*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

670 εμβολιασμοί στη Ξάνθη, 4.000 περίπου στην Περιφέρεια ΑΜΘ-Ματαιώνεται το Μουσικό Φεστιβάλ. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

19 Ιανουαρίου


Πυρκαγιά ξέσπασε την Τρίτη 19/1 το μεσημέρι σε σπίτι στην οδό Μαλγάρων στην Κομοτηνή.
Το ταβάνι λόγω της φωτιάς κατέρρευσε και δεν είναι πλέον κατοικήσιμο.

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 2 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και ένα βοηθητικό με 8 πυροσβέστες.

(Από το «xronos.gr»_

…………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Με ενημερώνουν από πρώτο χέρι ότι την περασμένη Παρασκευή βρέθηκαν και πάλι επιθεωρητές της δημόσιας διοίκησης για έλεγχο σε θέματα ΕΟΔΥ. (σ.σ. Όλοι οι υπάλληλοι δεν είναι κολλητοί του Φανουράκη...). Και έκαναν μάλιστα πολλές ερωτήσεις, ενώ σύστησαν στον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο να είναι… προσεχτικός!

-Αλήθεια ή ψέματα;

……

*Και φυσικά επιμένουμε από την πλευρά να μας ρωτάμε, γιατί παραγγελία 10.000 rapid test; Τόσο μεγάλης προμήθειας δηλαδή; Και ποιοι υπάλληλοι μέτρησαν τα τεστ; Το κόστος των οποίων αγνοούμε ακόμη όλοι μας;

……

*Και βέβαια ενημερώνω τους δημότες, γιατί κάποια με ρωτήσανε και στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ότι…

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνει ότι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, από τις 10:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ, rapid test, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα κάνουν τον έλεγχο στο εσωτερικό του κτηρίου, σε τρείς ειδικά διαμορφωμένους χώρους και η πρόσβαση των πολιτών θα πραγματοποιείται από την κεντρική είσοδο, στο πάρκινγκ, του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου Ξάνθης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

……

*Σε 670 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη μέχρι και τη Δευτέρα 19/01, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπ. Υγείας.

Οι εμβολιασμοί που ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες στην ΠΕ Ξάνθης, αφορούσαν αρχικά το υγειονομικό προσωπικό ενώ πλέον εμβολιάζονται οι άνω των 85 με σειρά προτεραιότητας και αφού πρώτα έχουν κλείσει ραντεβού.

Από τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτουν παρενέργειες σε όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ οι εμβολιασμοί αγγίζουν πλέον τους 4.000.

Την πρώτη θέση συνεχίζει να κατέχει ο Έβρος με 1.409 εμβολιασμούς, ακολουθεί η Καβάλα με 746 και η Ξάνθη με 670. Στη Δράμα έχουν εμβολιαστεί 670 άτομα ενώ στην Ροδόπη μόλις 387.

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία για την ΑΜΘ:

    ΞΑΝΘΗΣ    670 (+61 την 19/01/2021)

    ΔΡΑΜΑΣ    509 (+54 την 19/01/2021)

    ΡΟΔΟΠΗΣ  387 (+45 την 19/01/2021)

    ΚΑΒΑΛΑΣ 746 (+60 την 19/01/2021)

    ΕΒΡΟΥ       1409 (+131 την 19/01/2021)

.....

*To έχει ανακαινίσει, σχεδόν κάθε πρωί πίνει εκεί τον καφέ του και περιμένει φυσικά πως και πως… ν’ ανοίξουν τα τζοκεράδικα!

Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο Κοινωνικής Πρόνοιας και δημοτικό σύμβουλο Τάσο Θεοδωρίδη που περιμένει πως και πώς να επαναλειτουργήσουν τα ΤΖΟΚΕΡΑΔΙΚΟ αφού αγόρασε το επί της οδού Βενιζέλου πρακτορείο και κάθε πρωϊ εκεί τον βλέπω να απολαμβάνει και τον πρωινό καφέ του.

Ποιόν περιμένει φυσικά από τους πρώτες σαν πελάτη στο μαγαζί του; Μα τον φίλο του τον Φανουράκη! Θέλει κι ερώτημα; Και ειδικά τώρα που ο Αμοιράς τον «τελείωσε» μια για πάντα από το τζοκεράδικο της πλατείας;

……

*Ποιος είναι ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για την υπόθεση ξυλοδαρμού του σταθμάρχη

Από το δωμάτιό του, όπου έπαιζε το αγαπημένο του μπουζούκι, βρέθηκε πάνω σε μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Από τις «αλάνες» των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, συμμετείχε στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του ελεγκτή του Μετρό, φαίνεται ότι κάτι ξέχασε… Την ιδιότητα του αστυνομικού.

Έτσι μετά απ’ όσα έγιναν και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, το Αρχηγείο της αστυνομίας τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση.

……

*Οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές κατέγραψαν μικρή μείωση το 2020 σε σχέση με το 2019.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας» η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 διαμορφώθηκε στα 129 εκατ. ευρώ, από 142,8 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2019 και 151,51 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018.

Οι ακάλυπτες επιταγές στο διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2020 ανήλθαν στα 96,4 εκατ. ευρώ από 108,9 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2019 και 113 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018.

 

Λειτουργία λαϊκών αγορών στον Δήμο Αβδήρων
με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας


Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει τους καταναλωτές και τους δραστηριοποιούμενους στις λαϊκές αγορές του ότι από 18-01-2021 έως 25-01-2021 η λειτουργία τους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.3060/16-01-2021 και συγκεκριμένα:

-Υποχρεωτική απόσταση πέντε (5) μέτρων μεταξύ των πάγκων,

-Συμμετοχή σε ποσοστό 50% όλων των κατηγοριών δραστηριοποιούμενων,

-Απόσταση τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των εξυπηρετούμενων,

-Πέντε (5) εξυπηρετούμενοι (το ανώτερο) σε αναμονή.

Η δραστηριοποίηση θα γίνει σύμφωνα με τους ονομαστικούς πίνακες που εμπεριέχονται στην υπ. αριθ. 32/483/18-01-2021 απόφαση της Αντιδημάρχου Αβδήρων η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αβδήρων, στο πρόγραμμα διαύγεια και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου στη Γενισέα.

Παρακαλούμε για την επίδειξη της ίδιας υπευθυνότητας και συνέπειας που έχετε επιδείξει μέχρι και σήμερα.


Το Νοσοκομείο Ξάνθης και οι πολίτες, θρηνούν τον θάνατο του γιατρού ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗ -Ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΞ

Σήμερα είναι μέρα πόνου και ψυχικής οδύνης για την ιατρική οικογένεια και όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Με μεγάλη λύπη η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου ανακοινώνει τον αιφνίδιο θάνατο του εκλεκτού συνάδελφου και φίλου Γιώργου Κουγιουμτζίδη ,Διευθυντή ΩΡ Λ Μειλίχιος ,υπομονετικός, ταγμένος στην εξυπηρέτηση του πάσχοντα συνανθρώπου συχνά μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ,παρέμεινε ένας στρατιώτης της Υγείας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Καλό Παράδεισο, αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιώργο.

Το Δ.Σ της ΕΙΝΟΚΥΞ

 

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έρχεται να λύσει παθογένειες χρόνων και παράλληλα να συμβάλλει στην βελτίωση και την αναβάθμιση των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα:

-Θεσμοθετείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θα καθορίζεται από τις ίδιες τις σχολές, με ξεκάθαρους όρους και περιορισμούς.

-Δημιουργείται παράλληλο μηχανογραφικό για τα Δημόσια ΙΕΚ τα οποία αναβαθμίζονται.

-Εισάγεται το χρονικό όριο φοίτησης, με εξαιρέσεις στις περιπτώσεις υγείας, εργασίας ή άλλους σπουδαίους λόγους.

-Θωρακίζεται και ενισχύεται το κύρος του Πανεπιστημίου - βελτιώνεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά - ενισχύεται η αυτονομία τους και η δυνατότητά τους να διαμορφώσουν ιδιαίτερη ακαδημαϊκή φυσιογνωμία.

-Θεσμοθετείται πειθαρχικό συμβούλιο φοιτητών και τα παραπτώματα θα αφορούν από το αδιάβλητο των εξετάσεων μέχρι και αξιόποινες πράξεις.

-Εγκαθίσταται ηλεκτρονικό σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εισόδου-εξόδου, ενώ ταυτόχρονα συστήνεται Ειδική Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Στοχεύουμε ψηλότερα.

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν την δυνατότητα να γίνουν τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πυλαρινός    Χρήστος Παπαχαβιάρης

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ματαιώνεται λόγω κορονοϊού το Φεστιβάλ «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πες μου, α, πες μου λοιπόν, πού πήγε όλη εκείνη η άνοιξη…

Τάσος Λειβαδίτης

Αγαπητοί Φίλοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Φεστιβάλ μας «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», λόγω της  συγκυρίας, ματαιώνεται. Εφέτος, αν οι περιστάσεις το επέτρεπαν, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα εστιάζαμε μουσικά και ποιητικά στην έννοια της Ελευθερίας.

Είναι μεγάλη η λύπη μας για την ανέφικτη εαρινή συνάντησή μας. Για τη  σύμπραξη που στερούμαστε, αυτή που όλα αυτά τα χρόνια μετέδιδε παιδεία στα παιδιά μας, έδινε σάρκα και οστά στα όνειρά μας,  πλούτιζε τον νου και την καρδιά μας,  αναδείκνυε επίμονα το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, τον Πολιτισμό μας. Αυτόν που στα Μουσικά Σχολεία υπηρετούμε και δημιουργούμε.

Τον Πολιτισμό του Μέλλοντός μας.

Ανανεώνουμε, λοιπόν το ραντεβού μας, για την επόμενη Άνοιξη και ευχόμαστε να είμαστε όλοι γεροί για να τη γιορτάσουμε.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Βαρδικελδόγλου

Ο πρόεδρος του

Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Ηλίας Ασκαρίδης

 

Συνελήφθη Έλληνας στη Χρυσούπολη με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν θαμμένα στην αυλή του σπιτιού του

Συνελήφθη την Δευτέρα (18-1-2021) το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “AS” του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης στην οικία του δράστη, βρέθηκε θαμμένο στον αύλειο χώρο ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 218 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »