*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Δεκεμβρίου

Δήλωση φωτιά του Κ. ΜΑΛΑΚΗ για το κλείσιμο του δικαστηρίου Ξάνθης: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε να μας ξεπουλήσει!»

19 Δεκεμβρίου


Ένα ηχηρό όχι στην κατάργηση του Πρωτοδικείου λέει η Ξάνθη, η οποία προφανώς και δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση από αυτή που ήδη έχει υποστεί διαχρονικά.

Οι δικηγόροι της Ξάνθης αλλά και πολλοί πολίτες στο πλευρό τους αλλά και η ΑΔΕΔΥ με τον Πρόεδρό και  Δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης, με την παράταξη του νέου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού, Χαράλαμπο Ευστρατίου,  ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε και το Next tv Θράκης –Μακεδονίας που στηρίζει δυναμικά τους αγώνες τους.


Αναλυτικότερα: 

Μαχητική και μαζική ήταν η κινητοποίηση των δικηγόρων Ξάνθης για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Ξάνθης.

Παρόντες σχεδόν όλοι οι δικηγόροι της Ξάνθης με επικεφαλής την Πρόεδρο Δέσποινα Χατζηφωτιάδου αλλά και τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Μαλάκη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δυο Προέδρων, η παγκόσμια τράπεζα προτείνει στο πόρισμα της, την ενοποίηση του Πρωτοδικείου Ξάνθης με το Πρωτοδικείο Ροδόπης», ενώ με συνθήματά τους και πλακάτ  οι παρόντες δικηγόροι της Ξάνθης, «είπαν ΟΧΙ στο κλείσιμο του Δικαστηρίου Ξάνθης».

Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης και πολιτευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαλάκης ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, αφού στις δηλώσεις του στο Next tv τόνισε με έμφαση, «Η Κυβέρνηση δυστυχώς αποφάσισε να μας ξεπουλήσει...», ενώ η Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου ζήτησε την στήριξη όλων των δημοσίων Φορέων, του νέου  Δημάρχου Ξάνθης, της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης κλπ «την στήριξη του αγώνα τους».



«Συμμετοχή του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και συμπαράσταση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, ο οποίος αγωνίζεται για την διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να υπάρχει Πρωτοδικείο στη Ξάνθη. Λέει “ΌΧΙ στην Κατάργηση του Πρωτοδικείου Ξάνθης” και την μεταφορά του στην Κομοτηνή. Αντιδρούμε όλοι μαζί και ζητάμε άμεσα την ανατροπή της απόφασης της κυβέρνησης που έχει ως σκοπό να κλείσει ακόμη μια δημόσια δομή εξυπηρέτησης των πολιτών στην Ξάνθη. Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες ότι η μεταφορά του πρωτοδικείου στην Κομοτηνή θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική τους επιβάρυνση, μια και για κάθε υπόθεση τους θα πρέπει να μετακινούνται με δικά τους έξοδα στην Κομοτηνή. Ζητάμε άμεσα την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των φορέων της πόλης μας για την ανατροπή της άδικης απόφασης» σημειώνει ο Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »