*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαρτίου

Μαθητές απο 8 σχολεία του Δήμου Ξάνθης, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό.

28 Μαρτίου




Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που φέρνει τα παιδιά των δημοτικών σχολείων σε επαφή με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης,  μαθητές από οκτώ  σχολεία επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Ελένη Γιάνναρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Στράτο Κοντό, οι μαθητές από τα 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης, καθώς και από το Δημοτικό Σχολείο Ευμοίρου και από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο κωφών και βαρήκοων, παρουσίασαν με ενθουσιασμό τις ιδέες τους για τα σχολεία, τη γειτονιά τους και το μέλλον. Η αγάπη τους για τον Δήμο ήταν εμφανής, ενώ παράλληλα εξέπληξαν με την ωριμότητα και το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για τα κοινά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, κ. Ιωάννης Δρεμσίζης, ηγήθηκε μιας εικονικής συνεδρίασης, με τα παιδιά να αναλαμβάνουν τον ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων. Μέσα από αυτή την εμπειρική διαδικασία, ο κ. Δρεμσίζης εξήγησε με εύληπτο τρόπο τη σημασία των αποφάσεων και των οργάνων διοίκησης της πόλης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς,  στους εκπαιδευτικούς, στα στελέχη των υπηρεσιών και στους αιρετούς, για την απόλυτη συνεργασία τους, καθώς  αξιοποίησαν ακόμη μια ευκαιρία για την εξέλιξη των βιωματικών εμπειριών, των πολιτών του αύριο.

Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών συμβάλλει στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης, η οποία προσφέρει στους μαθητές πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες, χτίζοντας παράλληλα τους πολίτες του αύριο.




 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »