Ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην ορεινή Ξάνθη, ανοίγει και πάλι σήμερα στις 6 το πρωϊ όπως μας είπε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος, μετά από 2 σχεδόν χρόνια που παραμένει κλειστός, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την πανδημία στη χώρα μας.
Φυσικά σημαντικό κομμάτι επιτυχίας σε αυτό έχουν τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης που αγωνίστηκαν για να καταφέρουν.
Σημαντική ωστόσο είναι και η προσφορά του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη που αγωνίστηκε ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα και είχαν πάει τον τελευταίο καιρό, τουλάχιστον 2-3 φορές στον Άγιο Κωνσταντίνο για να δουν πως είναι ο δρόμος, που πράγματι έχει ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ και είναι προσβάσιμος για τους οδηγούς.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, σε νεότερο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα και Κυβερνήσεως και έχει ισχύ από 11 Απρίλιου έως και 18/04 συμπεριλαμβάνεται και ο μεθοριακός σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι ακολουθώντας τα πρωτόκολλα για την είσοδο στην χώρα που ισχύουν σε όλους τους άλλους μεθοριακούς σταθμούς.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΤΙΔΗ ΣΤΟ FB
Σημειώνεται πάντως ότι την είδηση έκανε γνωστή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης αναφέροντας σε σχετική ανάρτηση στο fb και τα εξής :”Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20355, η οποία έχει ισχύ από τις 11 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00, θα ανοίξει η μεθοριακή δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Πλέον ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ξανθιωτών και ενισχύεται η ΠΕ Ξάνθης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας Χρήστο Μέτιο, για το συνεχές ενδιαφέρον του και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τη δίκαιη απόφασή τους. Η Περιφέρεια πηγαίνει μπροστά.”
(Η φωτο από συνεργασία του κ Κουρτίδη στη μεθοριακή διάβαση με τους Νομάρχη του Σμόλιαν και το Δήμαρχο του Ζλατοβγκραντ)
-Χαιρετάμε την λειτουργία του Αγίου Κωνσταντίνου από σήμερα στις 6 το πρωί και πολλά μπράβο στον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννη Ιερόπουλο που έδωσε και την μεγαλύτερη μάχη. Αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτό.