*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Οκτωβρίου

Η εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Ξάνθη., ο Κριτσίνης και ο "μέντορας". Οι ειδήσεις χωρίς μεϊκαπ...

29 Οκτωβρίου

 

Μεγάλη κοσμοσυρροή χθες στο κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας
Υγείας στην Κομοτηνή για το τεστ κορωνοϊού! Αλλά δεν ξεπέρασαν τα 70-100 άτομα!

………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

Με μάσκες, χωρίς παρελάσεις και με F-16 που έδωσαν την δική τους βροντερή παρουσία, γιορτάστηκε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου το “ΟΧΙ” στην Ξάνθη

Στην ουσία η μοναδική εκδήλωση που έγινε ήταν αυτή της κατάθεσης Στεφάνου από την οποία έλαμψαν μάλιστα δια της… ΑΠΟΥΣΙΑΣ τους όχι μόνο σύσσωμοι οι αντιδήμαρχοι του Τσέπελη αλλά και οι βουλευτές του Νομού Ξάνθης.

-Μόνο ο Χουσείν Ζεϊμπέκ έδωσε το παρόν ενώ οι επίσημοι ήταν λιγότεροι από κάθε άλλη φορά!

……

*Την ίδια ώρα τον ουρανό της Ξάνθης διέσχιζαν την ίδια στιγμή μαχητικά F-16 ενώ οι παρευρισκόμενοι που κατέθεσαν στεφάνια το έκαναν με τη χρήση μάσκας, με πρώτο και καλύτερο τον Τσέπελη που… ΠΡΟΣΕΧΕ ιδιαίτερα, διότι αντιλήφθηκε μάλλον ότι… η «μαγκιά» έχει και τα όριά της!

Και στην  Θεία Λειτουργία των Κιμμερίων, πήρε στο λαιμό του και τον αξιωματικός της αστυνομίας που ήταν δίπλα του, μη τηρώντας και αυτός τα μέτρα! .

……

*Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη για την 28η Οκτωβρίου,  περιλάμβαναν την δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Δρίμτζια Μαρία.

……

*Στην συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και καταθέσεις στεφάνων, με την τελετή να κλείνει με τον Εθνικό ύμνο τον οποίο απέδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης και έψαλαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Και μετά οι περισσότεροι έφυγαν βολίδα για καφέ στο Φρατέλι ή στην παραλία ή προτίμησαν κάποια ταβέρνα!

Μάλιστα ταβέρνα της Ορεινής Ξάνθης (προς Εχίνο μεριά…), ήταν ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ μάσκα φορούσαν μόνο τα… γκαρσόνια!

……

*Δεν ξέρω ποιόν εννοεί «μέντορα» του Σάκη Κριτσίνη ο Τένης –προφανώς τον πρώην συνέταιρό του στη «Θράκη» Στέλιο Μωραϊτη- έχω όμως την αίσθηση ότι αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε με ποιόν ήταν περισσότερο ή λιγότερο κολλητός ο Σάκης… αναμφισβήτητα προηγείται ο ίδιος σε όλα! Και διαφημιστικά και φιλικά…

……

*Επί Προεδρίας Μαρίνου Σδρέβανου στη ΔΕΥΑΞ, όχι μία αλλά τουλάχιστον δυο φορές αιτήθηκε να πάρει τα ποσά που είχαν εισπράξει τα ΜΜΕ και επί Τσέπελη αλλά στη δική του θητεία ο «φωνασκών» Ιπποκράτης Καμαρίδης!

-Τώρα που είναι Πρόεδρος ο ίδιος, δεν θα μας δώσει επιτέλους τα ποσά που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ, φιλικά… συγγενικά και… «εχθρικά»; ΜΜΕ δηλαδή που δεν τον λιβανίζουν;

Ή φοβάται μήπως γελάσει και το… παρδαλό; Και εκτεθεί  ακόμη περισσότερο;

……

*Συνελήφθη την Τρίτη 27-10-2020 το απόγευμα στο Διδυμότειχο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, ένας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48,4 γραμμαρίων, ένα (1) πλαστικό φιαλίδιο με υπολείμματα κοκαΐνης και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

 

Στις 30 Οκτωβρίου η καταβολή επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) παροχές, ύψους 177.459.568 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα καταβληθούν:

-Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 242.632 δικαιούχους, συνολικού ύψους 53.554.965 ευρώ.

-Το επίδομα στέγασης σε 218.020 δικαιούχους, συνολικού ύψους 26.725.599 ευρώ.

-Το επίδομα γέννησης σε 13.001 γεννήσεις, συνολικού ύψους 13.185.00 ευρώ.

-Τα προνοιακά επιδόματα ατόμων με αναπηρία σε 168.325 δικαιούχους, συνολικού ύψους 71.103.667 ευρώ.

- Το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.037 δικαιούχους, συνολικού ύψους 309.581 ευρώ.

-Το επίδομα ομογενών σε 7.106 δικαιούχους, συνολικού ύψους 250.000 ευρώ.

-Η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982) σε 21.460 δικαιούχους, συνολικού ύψους 7.794.509 ευρώ.

-Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων σε 13.495 δικαιούχους, συνολικού ύψους 4.408.083 ευρώ.

-Τέλος, η Συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019 σε 2.204 δικαιούχους, συνολικού ύψους 134.164 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των παροχών του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

 

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Τσάκρη για 4.000 θανάτους έως τον Φεβρουάριο 2021

Τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού στη δημόσια υγεία, αναδεικνύει μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που επικαλέστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

Εξήγησε ότι σύμφωνα με την εν λόγω πρόβλεψη για την Ελλάδα, με τα μέτρα για τον κορονοϊό που ισχύουν αυτή τη στιγμή, αναμένονται περίπου 4.000 θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021. Εάν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και υπάρξει γενικευμένη χρήση της μάσκας, ο αριθμός των θανάτων θα είναι αρκετά μικρότερος, περίπου γύρω στους 3.000, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

ΣΟΚ στη Δράμα: Γιος σκότωσε την μητέρα του
μετά από διαπληκτισμό και συνελήφθη

Μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, αυτή τη φορά στην Δράμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας, τραυμάτισε θανάσιμα την μητέρα του με μαχαίρι, έπειτα από έναν έντονο διαπληκτισμό που είχαν. Στο σημείο της τραγωδίας υπήρχε μέχρι αργά αυξημένη αστυνομική δύναμη που είχε αποκλείσει την περιοχή και είχε ήδη ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίος ο άνδρας σκότωσε την μητέρα του, ενώ αναζητούνταν και το όπλο του εγκλήματος. Στην περιοχή έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει το θύμα στο νεκροτομείο. Ο δράστης ήδη κρατείται από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Το Αστυνομικό δελτίο αναφέρει:

Συνελήφθη την Τετάρτη (28-10-2020) το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, την Τετάρτη το βράδυ στη Δράμα, ο δράστης ευρισκόμενος στην οικία όπου διέμενε με την ηλικιωμένη μητέρα του, προκάλεσε το θάνατό της δι' ασφυξίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Με εισήγηση Μέτιου: Μαζικά covid test στην Κομοτηνή στις 29-30 Οκτωβρίου

Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 στον γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κομοτηνής την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ (πρώην Υγειονομικό, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Συμεωνίδη, απέναντι από το ΙΚΑ).

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν.

 

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από κορωνοϊό

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού με 77 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 10.027 ανθρώπους μεταξύ των 368.513 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Τουρκία, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

«Το επίκεντρο του ιού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, διευκρινίζοντας πως «τέσσερις στους 10 πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί» στον ιό, στο σύνολο της χώρας, εντοπίζονται σε αυτήν την πόλη.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, εντούτοις, δεν ανακοίνωσε ιδιαίτερα μέτρα εκτός του να απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να περιορίσουν «τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους» κατά 30% και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να εφαρμόσουν την τηλεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »