*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

H ανάρτηση του Αναστάσιου Μποζίδη για τον κόμβο της πλατείας Μπαλτατζή. Οι ειδήσεις χωρίς μεϊκάπ...!

25 Νοεμβρίου


«Στο γήπεδο του Μπαλτατζή οι αθλητές προπονούνται κάτω από το φως των μόλις    12 λαμπτήρων.

Οι υπόλοιπες 11 λάμπες παραμένουν καμμένες.

Λίγες ακόμα να καούν και οι προπονήσεις θα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Και όλα αυτά εν έτη 2022 στην πόλη με τα 1000 χρώματα – προβλήματα.

Ένα  από τα Στραβά της πόλης που δείχνει ασέβεια προς αθλητές, ομάδες, προπονητές και γονείς.

Αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος που θα δει αυτήν την ανάρτηση ευελπιστώ να έχει το φιλότιμο για  να αναλάβει δράση.

Είναι ντροπή αυτή η κατάσταση και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή οι "ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ" που δίνονται με ένα "ΘΑ "...».

(Από την ανάρτηση της Marianthi Avon Tsiantidou στα «Στραβά και ανάποδα)

……………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


 

*To σχόλιο από γνωστό συμπολίτη μας, για το γνωστό κυκλοφοριακό κόμβο στην πλατεία Μπαλτατζή έχει πράγματι ενδιαφέρον, αλλά ποιος τον ακούει;:

«Αναστάσιος Μποζίδης: Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 περίπου, οδός Δημόκριτου στην συμβολή με τον κυκλικό κόμβο της πλατείας Μπαλτατζή. Τονίζω την ημέρα και την ώρα, γιατί δεν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά, ούτε και η κίνηση μεγάλη για να δικαιολογεί το σκηνικό που θα περιγράψω :

Η οδός Δημοκρίτου είναι διπλή με νησίδα στην μέση. Στο σημείο που βρισκόμουν, έχει διαβάσεις πεζών. Ερχόμενος από την πλευρά του ΚΑΠΗ, φτάνω στην πρώτη διάβαση, σταματάνε δύο μηχανάκια και ένα αυτοκίνητο, περνάω χωρίς καθυστέρηση. Ξεκινώντας να περάσω και την δεύτερη διάβαση, είμαστε 2 άτομα από την πλευρά μου, και 4 από την απέναντι. Πριν την διάβαση, σταματημένη μια κυρία με αυτοκίνητο , περιμένει να περάσουμε. Δεν καθυστερούμε καθόλου ούτε εμείς, ούτε οι απέναντι. Κορνάρει ο Ελληναρας που βρίσκεται πίσω από την κυρία πιέζοντας την (να μας πατήσει ας πούμε; να εξαφανιστεί ας πούμε; να κάνει τι ακριβώς;;;) Δυστυχώς, επειδή είχε κι άλλα οχήματα πίσω από την κυρία, δεν μπορώ να πώ με σιγουριά ποιος ακριβώς οδηγός ήταν αλλά... αν τυχόν διαβάζει τώρα αυτό το κείμενο ένα έχω να του πώ: εύχομαι το ίδιο να κάνει κάποιος άλλος οδηγός στην μάνα του ή στο παιδί του ή γιατί όχι και σε 'κείνον τον ίδιο να δούμε θα του αρέσει; Συνέλθετε λέμε!».

-Να συνέρθουν αλλά στον συγκεκριμένο κόμβο… όποιος περάσει, πέρασε! Αυτό από προσωπική εμπειρία γιατί περνάω συχνά πυκνά από εκεί..

……

*Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ποσοστό 7% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της dimoskopisiPulse επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ενώ μοιρασμένοι είναι για το πότε επιθυμούν να στηθούν κάλπες.

……

*Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, ενώ στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

……

*Στα θέματα εμπιστοσύνης για τα θέματα της οικονομίας και την ανάπτυξης καθώς και για τα εξωτερικής πολιτικής και ενεργειακής κρίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διαφάνεια.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 35%, ο Αλέξης Τσίπρας 26%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 10% και κανένας από τους τρεις 24%.

…….

*Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ποσοστό 43%, ο Αλέξης Τσίπρας 26%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 6% και ο κανένας το 20%.

…….

*Πως πάει η Νέα Δημοκρατία στη Ξάνθη; Μαύρο… χάλι! Χειρότερα δεν γίνεται!

……

*Συνελήφθησαν την Τρίτη 22-11-2022 το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας δύο ημεδαποί, διότι εντοπίσθηκαν σε δύο περιπτώσεις να οδηγούν ένα Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενοι αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ για τα οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή την 13-11-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής και την 18-1-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Απορρίπτουμε στο σύνολο τους
τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις»


Απάντηση στην αντίδραση της Τουρκίας για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης δίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Τουρκία για μια ακόμα φορά διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα προκειμένου να στηρίξει τις μονομερείς και αβάσιμες αιτιάσεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εξισώσει ένα διμερές Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο συνάφθηκε με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους Διεθνείς κανόνες με ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της που καταπατούν βασικές έννοιες του Διεθνούς Δικαίου.

Παράλληλα, τη στιγμή κατά την οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κατηγορεί ψευδώς τη χώρα μας, η οποία ακριβώς καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των ζωών στη θάλασσα.

Η χθεσινή υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης με την Αίγυπτο εντάσσεται ακριβώς σε αυτή την προσπάθεια της Ελλάδας, καθώς και της Αιγύπτου.

Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις».

 

42 δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δωρεάν σπιρομέτρηση προσέφερε στους πολίτες το Κέντρο Υγείας Αβδήρων σε συνεργασία με τον Δήμο και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 42 σπιρομετρήσεις και αξιολογήσεις αποτελεσμάτων, το πρωί της Τετάρτη (23/11), στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης χρονίων αναπνευστικών παθήσεων. 

 

Επίδομα θέρμανσης: Σπάει τα κοντέρ με πάνω από 800.000 αιτήσεις

«Συνωστισμός» επικρατεί στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ καθώς τα νοικοκυριά σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το νέο επίδομα θέρμανσης που φθάνει έως 1.600 ευρώ.

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα έχει δεχθεί πάνω από 800.000 αιτήσεις ενώ οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία για την υποβολή αίτησης έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022. Η πρώτη πληρωμή του επιδόματος έχει «κλειδώσει» στις 21 Δεκεμβρίου 2022 και αφορά την προκαταβολή για τους παλαιούς δικαιούχους και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

Το  επίδομα κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους ορεινών περιοχών ενώ όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση και δεν θα χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο για να ζεστάνουν την κατοικία τους ή οι παλαιοί δικαιούχοι που θα εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα έως 1.600 ευρώ αρκεί το εισόδημά τους να μην ξεπερνά τα 14.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 20.000 ευρώ για τον έγγαμο.

 

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί στον Έβρο για κατοχή ναρκωτικών και όπλων!

Συνελήφθησαν την 22-11-2022 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου, δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, του νόμου περί όπλων και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, οι δράστες επιβαίνοντες σε αγροτικό αυτοκίνητο μετέβησαν στο παραπάνω σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη Χώρα από την Βουλγαρία και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «NORMAN» βρέθηκε στο όχημα, επιμελώς κρυμμένη και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 20,8 γραμμαρίων και στην κατοχή του συνοδηγού ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Σημειώνεται ότι αρχικά ο οδηγός του οχήματος αντιστάθηκε κατά τον έλεγχο στους αστυνομικούς. Κατασχέθηκαν η ποσότητα κάνναβης και το μαχαίρι. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας. 

 

Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι στην Αλεξανδρούπολη για κλοπές μοτοσικλετών!

Συνελήφθησαν την 22-11-2022 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από 5-9-2022 έως 21-11-2022 διέπραξαν κλοπές δίκυκλων οχημάτων στην Αλεξανδρούπολη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Συγκεκριμένα, οι δράστες διέπραξαν δύο κλοπές μοτοσικλετών και τρεις κλοπές μοτοποδηλάτων, ενώ σε δύο περιπτώσεις επιχείρησαν να αφαιρέσουν δύο μοτοποδήλατα, χωρίς να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους. Σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση ένας από τους δράστες αφού μετέφερε το ένα από τα αφαιρεθέντα μοτοποδήλατα σε αγροτική περιοχή της πόλης, έθεσε φωτιά σε αυτό, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Επισημαίνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »