*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαΐου

Μπάσκετ: Υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ο Ρούμογλου, πουλέν του Λύρατζη που...δεν "έκανε" στον Ματθαίο!

21 Μαΐου

*Όλοι απορούν πως ο Ματθαίος Σαββίδης δεν ήθελε αυτόν τον νεαρό παιχταρά στο Λεύκιππο και τον "δάνεισε" στον ΑΡΙΩΝΑ για να τον πουλήσει τελικά στον ΠΑΟΚ έναντι...5.000 ευρώ!!!

Ενηλικιώθηκε προ ημερών και... προβιβάστηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Απόστολος Ρούμογλου, έκλεισε τα 18 χρόνια του στις 15 Μαΐου 2021, γεγονός που δρομολόγησε την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο». Και ο Λύρατζης, πουλέν του οποίου είναι, πανηγυρίζει!!! 

Η απορία όλων; Πως αυτόν τον παιχταρά ο Ματθαίος Σαββίδης τον "δάνεισε" στον Αρίωνα του Αμοιρά και τελικά τον πούλησε στον ΠΑΟΚ μόνο....5.000 ευρώ!!!

Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς τον περασμένο Οκτώβριο από τον Λεύκιππο Ξάνθης, κέρδισε τα βλέμματα πάνω του στο φετινό εντός έδρας, εξ’ αναβολής, παιχνίδι πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (18/4, 68-74). Ο Άρης Λυκογιάννης, ειδικότερα, του έδωσε ένα εξάλεπτο συμμετοχής στο ματς, το οποίο αξιοποίησε άριστα, σκοράροντας στο φινάλε με τρίποντο. Σουτ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα στη νίκη των «πράσινων».

Ο Ρούμογλου βρέθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και υπέγραψε τετραετούς διάρκειας συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο».

Οι «ασπρόμαυροι» ανέφεραν, σχετικά, σε σημερινή ανακοίνωσή τους:

«Πριν από μερικές ημέρες συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια και σήμερα ο Απόστολος Ρούμογλου υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών, συνεχίζοντας στον ΠΑΟΚ αυτό που ξεκίνησε στη διάρκεια της φετινής, χρονιάς, όταν και «έγραψε» τις πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Ο Απόστολου Ρούμογλου γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 2003, έχει ύψος 2μ.01 και κατάγεται από την Ξάνθη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ). Και παρά το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 16 ετών συμμετείχε σε ανδρικό πρωτάθλημα, είχε ουσιαστική συμμετοχή στην άνοδο του Αρίωνα στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, συμμετείχε και στις προπονήσεις του κλιμακίου Βορρά της Εθνικής Εφήβων.

Στον ΠΑΟΚ εντάχθηκε στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και στη μεγαλύτερη διάρκεια της φετινής σεζόν συμμετείχε στο πρόγραμμα και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, παρά το γεγονός ότι ως μαθητής της Γ΄ Λυκείου προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στους Πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι άριστος μαθητής, θέλει να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και εκτός από πολύ διάβασμα στη διάρκεια της σεζόν ο Απόστολος Ρούμογλου πρόλαβε να αγωνιστεί σε 2 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 18 Απριλίου 2021 και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου πέτυχε και το πρώτο τρίποντο της καριέρας του».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »