Euroleague, σε ένα παιχνίδι που έγινε άκρως ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στην τέταρτη περίοδο άλλαξαν πρόσωπο και έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν την νίκη.

Αποφασισμένη από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε η Μακάμπι, η οποία ξεκίνησε να σκοράρει κατά ριπάς με αποτέλεσμα οι παίκτες του Παναθηναϊκού να μην μπορούν αν αντιδράσουν και να μείνουν πίσω στο σκορ. Μπορεί οι αλλαγές που έκανε στο σχήμα ο Αταμάν να βοήθησαν την κατάσταση, όμως η πρώτη περίοδος έληξε με τους Ισραηλινούς να προηγούνται με 23-11.

Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας κόστισαν στο «τριφύλλι», καθώς μπορεί να μείωσε στο -7 (28-21) όμως η Μακάμπι κατάφερε και πάλι να ανεβάσει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο δείχνοντας ότι ελέγχει το παιχνίδι. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 46-37 και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως η έλλειψη συγκέντρωσης τον κράτησε πίσω.

panathinaikos_makabi_32c6b.jpg

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αντιδράσει καθώς πολλοί απο τους παίκτες της ομάδας ήταν σε κακό βράδυ. Αντίθετα η Μακάμπι έκανε το παιχνίδι της και σταδιακά αύξανε την διαφορά στο σκορ με αποτέλεσμα να συνεχίσει να κρατά τα ινία του παιχνιδιού στα χέρια της. Το μόνο θετικό στοιχείο της τρίτης περιόδου για τους φιλοξενούμενους ήταν το σερί 9-0 που έκανε στην εκπνοή, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 11 πόντους (67-56).

Οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και μείωσαν σε 69-63, με τους Παπαπέτρου και Βιλντόσα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκοράρισμα. Ο… συνήθης ύποπτος του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Ναν, σκόραρε δύο κρίσιμα τρίποντα με αποτέλεσμα να φέρει την ομάδα του ένα πόντο πίσω από τους γηπεδούχους (83-82), ενώ η εύστοχη βολή του Λεσόρ διαμόρφωσε το 83-83 με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν πολύ έντονα, με τους διαιτητές να εξετάζουν ενδελεχώς την φάση του Λεσόρ με τον Μπράουν, με το καλάθι να μην μετράει και να γίνεται τζάμπολ για την διεκδίκηση της τελευταίας επίθεσης.

panathinaikos_makabi__2_27691.jpg

Η Μακάμπι κέρδισε την μπάλα αλλά ο Γκραντ φάουλ, με αποτέλεσμα να δώσει στους παίκτες του Κάτας τον… τελευταίο λόγο με μόλις 5 δευτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη. Όμως ακόμα ένα φάουλ του Γκραντ, έστειλε τον Μπράουν στην γραμμή των βολών. Ο ίδιος ευστόχησε και στις δύο, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στα χέρια του Παναθηναϊκού με 2,6 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

Ο Ναν πήρε το τελευταίο κρίσιμο σουτ αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 85-83. Έτσι στην επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων οι Ισραηλινοί θα ψάξουν την νίκη που θα τους στείλει στο Final-4 της Euroleague, ενώ το «τριφύλλι» έχει ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να φέρει την σειρά ξανά στην Αθήνα και να παίξει τα… ρέστα του για τα ημιτελικά.

Τα στατιστικά των παικτών:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ 5, Γουέμπ 8, Μπράουν 16, Σόρκιν 6, ΝτιΜπαρτολομέο 2, Ριβέρο 8, Κοέν 3, Μέιερ, Τόμασον, Νίμπο 22, Μπλατ 2, Κόλσον 13.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα 9, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου 17, Γκραντ 6, Ναν 25, Λεσόρ 14, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 2, Μήτογλου 10, Μαντζούκας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »