*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Οκτωβρίου

Αλάτι & Πιπέρι Η διεθνούς φήμης λυρίστρια Λίνα Παλερά παρουσιάζει στη Ξάνθη την δισκογραφική της δουλειά

26 Οκτωβρίου

 

Πρώτος σε διαγωνισμό Φυσικής μαθητής Β' Λυκείου από την Ξάνθη

Ένας μαθητής β’ Λυκείου από την Ξάνθη, ο Σπύρος Τερλεμές, ήρθε πρώτος πανελλαδικά σε διαγωνισμό Φυσικής και τώρα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς Φυσικής παγκοσμίως, την Βαλκανική Ολυμπιάδα, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 10 χώρες.

Το κύρος της Βαλκανικής Ολυμπιάδας είναι τέτοιο που, εάν μαθητής καταφέρει να πάρει μετάλλιο σε αυτή, εισάγεται καθ’ υπέρβαση σε όποια σχολή περιέχει το μάθημα της Φυσικής (ακόμα δηλαδή και στην σχολή της Ιατρικής), χωρίς να χρειαστεί να δώσει καθόλου πανελλήνιες εξετάσεις.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς έχει πάρει μέρος και σε άλλους διαγωνισμούς φυσικής και μαθηματικών, επιστημονικά συνέδρια, διεθνείς δράσεις κι έχει γράψει και δημοσιεύσει εργασίες για το πανεπιστήμιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε Μέρα Ελλάδα», ο ίδιος σκέφτεται να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, ενώ εξήγησε ότι αφορμή για την ενασχόλησή του με τα μαθηματικά και τη φυσική, υπήρξε ένα βιβλίο, το οποίο ήταν δώρο του παππού του και αποτέλεσε το πρώτο του ερέθισμα  για τις δύο αυτές επιστήμες.

 

Το Σάββατο 31/10 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης η παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της διεθνούς φήμης λυρίστριας Λίνας Παλερά

Το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας της ΦΕΞ σας καλεί στην παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της διεθνούς φήμης λυρίστριας Λίνας Παλερά με τίτλο Aurora το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:00, στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Ελάτε να παρακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερο και πολύμορφο μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από Ορφικούς Ύμνους, περνάει σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και καταλήγει σε σύχρονα ρυθμικά μοτίβα.

Περιορισμένες θέσεις, είσοδος με προσκλήσεις, 5€ με κρασί.

Η συναυλία πραγματοποιείτε με σκοπό την ενίσχυση του Μουσείου.

Επικοινωνία: 2541025421.

 

Γιορτή για το μητρικό θηλασμό την Κυριακή 1/11
στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11:00 διοργανώνει στην κεντρική Πλατεία Ξάνθης μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, τηρώντας η καθε μία και ο καθένας απο εσάς που θα θέλατε να συμμετάσχετε, ολά τα μέτρα ασφαλείας τα οποία ορίζει το επίπεδο επικινδυνότητας του νομού μας (μάσκες, αποστάσεις κ.α)!

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Κάστρο του Διδυμοτείχου

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμότειχου "Καστροπολίτες - Γνώση και Δράση" υποδέχθηκε στο Διδυμότειχο τον κ. Δημήτρη Σκουρογιάννη, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως Designer (σχεδιαστής), σύμβουλος πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, πολιτιστικών φορέων, στον τομέα δράσεων δημιουργικότητας. Επίσης επιμελείται την σχεδίαση και την δημιουργία νέων προϊόντων καθώς και των διαδικασιών που οδηγούν σε καινοτομικές δράσεις και σε δράσεις που έχουν να κάνουν με το οικονομικό περιβάλλον.

Ο κ. Σκουρογιάννης επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου κατόπιν πρόσκλησης από την Πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης κα Αγγέλα Γιαννακίδου. Οι Καστροπολίτες έχουν συνεργασθεί κατά το παρελθόν με την κα Γιαννακίδου, η οποία τους εμπιστεύθηκε να περιηγήσουν τον προσκεκλημένο της στο κάστρο του Διδυμοτείχου.

 

Πρόγραμμα Role Models - Erasmus+ στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 επισκέφτηκαν το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης η κ. Τσακαλδήμη Κική και ο κ. Πατερόπουλος Κώστας - ως εκπρόσωποι του Συλλόγου «Δρομέας Θράκης» - για την υλοποίηση συνέντευξης με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον Covid-19, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος Role Μodels - Erasmus+ που υλοποιείται για τρίτη χρονιά στη σχολική μονάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιούν οι καθηγήτριες Μιντσίδου Μαρία, Δόδουλα Αλεξάνδρα και Τουλουμτζή Φιλιώ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »