Ο ποδηλατικός σύλλογος η Δόξα Σταυρούπολης Ξάνθης σε συνεργασία με το κατάστημα Sarikos Bikes διοργανώνουν την ποδηλατική mtb εκδρομή -ανάβαση Ερύμανθου. Στις 7 Νοεμβρίου από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα αναχωρήσουμε στις 11:00 πμ με προορισμό το δασικό χωριό. Ύστερα από τα πρώτα 13χλμ ασφαλτοστρωμένου δρόμου φτάνουμε στο χωριό Σμίνθη, από εκεί θα διασχίσουμε τα επόμενα 34 χλμ χωματόδρομου συνοδευόμενα απο περίπου 1600 υψομετρικά. Σε πέντε ώρες θα φτάσουμε στο δασικό χωριό για ξεκούραση και φαγητό. Στις 8 Νοεμβρίου ύστερα από το πρωινό και μικρό περίπατο στο δασικό χωριό θα αναχωρήσουμε για την Ξάνθη. Για περισσότερες λεπτομέρειες καλέστε στο τηλ 2541065900 (Παναγιώτης Σαρίκος). Σας ενημερώνουμε ότι οι θέσεις ειναι περιορισμένες λόγο του μικρού αριθμού καταλυμάτων στο δασικό χωριό. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό δώρο. Το κόστος της συμμετοχής είναι 50 ευρώ και περιλαμβάνει διανυκτέρευση, φαγητό και πρωινό. Σας περιμένουμε να ποδηλατίσουμε μαζί στο δάσος του Ερύμανθου με τα φθινοπωρινά του χρώματα.
Συναυλία συμπαράστασης στο λαό του Αρτσάχ από τους Αρμένιους της Ξάνθης την Κυριακή 18/10 στις 12.00
Τις τελευταίες εβδομάδες όλη η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας μίας ακόμη κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων διακαιωμάτων στο Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η αζερική κυβέρνηση με την απροκάλυπτη υποστήριξη και προτροπή της Τουρκίας, εξαπέλυσε μία ευρείας κλίμακας, άνανδρη επίθεση εναντίον των Αρμενίων της ανεξάρτητης Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Οι μάχες είναι σφοδρές και στα θύματα συγκαταλέγονται και πολλοί άμαχοι.Η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, διοργανώνουν την Κυριακή 18/10/2020 στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία Ξάνθης, συναυλία συμπαράστασης στο λαό του Αρτσάχ, με την συμμετοχή των καλλιτεχνών Ασμίκ Μπεκλαριάν, Ριψιμέ Δανιελιάν, Μιχάλη Χατζόπουλου, Βαγγέλη Κοντόπουλου και την συμμετοχή μαθητών των ωδείων.
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης – Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.
Νικολέτα Σταυρίδου & Δημήτρης Λεβάκης την Πέμπτη 15/10 στο Nostos bar στην Ξάνθη
Νικολέτα Σταυρίδου & Δημήτρης Λεβάκης Live Acoustic στο Nostos Bar την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, από τις 9 το βράδυ και μετά με είσοδο ελεύθερη!Είναι από αυτές τις Πέμπτες που μας μένουν αξέχαστες.. Το μαγαζί γίνεται μια παρέα, σιγοτραγουδώντας τις όμορφες μουσικές επιλογές, μέσα από έντεχνες διαδρομές, από την Νικολέτα, που συναντά ξανά τον Δημήτρη, στο γνωστό μέρος, στο ισόγειο του Nostos Bar!
Βράβευση του κληρικού της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως Αρχιμανδρίτη Αποστόλου Καβαλιώτη
Με το αργυρούν παράσημο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού τιμήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης.
Ένας κληρικός, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του ΕΚΠΑ, τιμήθηκε από το Διεθνή και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, δια του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. κ. Αντώνιου Αυγερινού, με το αργυρούν παράσημο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το μετάλλιο του Ερυθρού Σταυρού για την τριακονταπενταετή διεθνή δράση του ως εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.
Η παρασημοφόρηση έγινε στο γραφείο του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020. Η διάκριση αυτή αποτελεί την ύψιστη τιμή του Ερυθρού Σταυρού και απονέμεται μόνον σε προσωπικότητες με διεθνή δράση.
Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής
Με την ολοκλήρωση της εκλογής και της συγκρότησης σε σώμα, η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Κομοτηνής είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Σμαρώ Μπραντζουκάκη
Αντιπρόεδρος: Βάγια Σερέτη
Γραμματέας: Ευγενία Κούτρα
Αν. γραμματέας: Αναστασία Τιλκιτζή
Ταμίας: Μαρία Χαριτωνίδου
Αν. ταμίας: Ροδούλα Παπαγιαννάκη
Μέλη: Λίνα Δόλωμα, Κρίστα Κουτσογιάννη, Νίκη Παυλίδου
Εξελεγκτική επιτροπή: Ροδούλα Βαφειάδου, Μαρούλα Τσιαλίκη, Ερμιόνη Τσιμπερίδου.







